De acasă #52

Elvis (2022)

Un film pentru cine habar nu are nimic despre Elvis și povestea care l-a însoțit. Din punctul ăsta de vedere bun, la fel cum bun poate fi socotit orice chestie gen biopic care ajută la învățat pentru cei care au nevoie să învețe. Altfel o peliculă slabă, cu un Austin Butler execrabil și un Tom Hanks care a scos tot ce se poate scoate din colonelul Parker, doar că Butler a fost acolo să facă totul praf de așa natură încât nici Hanks să nu se vadă. Se putea mai bine…

Tina (2021)

Acum na, și povestea Tinei este deja cunoscută, știm ce-i cu Ike, știm cum și-a revenit, știm mai tot. Și utilitatea filmului acesta este exact cea de mai sus, să spună povestea celor care nu o cunosc. Numai că în cazul acesta Tina este vie, poate spune ea povestea, scenariul curge mult mai bine decât curge în cazul biopicului cu Elvis, iar la final rămâi cu imaginea extraordinară a unei artiste care probabil că nu se va mai fabrica. Bine de văzut, zic.

Top Gun: Maverick (2022)

Ăsta nu-i chiar de acasă, e de la cinema. Sincer să fiu, am rămas neimpresionat. Nu știu de ce, poate pentru că sunt din generația care a crescut cu Top Gun ăla original și probabil că asta lasă urme. Tom Cruise nu joacă rău, dar e departe de zilele în care reușea roluri mai bune, iar script-ul nu-l ajută nici el prea mult. Însă a avut parfumul acela de ani ’80, mai ales prin muzică. Cu asta s-a mai scos cumva la liman.

Advertisement

2 thoughts on “De acasă #52

 1. Eu știi că nu sunt nostalgic. Top Gun mi’a plăcut prin prisma efectelor, în rest m-a cam plictisit.
  Elvis, totul a pornit de la actor care are carismă mai puțină ca șoseta Regelui.
  Tina nu văzui, nu mă pronunț.

  Liked by 1 person

  1. Dap, pentru efectele alea a meritat văzut la cinema. Dacă-l vedeam acasă ratam niște chestii mișto. Cam asta este tot, în rest mai nimic din punctul meu de vedere.

   Ăla care-l joacă pe Elvis este la fel de expresiv ca o sardină în ulei.

   La Tina este documentar, deci altă ligă, altă treabă. Merită efortul.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s