Două roți: vor respect #1

Reușesc să trec de semafor, după mine mai trec trei mașini, două dintre ele probabil că pe roșu.

Fac stânga, mă opresc la trecerea de pietoni pentru care tocmai se pusese verde. Opresc frumos și calm. Pe trecere tocmai traversa un biciclist care culmea, nu era pe bicicletă, ci o ducea pe lângă el, regulamentar, de ghidon. Zic pentru mine că uite, mă, mai există și bicicliști din ăștia care respectă ce este de respectat. Ba chiar zâmbeam văzându-l.

La mijlocul benzii mele îi sună telefonul mobil. Se oprește, bagă mâna-n buzunar, scoate telefonul și începe să vorbească fără să mai facă un pas. Acolo, pe trecere, cu bicicleta de ghidon, în timp ce în spatele meu erau trei mașini care așteptau să plec. Acolo îl găsise. Acolo.

Normal că pe ăia din spatele meu i-a apucat claxonatu’. Primul care ar fi trebuit să claxoneze eram eu, dar am fost pur și simplu blocat de imbecilitatea individului. Individ care nu părea deranjat nici de claxoane, deh, încă era pe verde, încă era pe dreptul lui. Am scos capul pe geam și am reușit să-i sugerez să urce pe trotuar fără să mă folosesc de cuvintele clasice pe care ar fi trebuit să i le adresez de fapt.

S-a uitat, a arătat spre verde și a catadicsit să facă niște pași și să urce pe trotuar.

Centaur ecolog, nu alta. Probabil și userist, tefeloază, dorind să ne salveze.

Să ne salveze de bun simț.

#BicicliștiiVorRespect

Advertisement

5 thoughts on “Două roți: vor respect #1

  1. Șerif, am stat 8 zile pe insulă. Nu am auzit pe nimeni să claxoneze. Nici în orășele gen Colchester, nici în Londra. Și din perspectiva românului, pilot dac de formula 1, ar fi avut destule motive. Mai respirați și voi. Ajută.

    Like

    1. Eu respir. Și nu claxonez decât când este strict necesar. Dar băieții ceilalți au altă părere. Păi să dea ăla de sus să nu pleci în 0,5 secunde după ce se face verde și ai să vezi cum se dezlănțuie iadul claxonatului :))

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s