De acasă #17

Beats (2019)

O poveste care putea să fie ceva mai bine pusă în scenă decât este. Una peste alta a fost departe de a fi un film rău, dar nu este vreo minune a lumii. Îl recomand, pentru o seară de weekend cred că merge perfect, beaturile de rap sunt bune, actorii nu joacă rău iar morala este acolo pentru cine dorește să o vadă. O lume plină de violență, așa cum este zugrăvită lumea rap de obicei, în care cineva trebuie să se descurce, cam asta este cu filmul acesta. Cum am zis, agreabil, dar nu vreo minune.

The equalizer (2014) & The equalizer 2 (2018)

Două filme cu Denzel Washington în rolul principal, filme în care eroul combină ceva între Death wish și John Wick. Cum iese? Nu foarte rău, dar nici foarte bine. Denzel este un actor mai bun decât Keanu și Bruce adunați la un loc, dar filmele, de acțiune dorindu-se, au multe momente în care lâncezesc. Este drept, avem parte de mai mult dialog, de mai multă profunzime, dar pauzele sunt cam mari și nu cred că vor conveni oricui. Sunt de văzut ambele, iar primul este clar mult mai bun decât al doilea.

The 15:17 to Paris (2018)

Tare dezamăgit am fost de filmul ăsta, mai ales că este semnat de Clint Eastwood și am sperat mult mai multe de la el. Well, are niște filmări mișto, are el ceva acolo… însă la final refuză să impresioneze cât de puțin. Practic, ciudat, este singurul film din ultima vreme peste care am trecut ca și cum nu l-am văzut. Poate că m-a prins prost, poate că nu era vremea lui, însă am fost dezamăgit de ce-a făcut Clint acolo și cum a tratat lucrurile. Personal nu-l recomand, dar poate vouă o să vă placă.

Chernobyl (2019)

Eu personal nu am ce să comentez la seria asta. Mi se pare bine făcută, mi se pare exact așa cum cred că a fost, nu așa cum au spus mereu bolșevicii. De asemenea, mi s-a părut groaznic să văd cu ochii de acum nenorocirea de atunci, nenorocire despre care desigur că am ajuns să citesc și să aflu lucruri pe măsură ce am crescut. Mai mult, este groaznic să-mi dau seama că exact așa ar reacționa și acum dacă s-ar mai întâmpla ceva de gen. Plus, este groaznic să vezi că exact așa s-a reacționat și-n cazul Colectiv, similitudinile sunt aproape horror de suportat. Nu-l ratați, aveți ce vedea.

Nightcrawler (2014)

Interesant film, mai ales pentru mine, mai ales pentru ceea ce înseamnă mass-media azi, chestie de care am rămas încă interesat și captivat. Poate puțin prea abrupt și prea simplist finalul pentru modul în care se desfășoară filmul, dar merge și așa chiar dacă aș fi preferat ceva mai bun, ceva mai cu tensiune. Un film despre care eu zic că este de văzut, chiar nu aveți ce regreta după el, pune niște probleme care sunt acolo, dar la care poate că nu ne-am gândit până acum la modul serios. Probleme care nu s-au întâmplat ÎNCĂ. Nu-l ratați.

The black Godfather (2019)

Un documentar extrem de interesant despre un om de a cărui existență eu personal habar nu aveam, dar care s-a aflat în spatele multor lucruri pe care le cunoșteam deja. Clarence Avant este numele său, este negru și este peste tot. Sau mă rog, a fost peste tot și noi nu prea am știut asta. Pentru că na, în spatele unor treburi este nevoie să se afle cineva care să le facă să se întâmple. Eu nu aș rata documentarul ăsta, ba chiar am să mă uit cândva la el și a doua oară, ca să rețin mai bine ce este acolo. Merită toată investiția de timp.

Hitch (2005)

Un alt film pe care desigur că-l văd târziu, dar asta este. Nimic deosebit, o comedioară aș spune de duzină, una salvată pe alocuri de jocul lui Will Smith. Apropo de băiatul ăsta, chiar nu am să pricep de ce se bagă încă-n filme de mâna a treia când a demonstrat că poate juca de mama focului roluri foarte serioase. Dar na, nu-i problema mea. Un film care merge sâmbătă sau duminică seară, este chiar recomandat. Altfel nu.

Lucifer (2016-2020)

Să fim serioși, nu este nici pe departe ceva de geniu. Dar îl are pe Tom Ellis și asta te face să vezi episod după episod, și mai dă și o interpretare mai aparte diavolului, cu care eu sunt de acord. În rest, dialogurile nu sunt fantastice, scriptul te lasă de multe ori să te prinzi de ceea ce se va întâmpla, mno, un serial și el acolo. Însă, am mai zis deja asta, Tom Ellis îl salvează de la înec și na, acum stăm să vedem ce naiba se va petrece în seria a V-a. Pentru Tom Ellis și pentru menajeria umană… eu l-aș recomanda.

I am Mother (2019)

Nu știu ce s-a dorit filmul ăsta, chiar nu știu, dar știu cu siguranță ce a terminat să fie: ceva nefrecventabil. Rar m-am aflat în fața unei prostioare ca asta și nu credeam că ea o să mai existe. Și este păcat, ideea părea bună dar realizarea a dat cu ideea de pământ, așa cum se întâmplă de multe ori în ziua de azi. Eu nu-l recomand, nu aveți ce pierde. Ah, ba da, timp… dacă-l vedeți.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s