Stradă: video #6

Unde sunt? Unde trebuie să mă duc? Fac stânga aici! Cum, nu se face stânga aici? Ce oraș, domnule…

Aici o să fie nevoie de mai multă răbdare. Am lăsat mai mult din video pentru a vedea că de pe prima bandă faci dreapta și de pe a doua faci stânga. Și la final m-am trezit cu ăla lângă mine, mai și râdea în timp ce nu era atent în față. Atât se poate. Bemve. Majoritatea așa sunt.

PS – Da, ascult emisiunea lui Lucian în mașină. Nu neapărat pentru el. Nu neapărat pentru temele propuse. Nu. Ci pentru că de la ea iau pulsul poporului la modul direct. Și nu vreți să știți ce puls are poporul…

De data asta au scăpat și se pot înmulți. Data viitoare ar putea să nu mai scape, intersecția aia nu este simplă deloc, și prin urmare ar putea să nu se mai înmulțească. Și nu-mi dau seama cum ar fi mai bine…

Am văzut multe pe Splai. Dar dubă pe pista de biciclete și părinte cu copil încercând să treacă pe lângă ea, ei, asta nu. Bravo celor de la FAN, au numai angajați de top.

Greu să descrii așa ceva. Am să o fac însă folosind ceea ce i-am scris unui prieten în mesagerie. Io jy ku femeya mea/Sântem foarte pruojti, aja. Și probabil useriști, trotinetiști, ecologiști și alte câteva chestii. Și neapărat, dar neapărat, vrem o țară ca afară. Asta dacă apucăm ziua de mâine.

6 thoughts on “Stradă: video #6

  1. Inainte de precedentele alegeri pentru primaria Bucurestiului, madam Firea (era primar inca, cam cu 12-18 luni inainte de alegeri) a incercat-o cu o propunere/proiect sa interzica complet accesul in Bucuresti pentru masinile sub Euro3. Euro3 urma sa plateasca taxa mai mare, Euro4 putin mai mica, Euro5 si mai mica si doar Euro6/Electrice/Hibride urmau sa circule fara taxa. Doar ca reactia publicului a fost una de respingere totala – evident, vorbim de toti cotetzarii asistati social – si madam Firea si-a pierdut “coaiele”, sau a tras-o cineva de maneca, asa ca a lasat-o balta. Nu stiu daca a fost barbologie sau ce o fi fost dar a fost prima, si singura, data pana acum cand am auzit asa propunere de la un ales local roman.

    Ala cu Golf-ul din primul film e fix genul de idiot care nu are bani de masina OK – pentru ca, lasa soferia, omul este fundamental prost si lipsit de orice instinct corect (de mamifer, nu de om) – dar si-a luat permis (naiba stie cum), apoi a gasit calea si-a luat mizeria aia care probabil ca nu ar trece un ITP facut pe bune si, cumva, este acum in trafic. Asta nu-si intretine masina, face ITP-ul la varu’ care nu are o problema ca-l lasa pe asta liber in trafic si tot asa pana ajungem ca unul din asta sa faca o belea groaznica in care mor oameni (de obicei altii, nu el idiotul) pentru ca atat il duce capul. Si pentru astia nu exista antidot, societatea noastra este facuta sa “protejeze” si sa nu deranjeze bizonul votant de acest tip.

    Ala cu BMW-ul … ar trebui impuscat, nu am altceva de zis. Cand eram mai tanar si mai necopt intr-o situatie similara m-au lasat nervii si pe unul din asta nu l-am lasat sa se bage si l-am impins efectiv cu masina mea pe sensul opus in fata unui tramvai.

    La fel si cu trotinetistii … astora nu le doresc sa moara, departe de mine gandul. Eu le doresc doar o cazatura zdravana cu tarat niste metri pe asfalt. Cat sa li se jupoaie niste piele de pe maini si picioare. Dar nu acum cat e temperatura mai mica ci mai la vara, sa stea jupuiti la 40 de grade si sa se pise pe ei de usturime, poate mai invata cate ceva.

    Duba de la Fan … si aici e no comment. Pe mine ma apuca sa mai sun la firme din astea sa le zic ca soferul masinii cu numarul X face/drege in trafic. Nu ca ma astept sa se intample ceva, dar o mai fac.

