Recomandare: Wolf Hoffmann – Headbangers symphony (2016)

Există muzicieni sosiți de pe alte planete. Există albume care de la prima la ultima notă aproape că nu te lasă să respiri.

Headbangers symphony este unul dintre acestea. Sosit la 19 ani după prima sa încercare solo, și acest disc se cantonează acolo unde-i place lui Wolf mai mult: în clasicismul muzical. Numai că spre deosebire de alte nume grele ale genului (gândul mă duce la Malmsteen…), Wolf nu se mulțumește să repete temele la o viteză mai mare sau mai mică. Pentru el ar fi prea simplu, prea facil, în plus modul în care gândește muzica nu-i permite asta. Nu. Wolf grefează propriile teme și pasaje pe ceea ce știm deja că există și ajunge să creeze el însuși muzica sa în interiorul creațiilor deja cunoscute. Ceea ce trebuie să recunoaștem că nu se întâmplă foarte des azi, într-o lume în care muzicanții au depășit ca număr muzicienii.

Așa că dacă vreți să ascultați un album imens și nu știți foarte bine de unde să-l luați, problema este rezolvată. Ascultați Headbangers symphony al lui Wolf Hoffmann și vă promit că nu vi se va părea irosit nici un minut din cele petrecute alături de el. Este înfiorător de bun.

2 thoughts on “Recomandare: Wolf Hoffmann – Headbangers symphony (2016)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s