La Naș, Mangiatoria Rică Venturiano, La Mișcă

La Naș

A fost primul loc unde ne-am oprit să mâncăm când am ajuns acolo și de atunci am revenit de câteva ori la ei. Meniul este simplu și scurt și pot aprecia asta. Ne referim cam la tot ce merge cu bere. Mititeii sunt buni, la fel și murăturile, porțiile sunt îndestulătoare. A, ceafa de porc este și ea ok iar cartofii prăjiți, deși de la pungă, reușesc cumva să țină pasul. Servirea este și ea la înălțime, nu știu să fi avut vreodată ceva de comentat la adresa ei. Au o terasă acoperită, cu mese și bănci de lemn și veți fi mereu acompaniați de cel puțin trei pisici, uneori cinci sau șase. Prețurile sunt umane sau na, cel puțin așa erau ultima oară când am mâncat la ei, cred că anul trecut undeva înainte de Halloween. Am revenit acolo în weekend-ul care tocmai a trecut, doar că am găsit închis.

Mangiatoria Rică Venturiano

Al doilea loc unde am mâncat. Mangiatoria este chiar peste drum de alee de La Naș și am aterizat la ei pentru că da, nu erau locuri la La Naș 🙂 Și Mangiatoria este în primul rând o nebunie de idee: declarația este italiană, poartă un nume de Caragiale, meniul este ecletic iar clădirea este una care aduce a pub britanic. Bombă, nu alta 🙂 Și mi-a plăcut ideea. Preparate mult mai diverse, din zone diferite de gusturi, servirea ireproșabilă, ca și mai sus, la gust nu am avut nimic de comentat, a fost bun. Dat fiind că este ceva mai mare, mai lucrată, dispune de mai mulți angajați și probabil nu de un singur bucătar, prețurile sunt mai mari, dar aș spune că sunt meritate pentru zonă și pentru ceea ce primiți. Nu cred că vor fi probleme să vă așezați la ei la masă.

La Mișcă

Cum în weekend am fost la Chitila și apoi la Mogoșoaia și am constatat că Mangiatoria și La Naș erau închise, am ales să mâncăm la La Mișcă, găsind și loc la masă în condițiile în care zona era aglomerată. Krossfire a spus că a avut ceva probleme de servire cu ei, noi nu, în 10 minute aveam tot pe masă. Deci servire bună de data asta. Meniul este unul între La Naș și Mangiatoria, adică are ceva mai multe opțuni, dar nu multe. Mihaela a fost mulțumită, pe mine cașcavalul pane m-a dezamăgit un pic. Cartofii tot de la pungă, dar au mers, sunt digerabili. Prețurile sunt decente în condițiile în care pe ceea ce am consumat aș fi dat la mine în cartier mult mai mult decât v-ați aștepta voi să dau. Terasa este betonată, scaunele și mesele nu sunt de lemn, așa că aici se pierde un pic la capitolul feeling. Dar na, dacă vă e foame și aici aveți loc eu nu văd de ce nu aș spune că vă puteți așeza. Ar fi însă a treia mea opțiune.


Nu recomand restaurantul de la palat. Nu am aterizat la el și n-o voi face, dar dacă veți căuta pe internet părerile despre ce se petrece acolo veți pricepe și voi la ce mă refer. Să fiu servit în sictir, scump și cu produse proaste nu este genul meu de oprire. Așa că na, le aveți pe astea trei, în zone diferite ale domeniului.

Să vă fie de bine, zic 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s