Casa Comana: evitați cu absolut orice preț

Tocmai ne-am întors de la Comana, așa că hai să vă zic la modul direct și clar cum a stat în cazul nostru treaba cu Casa Comana, probabil principalul stabiliment (era să zic tractir) de cultură gastronomică din zonă. Pentru că na, vorba celor de la Vice, am testat eu ca să nu testați voi 🙂

Înainte de asta trebuie să spun că mă așteptam cumva la situația pe care am să v-o povestesc. Părerile despre restaurant ale celor ce au fost pe acolo (mă refer la Facebook și Google) abundă în servire dezastruoasă și prea scump pentru ceea ce oferă. Am zis însă că na, dacă nu este aglomerat poate că lucrurile vor sta altfel. Nu au stat.

Eu nu mâncasem de dimineață, teoretic nici nu intenționam să mănânc la băieții ăștia pentru că nu suport prețurile nesimțite, dar na, zic hai să luăm măcar o cafea și un suc și eventual mâncăm la București dacă nu ne decidem pentru ceva la ei.

Bun. Deci ne-am așezat la masă, asta după ce dădusem roată parcului. La masă pe terasă, ca să putem fuma. Pe terasă erau undeva între 15 și 20 persoane, terasa având arondați doi chelneri. Masa la care ne-am așezat se eliberase exact când am ajuns și încă nu fusese debarasată, dar am fost bucuroși că avem loc, e greu să găsești loc să stai la soare când ăla e singurul restaurant deschis.

După 15 minute de așteptare și două țigări fumate am îndrăznit să cerem un meniu. Vorba aia, nu s-a prins nimeni că suntem acolo să comandăm, probabil au zis că doar vrem să ne odihnim un pic. Ei, și pentru că am cerut un meniu exact unul ni s-a și adus, pentru două persoane. Uzanțele spun că fiecare persoană de la masă trebuie să aibă un meniu pe care să-l consulte, și asta indiferent de cum sunt ocupate locurile la masă, cu atât mai mult cu cât noi stăteam de o parte și de alta a ei, nu unul lângă altul. Dar repet, chiar și stând unul lângă altul și tot trebuia să primim două meniuri.

Ne-am decis la ceva cafea (eu băusem doar una înainte de a pleca), sucuri, nevasta zicea că bagă nu știu ce salată de papuci la tavă și eu mă uitam cu groază la un burger. Am zis că na, mâncăm aici până la urmă, le dăm banii.

Nu le-am dat. Pentru că după alte 10-15 minute în care nu am fost băgați în seamă am zis să ne ridicăm și să plecăm, este clar că nu prezentăm încredere pentru a fi serviți. La plecare i-am și comunicat unui chelner că plecăm pentru că este aiurea ca servirea să fie atât de proastă, doar că după fața sa pot garanta că de acest aspect al discursului meu nu l-a durut nici măcar în p***.

Și să mai subliniez ceva. De la sosirea până la plecarea noastră vesela și resturile cuplului de dinainte nu au fost adunate de pe masă, bucuria muștelor și albinelor care le tot dădeau târcoale. Curat de patru stele, Mișlen din alea. A, încă una. Cei de la masă hrăneau în frenezie pisicile și câinii adunați pe terasă, cam șase-șapte pisici și tot atâția câini, iar asta cam spune ceva și despre calitatea mâncării. Nu dai din farfurie cu viteza aia și cantitățile alea dacă mâncarea nu este aproape de neconsumat.

Și acum să vă povestesc pe scurt câteva dintre prețurile pe care trebuie să le decartați pentru nesimțirea cocalarilor cu restaurante, cocalari care se intitulează HoReCa. Gata sunteți? Hai.

Supă cremă de legume, 22 lei. Ceafă de porc, 40 lei. Piept de pui, 40 lei. Șnițel de pui, 38 lei. Hamburger, 55 lei. Salată de varză albă, 20 lei. Cartofi prăjiți, 15 lei.

Nu, ceafa, pieptul, șnițelul nu includ și garnitura sau ceva la prețul ăla. Nu, nu sunt la jumătate de kil. Da, o salată de varză albă este 20 de lei.

Astea sunt prețurile pentru care stimații domni care conduc, dețin sau operează Casa Comana te tratează ca pe un nimeni. Prețuri mai mari ca-n Centrul Vechi la București, acolo unde fetele alea cu fusta până sub cu* și cu țâț* sărind din sutientul cu trei numere mai mici nu mai știu cum să te îmbie ca să te așezi în bodega de unde-și primesc salariul.

Recomandarea mea? Evitați cu absolut orice preț nesimțiții ăștia. Luați un sandwich cu voi, luați covrigei cu voi sau orice altceva, dar stați de departe de acest exemplu clar al motivului pentru care HoReCa merită bătută cu lopata peste gură.

Cu plăcere. Cum am zis, am fost eu ca să nu fiți voi.

PS – Vedeți că nu au chestii vegane, am văzut și auzit cum a răspuns chelnerul când a fost chestionat despre așa ceva. În cazul în care sunteți vegani singura voastră șansă este pădurea, că-i mare, sau rugați chelnerul să vă facă ceva combo de frunze de salată.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s