Industria livrărilor a distrus definitiv mâncarea

Unul dintre colegii mei de Feisbuc spunea că digitalizarea este o binefacere, acum stai 20 de minute la Mc în loc de 2 minute, ca pe vremuri. Era ironic, desigur, și are pe undeva dreptate: am ajuns să așteptăm de să ne iasă pe nas pentru o comandă de trei mizerii.

Eu am însă o cu totul altă părere. Industria livrărilor a distrus de fapt totul. Desigur, industria asta are o componentă digitală, doar că nu ea este de vină, ci oamenii care au făcut din livrări ceea ce sunt azi.

Iar livrările au distrus mâncarea pe două axe mare, late și extrem de dureroase.

Prima este axa legată de timp. Da, de la 2 minute s-a ajuns la 20. La Mc, da. Și asta pentru că înaintea ta sunt de servit 10 curieri. Pentru că acele comenzi sunt mai mari decât cea pe care o ai tu și aduc mai mulți bani. Pentru că desigur că nimeni nu vrea să angajeze lucrători suplimentari, unii care să lucreze pentru livrări, alții pentru clienții prezenți în stabiliment. Sunt foarte puțini cei care fac asta. Și atunci da, stai și aștepți ca acele cutii ale curierilor să fie umplute cu zeci de pungi și sute de produse și apoi vei primi și tu burgerul ăla și cartofii prăjiți. Și asta nu se petrece doar la fast-food, se petrece peste tot. Cu cât mai multe comenzi, cu atât mai ocupați sunt bucătarii, deci cu atât vei aștepta tu mai mult până termină ei de dovedit livrările.

A doua axă este cea a calității și derivă direct din povestea de mai sus. Cu cât mai multe comenzi, cu atât mai proastă mâncarea. Se ard etape, se sar verificări, se uită rețetele de preparare. Tot ce contează este să livrezi comanda aia, comandă care vine alături de alte zeci, deci ai de făcut sute de produse pe care să le trimiți calde la drum. Din nou, nu sunt lucrători suplimentari. Ceea ce suferă este calitatea pentru că mâncarea ajunge să fie făcută la normă din dorința de a fi trimisă cât mai repede pe drum. Și aia de fast-food, și aia de restaurant.

Am constatat lucrurile astea la modul extins de atunci de când s-a terminat pandemia și am început să mai ies și eu. Sunt foarte puține locuri despre care să spun că au păstrat o anume decență, am și scris un material despre ele. La modul general totul s-a dus în cap din toate punctele de vedere, asta-n condițiile în care se scumpesc și în draci, aproape de la zi la zi.

Așa că dacă vreodată, ajunși pe undeva, vă supără timpul de servire și/sau mâncarea de proastă calitate, gândiți-vă la asta. Noi suntem de vină. Noi suntem de vină pentru că alergând după nebuniile noastre am ajuns să nu mai pricepem că restaurantul nu trebuie să fie tabietul nostru zilnic (asta doar dacă nu suntem artiști și mergem acolo să scriem după ce topim o sticlă de ceva), ci experiența noastră dintr-o zi dată pentru asta.

Și da, avem și scuze. Pandemia. Și există dreptate în scuzele astea, doar că pandemia n-a venit decât să distrugă și mai tare puținul care mai rămăsese normal.

Să fim sinceri cu noi, nu suntem nici pe departe neamul care să nu murdărească și pervertească orice atinge, oricât de rezistent la distrugere ar fi acel lucru.

Cu plăcere și poftă bună, zic 🙂

Advertisement

2 thoughts on “Industria livrărilor a distrus definitiv mâncarea

  1. Mănânc la un restaurant azi ceva, mâine același ceva, culmea este că a doua oară ceva-ul al doilea este de căcat. Un fel de ruletă gastronomica.

    Liked by 1 person

    1. Despre asta este vorba. De la zi la zi cedezi și te apuci de produs la normă. Asta trecând de partea cu patronii care au nevoie de ceva Audi noi pentru ei și femelele lor simpatice.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s