Ia spuneți, boieri dumnevoastră, pe unde să mai ajung?

Chestia asta cu mașina mi-a deschis noi pofte, cum ar fi să cunosc această minunată țară, mă rog, la nivelul la care o pot cunoaște pe moment din postura de șofer începător.

Mi-am pus eu niște chestii în minte, inclusiv să plec prin țară pe partea ei maghiară și să mă întorc pe partea ei de Moldova, dar va mai dura până când mă bag la treaba asta. Așa că am zis vă întreb și pe voi cam ce drumuri mi-ați propune, drumuri de care să mă bucur.

Drumuri care, de ce nu, să mă pregătească pentru la vară când se preconizează să ajung cu Leuțu’ pe la Cluj și chiar mai departe, pe la Viena, dar asta încă se află sub studiu.

Desigur, aici sunt și niște mici condiții specifice pe care trebuie să le aflați înainte de a mă trimite pe șoselele patriei. Hai să le vedem:

 • să nu depășească 300 km, cel puțin pe moment
 • să nu fie extrem de greu de abordat din punct de vedere al șofatului; nu sunt o panseluță la volan și mi s-a spus că dețin unele calități, însă e bine să nu exagerăm (pentru moment exclus Transfăgărășan, Transalpina și alte chestii care cer ceva mai mult de la un șofer decât am eu de oferit în clipa asta
 • dacă se poate aș prefera să am parte de natură cât sunt la volan, mă relaxează să conduc când sunt înconjurat de verde
 • să nu fie genul de drumuri unde intri cu o mașină mai serioasă, eu am doar un Peugeot 206
 • de preferat ca acolo unde ajung să și pot mânca ceva, și eu consum carburant, nu doar Leuțu’ 🙂

Prin urmare, pe unde v-ați plimbat, a fost mișto și ne recomandați și nouă să ajungem alături de Leuțu’ din dotare?

Advertisement

9 thoughts on “Ia spuneți, boieri dumnevoastră, pe unde să mai ajung?

 1. Eu am mai multe propuneri, dar cam inspre Bulgaria. Insa apropiate, de facut intr-o zi, maxim 2.
  Langa Ruse sunt 2 manastiri minunate mai ales primavara cand natura e inflorita si verde, Ivanovo si Basarabovo, pana la astea ai 80 km maxim dus si tot atata intors. Garantez umplere cu frumos acolo, liniste, calm.
  La fel, revin cu Veliko Tarnovo, e la 180 km.
  Sunt niste cascade si niste pesteri in zona, le caut specific daca va hotarati.
  Drumuri frumoase si bucurie!

  Liked by 1 person

  1. Reținut. Veliko e neapărat de văzut, asta clar, celelalte două nu le știam însă servesc perfect scopului, mai antrenez mâna pe drum 🙂

   Like

 2. București – Pitești – Râmnicu Vâlcea – Brezoi – Voineasa. Valea Lotrului e frumoasa, mai ales vara dacă oprești la festival la Brezoi.

  Liked by 1 person

  1. Anul ăsta doream să merg la Brezoi doar că a intervenit concertul Bruce Springsteen de la Viena. Dar cred că mai sus de Rm. Vâlcea am să urc când merg la Viena, deci iau în piept Dealul Negru și ce mai este pe acolo 🙂 Merci de idee, probabil că la anul ne prezentăm și noi la Brezoi dacă nu apare nimic să modifice planurile 🙂

   Liked by 1 person

 3. Pana la Valcea am tot fost (merita data o tura si pe la Baile Govora, Cozia, Olanesti si alte mici ruine, daca esti in zona). In rest, astept sugestii cu acelasi interes ca tine ;))

  Like

  1. @Krossfire – Să urmărești și postarea de pe FB cu chestia asta. Au venit multe recomandări acolo, na, oamenilor le este mai ușor să comenteze pe FB decât să o facă aici. Dar e bine că măcar citesc, asta mă bucură.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s