E bun Waze, e foarte bun :)

Azi m-am lăsat aproape total pe mâna stimatului Waze în contextul în care de obicei îl folosesc doar ca să văd aglomerația, gropile și pe eventualii simpatici de la poliție. Hai să vă explic cum a fost.

Traseul este simplu, din Pipera (Bd. Dimitrie Pompeiu) în Militari Residence (nu contează strada, oricare ar fi este tot aia).

Bunnn.

A zis stimatul de el să mă ducă prin Barbu Văcărescu. O alegere nu chiar foarte rea, a fost mai bine decât pe Aerogării, pe unde o iau de obicei. Însă mi l-a raportat ca fiind gol sau aproape gol în condițiile în care am avut un blocaj în care am stat cam 7 minute și un altul în care am stat 6 sau 8. E ok, hai să nu exagerăm, merge. Mai departe a mers logic, Ștefan cel Mare, Iancu de Hunedoara, Pasaj Victoriei, Titulescu. Știam că pe Iancu prima bandă este ocupată de două lucrări care probabil se vor termina în 2024 și că-n pasaj la Victoriei o să stau ceva. Nimic deosebit. Apoi mi-a zis să urc pe Pasajul Basarab, cică e bine și cu trafic bun, și așa mi l-a raportat și pe ăla de după pod, pe Orhideelor în sus spre Maniu. Am zis să vedem ce și cum. Ei, după 200m mi-a spus că timpul de stat în blocaj pe pasaj este undeva pe la 21 de minute și imediat mi-a arătat și Orhideelor roșie toată.

M-am târâit până la breteaua care mă scoate pe Giulești. El dorea să mai dorm un pic în trafic până ajung la aia care mă scoate pe Splaiul Independenței, însă am zis că-i idiot. Bun. Am mers înainte pe Giulești până am ajuns la Podul Grant. Am zis să urc pe el, Giuleștiul era deja plin, Waze-le mi-arăta și el că-i teroare pe acolo. Am urcat. Ahaha. Cinci 641 distruseseră tot traficul pe Grant. Imediat înainte de a pătrunde în Crângași m-am coborât pe breteaua care mă scotea iar în Giulești, de data asta pe sens invers și m-am grăbit să mă întorc spre Regie, mai ales că-mi spunea că pe podul făcut de Firea și distrus de Nicușor lucrurile stau bine, pot să cobor în Virtuții și să mă duc spre casă. Pe Giulești am mai recuperat un pic din timp, era liber. Am făcut frumos dreapta la Bricostore/Media Galaxy, m-am dus spre intersecție să fac dreapta la semafor, spre studenți și ce a distrus Nicușor. Ei, acolo era un mic blocaj până la semafor, așa că Waze mi-a zis să o iau la dreapta pe Constantin Ghercu, e bine rău pe acolo, e gol.

A fost, LOL. 15 minute infernale, că pe strada aia circulă fiecare cum vrea p*** lui, din ambele părți, iar distanțele la care am fost nevoit să mă strecor față de o mașină n-au fost deloc distractive. Mi-am zis că dacă scap de pe strada aia mă fac pilot de curse. Am scăpat, dar pilot nu mă fac. Dar am scăpat și simpaticul Waze mi-arăta că pe podul distrus de Nicușor e liber și am să ajung repede în Virtuții. Și este adevărat, până la pod m-am dus excelent. Urcat pe el am ajuns să stau pur și simplu în trafic, pe la mijlocul lui și fără să depășesc prea tare acest punct, timp de 20 de minute. Și Waze îmi spunea cristalin că mai estimează alte 17. Ei, aici am cedat nervos.

Am ajuns cu chiu cu vai la breteaua care mă ducea înapoi către Crângași. Am coborât pe ea, am ajuns la Crângași, am intrat pe Constructorilor, apoi Calea Giulești până aproape de capăt, apoi DC21 și, într-un glorios final, Militari Residence via Chiajna.

Cam atât de bune sunt deciziile lui Waze. Cam așa de bine funcționează. Desigur, nu înseamnă că așa este pe la toți. Dimpotrivă, a ales și variante bune, m-a dus mereu acolo unde aveam nevoie să ajung și habar nu aveam cum se face și pe unde să o iau, însă cred că la nivel de București și de oră de vârf este absolut prost cu spume. Probabil că nici băieții care-l folosesc nu se chinuie să raporteze mereu traficul (eu o fac), deci e mai greu pentru el să ia o decizie.

Așa că de mâine mă întorc la mine și la alegerile mele, măcar pierd pe mâna mea 🙂

Și repet, nu spun nici pe departe să nu-l folosiți. Ba dimpotrivă, la mine va rămâne primul lucru pornit dimineață în mașină înainte de a o lua la drum. Doar că experiența de azi a depășit măsura.

Să fie bine ca să nu fie rău, să funcționeze bine Waze-le tău 🙂

Advertisement

2 thoughts on “E bun Waze, e foarte bun :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s