Din drum #308

Megadeth – The Sick, The Dying… And The Dead! (2022)

Cred că sunteți de acord că un album sosit din partea unei trupe din Big 4 este deja un eveniment. Așa că iată-ne la unul. Ei bine, acest Megadeth nu este nici pe departe așa de slab cum mă așteptam să fie, ba dimpotrivă. Are piese bune, chiar serioase, și are și un Kiko care, cum remarca un prieten, este exact ce-i trebuie lui Dave. Neapărat de ascultat.

Blind Guardian – The God Machine (2022)

Deși nu m-am declarat vreodată un fan absolut, ei, are trupa asta a lui Hansi ceva al ei care te face să belești atent urechea. Și exact așa este și albumul ăsta, face urechea să tresară chiar dacă nu duduie de inventivitate și noutate. Probabil un album excelent, că eu așa-l consider, mai ales pe zona de power, cam de multă vreme cu benzină lipsă.

Mike Tramp – For Første Gang (2022)

Băiatul ăsta este o feblețe de-a mea, desigur, de pe vremea când ținea poziția de frontman la White Lion. Și trecerea de la trupa aia la ce face acum mi se pare ca povestea aia din Rockstar, ăla cu Mark Wahlberg. Nu știu cât rock este aici, dar albumul sună decent și plăcut, asta deși este într-o limbă imposibilă. L-am ascultat până la capăt și n-am regretat.

Asylum – Tyrannicide (2022)

Thrash metal sosit din Australia. Săltăreț, așa, cam ca un cangur. Trecând de glumă aș spune că nu este un album rău. Asta deși suferă de un fel de boală a copilăriei care nu-l lasă să atingă potențialul pe care putea să-l aibă. Dar măcar ne lasă cu gustul unui album cinstit al genului, fără alte pretenții. Cred că merită ascultat.

King’s X – Three Sides Of One (2022)

Ty Tabor se întoarce pentru încă un episod din combinația sa ître hard-rock și progresiv. Desigur, parfumul de ani ’70 te lovește încă de la prima piesă și recunosc, mi-a plăcut să-mi aduc aminte de sunetele alea. Oricum nu doar asta este de găsit pe album, am amintit doar așa, să fie. Una peste alta un disc care are câte ceva de spus și merită ascultat.

Oceans Ate Alaska – Disparity (2022)

Ceva progresiv, ceva metalcore, sosește din Anglia. Nu m-a încântat foarte tare chiar dacă sunt niște chestii de găsit pe acolo, dar na, la final chiar nu m-a impresionat cu nimic și nu am rămas cu cine știe după el. E genul ăla de album care se vrea agresiv cu orice preț și cam asta ar fi pe undeva singura sa calitate.

Fearwell – Well Of Fear (2022)

Nu-mi dau seama dacă olandezii au știut cu adevărat ce vor să cânte aici. Am auzit power, melodic death, thrash, whatever. În condițiile astea discul devine o șaorma care-i destul de greu de ținut în mână și ei nu reușesc să o facă. Mno, dacă vă doriți să ascultați ceva cu de toate atunci acesta este discul pe care-l căutați.

Tsena Koev – Emotions in a Jar (2022)

Ceva metal simfonic sosit din, cum ați și bănui după nume, Bulgaria. Eu personal m-am plictisit rău de tot ascultându-l, asta-n condițiile în care este doar un EP. Fătuca nu că nu are voce, aia este, fătuca nu are piese pe care să le cânte așa cum trebuie, care să-i folosească. Ce este pe acest EP e o glumă lălăită.

Advertisement

6 thoughts on “Din drum #308

 1. Megadeth, am ascultat doar Soldier On. Îți dai seama că nu mă pot pronunța. Dacă ție ți s-a părut decent înseamnă că este de bine.
  King X l-am ascultat, este okish, cu toate că are note de tot felul. Cele mai mici note le’a primit de la unii care fac recenzii la metal extrem. Eu zic că merge. Îl mai ascult să îmi fac o părere.

  Like

  1. E bine Megadeth-ul ăla. E ce trebuie să fie 🙂
   King’s X, da, au reușit un disc, că de obicei nu-l reușesc. De data asta a fost să fie 🙂

   Like

   1. Îl hăituiești pe Kross cu Alestormu ăla de îmi este milă de om. Auzi, scoși în afara legii😂, asculți Alestorm, douăjdebice 🤣🤣

    Like

 2. De acord cu BG și Megadeth. King’s X e si el pe lista, dar n-am apucat sa-l ascult. E si o surpriza, sa-ti sara asa un byline din anii 70 in fata. Ce mai urmeaza? Reuniunea Slade? Oh, wait, astia inca mai canta :))

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s