    Toate astea au un numitor comun: ori nu e lege/regula, ori, acolo unde e, nimeni nu isi face treaba sa o aplice. Teoria “geamurilor sparte” … e rau si o sa fie din-ce-in-ce mai rau.

    Liked by 1 person

    1. Exact ca tine gândesc și eu în absolut toate situațiile. Am vrut să le pun celor de la FAN imaginile pe mesagerie însă mi s-a spus inclusiv din interior că o fac degeaba, îi doare undeva, ce contează este să livreze. Cum la fel se comportă probabil și firmele de livrări.

      Recunosc, după ăla cu BMW-ul am vrut să mă duc și eu și să-l anunț măcar că a fost filmat ca să văd ce față face. Mi-am dat însă seama că va urma escaladarea situației și că na, poate am chef să petrec seara acasă și nu la secție ca să dau declarații. Din nefericire în imaginile alea m-a avut pe mine și eu am unele reflexe și un anume stil de a conduce, mă feresc destul de mult. Mâine nu va mai fi așa, mai ales că în față e o trecere de pietoni. Și dacă de de data asta a râs la mine și pe trecere nu era nimeni, poate data viitoare….

      Mdeah.

      Idioți peste tot. La volan.

      PS – I-aș închide pe toți ăștia care au afișe cu “ITP fără programare”. Pentru că ne dăm seama ce înseamnă asta. Prin urmare am scoate de pe piață niște simpatici. Am cel puțin cinci centre de gen aici. Probabil te duci, dai 100 la băiat și aia a fost, e bună, își face treaba.

      Like

  2. Ce mai smechera replica pe care am primit-o la un ITP: “… boss, daca vrei sa nu fie probleme sau sa ne “blocheze” RAR-ul linia, sa ajungi pe la noi asa mai dupa 15:30, ca astia de la RAR la 15:00 cam pleaca acasa si nu ne mai trezim cu ei cu supra-control …”.

    Altul mi-a zis direct ca daca ma stiu cu probleme la masina, ma anunta el exact cand sa vin. Omul avea pe cineva de la RAR care il anunta cand si pe ce ruta pleacau inspectoriide teren si, cand stia sigur ca inspectorii sunt pe teren in cealalta parte a Bucurestiului, ii cheama pe toti nemernicii sa le dea ITP-ul si sa faca si el un ban gramada.

    Dupa introducerea OBD-ului (anul trecut) l-am intrebat pe unul cum iau ITP-ul toate gioarsele? A ras de era sa cada de pe scaun …

    Liked by 1 person

    1. Așa l-a întrebat ITP-istul și pe colegul meu care a sunat să se ducă cu un A4, dacă știe că mașina are ceva. Și dacă spunea că da atunci urma ora specială și suma corectă. Regret că am uitat să scot o filmare, am dat de un Polo ale cărui roți din față trăgeau stânga și cele din spate trăgeau dreapta. Per ansamblu era echilibru însă nu am văzut în viața mea o mașină care să stea pe stradă cum stătea aia, mi-a fost teamă să o depășesc. Am cardul mic, mi-am adus aminte târziu, s-a suprascris. La următoarea mașină iau unul de 128 GB :))

      Like

  3. Eu mă gândesc doar la ce amendă ar lua cel de la Fan în Norvegia. Dacă ai trimite înregistrarea la poliție ar capătă 900 de iepuri lipsă din portofel.
    PS : ca să scriu mesaj trebuie să întru pe administrarea mesajelor în WordPress. Butonul de trimitere mesaj, după ce am compus, nu e activ. Nici la Vasilescu nu îmi merge. acolo pare ca trimite, dar nu apare nicaieri

    Like

    1. Io cred că în Norvegia nenea ăsta nici nu se mai urca la volan o vreme, asta trecând de amenda generoasă. Da, amenzile mari, imense, ar fi un mod perfect de a domestici animalele. Uite că nu vrem, rămâne doar să ne plângem de câte tâmpenii se petrec pe stradă.

      Cât despre WP, wow, just wow. Nu știam de situația asta, tare ciudați sunt.

      Liked by 1 person

Leave a comment