activitate literară

2010. Incubatorul De Condeie.

SemneBune.ro organizau a doua ediție a ceea ce se chema “Incubatorul de condeie”, un concurs național de literatură pentru cei care nu fuseseră încă publicați. Soția a insistat să particip și am făcut-o. Am fost câștigător al secțiunii de poezie a concursului și m-am trezit publicat în antologia concursului.

2011. Dorel Dorian – Prețul Iluzionării.

Aveam să testez și o altă fațetă a artei cuvintelor, aceea de redactor de carte. Am lucrat la un volum de aproape 1.000 de pagini, un volum de amintiri, cu o persoană cu care nu se putea lucra ușor și căreia nimeni nu reușise să-i supraviețuiască psihic în ceea ce privește redactarea cărții. Am făcut-o eu. Și cu prilejul acesta am aflat multe alte lucruri.

2011. Cioburile Mele.

Sau primul meu volum, publicat nu la multă vreme după ce am terminat de redactat volumul despre care am discutat mai sus. Despre el aflați mai multe amănunte din secțiunea dedicată, ce pot să spun aici este că-n clipa de față mă gândesc la o versiune recorectată și rearanjată care să fie distribuit tot gratuit prin intermediul site-urilor de profil.

2012. Penițe Adânci.

Cei de la Semne Bune nu au uitat de mine și mi-au propus să populez rubrica de poezie “Penițe adânci” din cadul site-ului lor. Am ales să încerc să fac poezie socială și aș spune că am reușit. Sunt câteva zeci de poezii care ar putea să fie puse într-un volum, volum care să fie publicat în primă instanță electronic. Mă voi mai gândi la asta.

2012. Premiile Literare Augustin Frățilă.

Cristian China-Birta era în juriul premiilor amintite și-și căuta cinci oameni alături de care să jurizeze. Unul dintre cei cooptați am fost eu. A fost o experiență aparte din care am rămas cu mulțumirea faptului că podiumul meu a fost exact acela de final de concurs. De fapt toate cele cinci volume rămase la final au terminat în ordinea indicată de mine.

2014. Editura Litera.

Editura organizează un concurs care să marcheze cei 25 de ani trecuți de la înființarea acesteia. Concursul era unul de poezie și se chema “Cel mai frumos poem dedicat limbii române”. Am colaborat în concurs cu Camelia Sima și am câștigat o mențiune din partea unui juriu din care făceau parte Daniel Cristea-Enache, Alex Ștefănescu și Dan C. Mihăilescu.

Cam asta a fost. Poate va mai continua cândva.