Hung (2009-2011)

Hung, tradus la noi ca Bine dotat pentru că așa cerea slang-ul din care provine titlul, a fost serialul la care am ales să mă uit ca să mai treacă timpul, chiar dacă este suficient de multă vreme de când a debutat sau s-a terminat.

Probabil că nu este cazul să vă dau prea multe amănunte despre ce este vorba în el, asta pentru că sunt sigur că mulți l-ați văzut și-n plus cuvintele mele despre filme nu se concentrează pe întâmplările din ele, pe alea trebuie să le descopere cei care vor să-l vadă.

Ce pot spune însă este că mi-a plăcut extrem de mult scenariul. A fost unul decent, care le-a lăsat personajelor loc să se manifeste, care chiar s-a axat pe asta. Tocmai de aceea am fost fascinat să văd cum se schimbă lucrurile în funcție de evoluția interioară a personajelor, cum relațiile care se stabilesc între ele ajung să decidă jocul din care făceau toți parte. Rar un asemenea scenariu, rar de tot, întâlnit strict la filme imense, din genul celor de care sunt pline topurile. Practic, exact la asta trebuie privit cu atenție când vine vorba de Hung: la cum evoluează oamenii, pentru că evoluția lor este descrisă excelent. O viață comună în interiorul vieților separate.

Câteva cuvinte și despre actori, despre cei trei pe care-i consider principali.

Thomas Jane, cel care deține rolul principal, este decent. Chiar foarte decent. Nu are momente de excelență, dar duce rolul exact cum și cât trebuie pentru a fi convingător. Pe Anne Heche, ex-soția lui Thomas în film, nu sunt sigur cine a încercat s-o convingă că este actriță… dar nu este. De multă vreme nu am mai văzut ceva la fel de plictisitor și neconvingător ca jocul ei, iar mai prost nu se poate. Ah, se poate, pe lumea asta există și Anne Hathaway.

În schimb Jane Adams, cea care interpretează rolul peștelui lui Thomas în film, este fantastică. Atât de fantastică încât generează veritabile reacții cu jocul ei, recte-ți vine s-o strângi de gât în unele momente. Un joc solid, ca la carte, aș spune fantastic, dar asta nu trebuie să ne mire pentru că Jane are mult teatru la activ. Și cine vine din teatru vine cu alt bagaj.

Mno, cam atât. Dacă vreți un serial simpatic, bun, care să vă binedispună în clipele în care nu aveți ce face și nu l-ați văzut… atunci ăsta este. Păcat că s-a oprit după trei sezoane, cred că mai avea multe de spus.

IMDB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s