Cum se moare cu regulile rutiere în suflet :)

E simplu, foarte ușor. Se moare, la asta mă refer.

Vii de pe centură, ca să ajungi în Chiajna trebuie să te întorci complet în giratoriu pentru a putea intra apoi pe Eroului, stradă care te duce la tine acasă. Sau, na, dacă nu caști ochii atunci s-ar putea să nu te mai ducă nicăieri.

Știți cum este cu giratoriul, nu? Hai să ne amintim:

“În intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie.”

Mai avem chestia de mai jos.

“Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:

d) când urmează să pătrundă într-o intersecţie cu circulaţie în sens giratoriu faţă de cel care circulă în interiorul acesteia;”

Aha.

Păi să-i spună cineva asta și celui cu trailerul ăla plin de mașini, pe care se grăbea să-l ducă naiba știe unde. Că na, Bogdan încadrat pe banda de care avea nevoie, Bogdan cu viteză adaptată situației, să aibă timp să reacționeze, Bogdan semnalizând (da, eu cunosc la ce folosește “maneta” aia :D) și Bogdan frânând că na, băiatul ăla e mai mare și are prioritate de tonaj și-l mai și doare pe el undeva că are deja pe cineva circulând în giratoriu. Desigur, Bogdan claxonat din spate, că stimații domni din spatele meu (asta este categoria cea mai periculoasă de șoferi) au considerat că trebuia să risc eu și să mă “înfig”. Puteam, că leuțu’ nu stă pe gânduri când îl forjez, doar că nu rezolvam nimic. Adică rezolvam. Eram mai cretin decât cretinul cu trailerul. Eram cretinul perfect.

Nu vă mai mirați că murim pe străzi. Când un profesionist are un asemenea comportament atunci aș spune că nu mai este nimic de cerut de la nimeni.

De la Poliție oricum nu cred că așteaptă cineva ceva, nu?

PS – Nu m-am speriat, nu m-am nimic. Știu ce fac, știu cum să mă păzesc (mă rog, măcar pentru lucrurile de bază) și am acționat cât se poate de calm. Cool Hand Luke, ca să zic așa. Doar constat ce se petrece și mai povestesc și altora. Cum spunea un fost coleg, “prioritate ai atunci când ți se acordă”. Asta ar trebui să facă parte din răspunsurile puse la dispoziție la testul teoretic 🙂

4 thoughts on “Cum se moare cu regulile rutiere în suflet :)

      1. Mda, eu fix inainte sa ma intorc din Valcea, pe Dealul Negru (unde m-a depasit aiurea un cretin cu o remorca), citisem despre familia spaniola omorata de un imbecil care incerca sa depaseasca in curba, pe ceata si in contrasens…

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s