Paralela 45: ce trebuie, când trebuie

Pentru că zilele trecute am fost la Băicoi și pentru că poate o să fie cândva nevoie să vă opriți și voi prin zonă, hai să vedem ce oferă acest legendar nume al industriei hoteliere românești.

Spun legendar pentru că Paralela 45 a apărut în mai toate scrierile lui Vlad Mușatescu despre detectivul Conan Doi, fiind un fel de laitmotiv al călătoriilor sale. Așa că nu am ajuns doar la orice loc de pe marginea drumului, am ajuns într-un loc care sub o formă sau alta mi-a însoțit și bucurat călătoria.

Paralela 45 este în primul rând accesibilă. M-am dus până acolo pe A3, drumul a fost liniștit în întunericul lui și nu mi-a pus probleme. Nu mi-a pus probleme nici când a trebuit să întorc spre motel chiar dacă traficul era destul de aglomerat.

Motelul beneficiază de parcare gratuită pentru clienți. Parcare care este destul de mare și pentru tiruri și pentru mașini. În incintă am văzut că există și o spălătorie, nu vă spun dacă e gratuită sau nu, eu spălasem deja mașina dimineața și nu mai era nevoie.

Ajuns acolo am primit imediat camera pe care o rezervasem prin Booking. A fost una în corpul din spate al zonei, la etajul 1. Camera era extrem de simplă. O baie dotată cu duș, un living cu masă și televizor și o cameră de somn cu două paturi. Totul curat, totul aranjat, totul pus la punct, proasoape pe pat și săpun. Nu arată din anii 2023, dar asta nu are nici o importanță câtă vreme oprirea aici are o altă utilitate, nu aceea a unei vacanțe de 5 stele. Și, să nu uit, în cameră a fost cald fără să pornesc nimic în condițiile în care afară ploua rece.

Dimineață m-am trezit, mi-am făcut dușul de rigoare, am strâns ce aveam de strâns și am coborât. După check-out m-am oprit în restaurant, unul care arată cumva ca în anii de dinainte de Revoluție, dar merge, plus că este dotat și cu o terasă. Am cerut un expresso scurt și spre surprinderea mea a fost unul dintre cele mai bune băute în ultima vreme, tare exact cât trebuia ca să mă pună pe picioare după noaptea de oboseală de dinainte. Apropo de asta, în partea cealaltă a terasei se află o alta, dotată cu grătar, deci acolo se pot petrece nebunii cu mici și bere.

Personalul a fost amabil și săritor în tot timpul cât am interacționat cu el. Ne-am urat toate cele bune și, la cum văd eu lucrurile, probabil ne vom mai vedea pentru că eu o să mai trec pe la Băicoi.

Așa că da, dacă trebuie să vă opriți în zonă pentru o noapte sau două, aș spune că locul ăsta este ce trebuie. Și desigur, dacă sunteți fără fițe și vă mulțumiți cu curat, cald și simplu. A, și liniște, multă liniște.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s