Gaming: jocuri foarte bune (#părereamea)

A Plague Tale

Povestea este foarte bine desenată. Atmosfera care să o însoțească este și ea extrem de bine redată, dialogurile sunt ok și nu neapărat repetitive, rar scapă o dumă care să te enerveze. Jocul pornește mai greu dar pe parcurs reușește să te prindă. Am rămas la omorât boss-ul final, dar am să cumpăr jocul, merită jucat din nou.

A Way Out

Pe ăsta l-am jucat alături de un prieten, aia este și ideea. Este intens, are o poveste bună, grafica poate nu este la nivelul la care te așteptai dar compensează prin ideea de collaborative, foarte bine făcută. Iar finalul, ei, despre final nu vă spun nimic, garantez doar că vă trebuie ceva suflet pentru el.

Black The Fall

Mă prind rar puzzle-urile, asta poate pentru că nu am mereu chef să gândesc, dar pe ăsta-l pun la cele preferate. Și este și românesc. Și dacă ai ceva ani ai să dai și de ceva elemente care simbolizează anumite lucruri, nu neapărat portretul Elenei și al lui Nicu, alea nu sunt principale. Și finalul e mișto. Bine făcut, cere ceva de la tine, bravo românilor.

Diablo 3: Reaper Of Soulse (Ultimate Evil Edition)

Nu sunt un jucător excelent de Diablo, dar jocul ăsta m-a prins mereu. Nu mai pusesem de multă vreme mâna pe el înainte de consolă, na că am revenit la sentimente mai bune. Eu personal am fost încântat de el și m-au apucat ore mici din noapte încercând să trec de unele faze. Hack and slash, dar bun. Tare bun.

Life Is Strange 1/Before The Storm/2

Toată seria asta este absolut delicioasă. Pentru că în funcție de ce decizie iei ți se întâmplă sau nu ceva, viața și povestea ta iau sau nu o cale. Dacă primele două episoade sunt cu două tipe, al doilea are în centrul atenției doi frați. Uneori mai scârțâie grafica, însă nu ea este de bază, ci dialogurile și deciziile pe care le iei. Excelent. Absolut excelent.

Limbo

Alt puzzle. Dark, dark și ca imagine și ca realizare, uneori faci lucruri pe care poate nu ți se pare așa de normal să le faci. Dacă Black The Flag de mai sus reușește cumva să păstreze același nivel de complexitate de-a lungul jocului, Limbo apasă pedala cu fiecare capitol și te trezești la final că trebuie să raționezi bine de tot. Bun, tare bun.

Little Nightmares

Alt puzzle. Primul lucru care mi-a plăcut la ăsta a fost personajul principal. Absolut mișto desenat și făcut. În rest povestea te poartă prin ceea ce poate fi socotit inclusiv ca deșertăciunea umană de azi, iar unele decizii pe care le iei nu sunt neapărat simpatice. Un alt puzzle dark din toate punctele de vedere. Și apare și LN2, abia aștept.

Never Alone (Kisima Ingitchuna)

Another puzzle, cică nu-mi place să le joc 🙂 Bun. Ăsta și-a făcut loc aici strict pentru povestea pe care o spune și pentru ceea ce înveți pe parcurs din el. Este vorba de o puștoaică Iñupiaq (nativ din Alaska) care ajutată de o vulpe simpatică foc ne trece prin transferul dintre generații și dobândirea unei anumite înțelepciuni. Informațiile dintre misiuni sunt rupere.

Thief

Ei bine, ăsta chiar nu trebuia să intre pe lista celor mai bune, dar am jucat mult Thief pe vremuri și na, apucăturile vechi nu se schimbă ușor. Un stealth aș spune că făcut extrem de bine, cu o atmosferă închisă și intrigantă, cu o grafică extrem de bună și care aduce aminte de spleen-ul britanic. Mai departe știți, trebuie să stați ascunși 🙂

This War Of Mine: The Little Ones

Un survival făcut de niște polonezi. Este crunt și trist. Fiecare decizie influențează cum vor muri sau trăi cei alături de care ești și chiar tu. Este vorba de război și se concentrează pe civili. Căutarea de resurse, resursele sunt puține, cine pentru ce aloci… am renunțat la el după ce mi-au murit doi oameni. Este trist. Absolut tare trist. Am să-l reiau. Cred că din lista asta poate fi considerat bijuteria coroanei, ca să folosim chestii de reporteri sportivi. Nu-l jucați dacă nu aveți starea sufletească de a rezista la unele chestii. Mai ales la dezamăgiri, dureri și la faptul că decizia ta a adus moartea cuiva.

2 thoughts on “Gaming: jocuri foarte bune (#părereamea)

 1. Diablo 3,sub D2 părerea mea, doar a mea, plusul ar fi doar pe grafică. Skill tree este făcut pentru newbies, campania single player, jalnică, povestea nu mai are atmosfera aia apocaliptică. Este un joc bun, chiar foarte bun dacă este primul din serie pe care îl joci, dar slab în comparație cu predecesorul.
  Limbo, of fkn God, masterpiece.
  Thief, ultimul iarăși sub predecesor. Un joc bun totuși.
  This war of mine, bun, bro, bun. Este pe la fel de bun ca Don’t starve.
  Încearcă Baldur’s Gate 3,a apărut prequel, pare foarte bun. Dar sunt sigur că o să o dea de gard.BG 2 a fost o bijuterie, cu un storyline fenomenal. Rar or să se mai facă jocuri ca BG2 sau Morrowind. Și mai sunt.

  Liked by 1 person

  1. Yeap, plusul la D3 e pe grafică. Și da, single player joc pentru că-mi place să joc Diablo. În rest… este ce este.
   Limbo și This War Of Mine sunt rupere. Trebuie să mă apuc și de Inside, urmașul lui Limbo, același producător, aceleași idei, dar și mai complicate 🙂
   Thief este să fie 🙂 Merge pentru atmosferă.
   Baldur’s Gate nu a reușit deloc să mă prindă. Nu știu de ce, rău nu este. Dar poate nu m-a prins pe mine în dispoziția necesară 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s