DN7: starea nației

Duminică am fost până la Târgoviște, dar cred că știți deja asta. Am zis că na, un parc, o zoologică, un turn, din astea de bucureștean care vrea să fugă măcar câteva ore din orașul ăla de 2 lei în care stă. Mă rog, ca să fiu mai precis cu asta, care vrea să fugă din comuna de 2 bani de lângă orașul de 2 lei în care stă.

Așa că wow, am ajuns pe un DN. DN7, mai precis.

Băi nene, acum că am călcat pe el pot spune că înțeleg extrem de bine statisticile alea cu accidente mortale, statistici în care am priceput că la nivel european suntem fruntași. Ce se petrece acolo este peste Carmaggedon, pe cuvânt.

Nu am să mă leg de limitările de viteză. Le las la voia întâmplării, uneori chiar nu poți să mergi cu mai puțin, alteori chiar nu poți să mergi cu mai mult. Nu le discutăm, fiecare știe cum conduce, fiecare știe cum se poate conduce la un anumit moment în timp.

Dar hai să le luăm pe celelalte.

Linia continuă? Ete pula, doar n-o fi să o luăm în seamă. Cum adică să nu depășești pe ea? Ce, e un loc unde nu se poate depăși că ar fi cam periculos și de aia au pus linia aia acolo? Terminați cu prostiile, ăia care au trasat marcajele nu au știut ce fac.

Dubla depășire. Cum adică să nu-l depășesc pe ăla care este deja angajat în depășirea unei alte mașini? Cum adică nu am loc? Păi banda inversă la ce folosește, nu la depășire? Ete na, ce chestie, auzi tu, să fiu nevoit să aștept. Terminați cu prostiile, eu mă grăbesc undeva.

Depășirea când ai viteză și de pe celălalt sens pe care intri pentru depășire vine o altă mașină, și ea cu viteză? Cum adică nu e bine să faci așa ceva? Păi poate că tu ai viteză mai mare decât fraierul celălalt, nu merită să stai degeaba dacă tu crezi că o să-ți iasă.

Pe prima bandă sunt ceva lucrări semnalizate și vezi mașina de pe prima bandă că semnalizează să le ocolească și să intre un pic pe banda a doua pe care circuli tu? Nimic mai simplu, bagi NOS și-l forțezi pe fraier să oprească rapid și să intre pe bandă abia după ce treci tu. Că na, așa vrei tu, n-o să stai după tot săracul. Ce, avea și ăla viteză și abia a mai avut timp să oprească și să nu intre direct în lucrările alea? Amănunte, nu stăm să discutăm asta acum.

Mno, senzația generală a fost cruntă. Senzația generală a fost că în unele mașini se juca ruleta rusească și că sumele puse la bătaie erau foarte mari. Altfel nu se poate explica ceea ce am văzut pe drumul ăla. Nu există un alt motiv pentru care să vrei să mori sau să omori pe cineva, decât ăla că joci ceva hardcore și vrei să ajungi la final și să iei banii.

Spun sincer că am ajuns acasă obosit. Obosit la modul la care mi-am rugat soția să se ducă ea singură la magazin pentru că eu am simțit nevoia să urc în apartament, să rulez o țigară și să beau rapid o cafea. Nu mă mai țineau picioarele. Și drumuri din astea am mai făcut. Am fost dus-întors la Ruse. Am fost dus-întors la Comana. Am fost dus-întors pe lângă București, distanțe mai mici sau mai mari, pe drumuri mai mult sau mai puțin largi sau circulate. Dar nicăieri nu am văzut până acum așa ceva. Și înțeleg că sunt drumuri pe care se poate și mai rău, pe care este și mai crunt.

Era să uit: la venire nici nu am mai deschis gura să vorbesc cu Mihaela, m-am concentrat strict pe drum, ceea ce la dus nu făcusem, că am vorbit amândoi tot drumul. Yup, atât de mizerabil au circulat colegii de drum.

E îmbietor să mergi cu mașina, ce să spun 🙂

Partea pozitivă este că a fost o experiență din care am învățat și care o să mă ajute pentru alte drumuri care vor veni și care vor avea nevoie de mine la capacitate maximă.

Dar da, repet: acum nu am nici o îndoială legată de motivele pentru care avem statisticile alea. Suntem idioți rău de tot, nene. Foarte idioți.

Starea nației, de fapt.

4 thoughts on “DN7: starea nației

    1. Păi, you know, proaspăt la volan (mă rog, vreo 8.000 km), fac lucruri pe care nu le-am mai făcut și na, mi-e greu să cred că chiar suntem atât de cretini. Sau mi-a fost greu să cred, de acum știu de ce murim pe șosele.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s