Din drum #296

Def Leppard – Diamond Star Halos (2022)

O producție excelentă nu salvează un disc mediocru și exact aceasta este situația discului de față. Def Leppard încearcă să păstreze linia care i-a făcut mereu ușor de recunoscut, însă linia asta s-a îndepărtat de ei. Un disc plictisitor, sălciu, cu rare momente în care oferă ceva, un ceva nici pe departe definit. Păcat. Poate data viitoare, dacă va mai fi una.

Michael Schenker Group – Universal (2022)

Am vrut să spun ceva rău despre albumul ăsta, am renunțat la final să mai fac asta. Este un disc bătrânesc, unul ca pe vremuri, dar este un Michael Schenker original și asta-i tot ce contează. Din punctul ăsta de vedere merită ascultat, vine și cu câteva chestii mai noi care se constituie în piperul de care-i nevoie. Bun, un disc bun, merită atenția.

Davide Rinaldi – Ouroborus (2022)

Un album de metal (heavy/power) instrumental. Nu am stat să caut să văd cine-i tipul, cert este că discul e departe de a prezenta interes. Are ceva idei doar că sunt tratate la mișto, pare-se că s-a pus foarte puțin accent pe acest lucru și ce a ieșit acolo e o nebunie din care nu pricepi foarte multe. Păcat, exista loc de mai bine.

Alex Nunziati – Il Mangiatore Di Peccati (2022)

Și aici m-a spart vocea. Am senzația că nu prea mai sunt voci, altfel nu pricep cum poți cânta cu orice nene care se crede vocal. Pe cuvânt, e un album distrus de voce. Nici ideile instrumentale nu sunt foarte multe și alea care sunt aș zice că sunt fixe. Și aici se putea mai bine însă uite că nu a fost să fie.

Crematory – Inglorious Darkness (2022)

N-am sărit în sus de bucurie ascultând acest nou produs Crematory, însă nici prost nu pot spune că este. Doar că nu aduce nimic nou, este doar un alt disc al trupei și asta a fost, am mai pus ceva la discografie. Bine, pe genul ăsta e și reu să mai vii cu ceva nou. Recomandat probabil fanilor genului și ai trupei, pe mine nu a avut cum să mă prindă.

Dr. Jeckyl – Just Another Day (2022)

Un album așa și așa, un album care oscilează între teme vechi pe care le cunosc deja și lucruri poate mai noi, dar care nu sunt introduse așa cum trebuie în arhitectura generală a discului. Până la urmă am ajuns să mă plictisesc, dar plictiseală din aia de gen schimbă discul. Am rezistat eroic și am ajuns să nu-l recomand.

—– Semnalate de Alex Revenco —–

Remains of Destruction – New Dawn (2022)

Power-metal din Finlanda. Norocul meu a fost că m-a prins plictisit și nu am avut chef să schimb rapid albumul, l-am lăsat să curgă așa. Păcat de capacitatea trupei, este clar că puteau să vină cu ceva mai bun, doar că nu acesta este bunul pe care-l pot ei face. Poate le iese data viitoare. Discul merită ascultat, doar că nu are cine știe ce de oferit.

Marraskuun Lapset – Lauluja Elämässä Eksyneille (2022)

Un album de metal care putea fi mult mai bun decât este. Asta dacă o dădeau pe tipa aia de la voce afară și aveau mai multă grijă ce și cum cântă. Dar n-a fost să fie, vorba aia. Însă nu este un disc rău, sunt câteva lucruri decente pe el și care merită ascultate, doar că impresia de final este aceea a unui album la care nu s-a lucrat suficient.

9 thoughts on “Din drum #296

 1. Def Leppard, am ascultat albumul chiar azi dimineață, cred că este al 12 lea album al lor.
  Mie cel puțin pe două melodii Guitar si încă una, unde apare și tipa aia de muzică country, Kraus, îmi dau un feeling de country rock.
  Acum despre album, îl găsesc surprinzător de ok. L’am dus până la capăt cu nostalgie dar și cu plăcere. Nu îl găsesc deloc plictisitor, dimpotrivă.
  Schenker, este pe linia lui. Nici să rupă norii, nici să se sufoce omul de atâta mediocritate. Este un disc bun.

  Liked by 1 person

  1. Eu nu l-am priceput deloc pe nenea Def Leppard. Nu a mers și asta este. Am fost mult mai atras de Schenker, mai ales pe părțile pe care îi arată lui Malmsteen că se poate cânta neoclasic și cu suflet. Omul știe un singur lucru, la fel ca și Axel Rudi Pell, și pe ăla îl face. E de apreciat :))

   Like

   1. Def Leppard, sunt departe totuși de ce ar mai putea încă scoate dar la mine sunt și niște amintiri fierbinți cu gagici tot fierbinți așa ca’s mai indulgent.

    Liked by 1 person

  1. Oh, este un idiot patentat. A reușit să mă aducă de la nivelul de “nu există altceva decât Malmsteen” la “marș, unfollow”. Și e greu, foarte greu să mă scârbești de natura asta 🙂

   Like

 2. Am trecut prin Get Off al lui Motor Sister este mult mai plin de viață ca Def Leppard. Am reascult at albumul și îți cam dau dreptate, cam obosit discul. Se putea și mai rău.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s