Din drum #302

Alan Parsons – From The New World (2022)

Poate că unii dintre voi vă amintiți de The Alan Parsons Project. Ei, nenea ăsta este una dintre cele două inimi ale proiectului. Și albumul ăsta a fost ca un pansament peste toată muzica proastă ascultată de-a lungul anului ăsta. Progresiv din ăla bun și accesibil, numai bun de o iarbă și un whiskey. Excelent, zic.

Orianthi – Live From Hollywood (2022)

Eu nu mă omor după Orianthi, consider că este o chitaristă decentă, dar că niciodată nu a ieșit cu ceva în evidență. Nita Strauss este cu două clase peste ea dar na, fata asta are o istorie mai bogată de vândut. Așa că am avut parte de un live la fel de slab precum piesele sale, un live pe care l-am ascultat până la capăt doar pentru că nu aveam ce face.

Palace – One 4 The Road (2022)

Exact așa este albumul ăsta, pentru drum. Are AOR în sânge și-l are bine, are interpretarea aia de trebuie, sunetul ăla de trebuie, vocea aia de trebuie și execuția aia de trebuie. Una peste alta aș spune că mi-a foarte plăcut, desigur, unii urmând să-l considere destul de ușurel, doar că mai este nevoie și de așa ceva. Foarte bun, zic.

Sick N’ Beautiful – Starstruck (2022)

Pe mine nu m-a fericit cu nimic, iar vocea aia m-a călcat pe nervi. Da, iar avem de-a face cu o tipă care se consideră solistă vocală, sindromul Tarja lovește din nou. N-am găsit nimic nou pe discul ăsta, doar așa, ceva să fie, așa că am zis să vă spun și vouă că nu-i nici o problemă dacă nu-l ascultați, nu-i nimic de pierdut.

Jeff Beck & Johnny Depp – 18 (2022)

Albumul ăsta depășește nenorocirea creată de de Lou Reed și Metallica, în sensul în care-i mult mai prost ca ăla. Eu aș spune că este cumva chiar inascultabil, nu reziști la ce-i pe el dacă nu ai la îndemână mult alcool sau orice altceva poate alina durerea. Iar piesele compuse de Depp, două la număr, sunt atroce. Evitați cu orice preț, e nenorocire…

Sinner – Brotherhood (2022)

Yup, Sinner au mai scos un album de power. Și este la fel de inspirat ca și celelalte, adică deloc. Practic am rămas cu Helloween ca album de power mai serios, mă refer la anii mai noi, și ăla nu este nici pe departe album. Discul Sinner este prăfuit, obosit, fără idei, fără nimic care să te facă să-l apreciezi. Dar na, și genul te trage în jos.

Manticore – Endless Scourge Of Torment (2022)

Nu știu cine i-a supărat așa, dar americanii sunt tare supărați și poate că este bine că-i așa. Nu au nimic din alura albumelor de gen provenite din America de Sud, dar au pedala apăsată și chef să facă nenorociri. Așa că iese de un album de black/death numai bun de ascultat sâmbătă dimineață cu volumul dat la maximum.

7 thoughts on “Din drum #302

 1. Mie îmi place mai mult Nita, și muzical și pe partea de caroserie. Nita pare că ar da în tine fără milă.
  Bag urechea pe ce ti’a plăcut și revin.

  Like

 2. Alan Parsons, sunt la munte și l’am ascultat la ceva drumeție. A fost bine. Un album foarte bun. Cred că îl mai ascult o dată.
  Acum ascult Oceans of Slumber, Oceans of Slumber albumul lor din 2020 parcă. Mult prog și pe ăla. Merge bine de tot.
  Palace, le-a plăcut tuturor din mașină. Soția nu a mai vrut Carla’s Dream, mor în mine când îl aud pe basarabeanul ăla, devenit cumva românul no1. Ușurel, da, bun.
  Manticore, când ajung acasă. Că e de căști.

  Like

  1. Ți-am zis, Palace este universal. Iar Alan Parsons a reușit ceva foarte bun și accesibil și asta este de admirat după atâția ani de zile 🙂

   Like

 3. Manticore, foarte corect cântat, supărare cât trebuie, un album de gen cinstit și mai ales decent produs. Merge bine.
  Fa o comparație, când ai timp, erou al muncii neostoite, cu MAUL – Seraphic Punishment. Aici avem de a face cu o chestie care nu ia prizonieri. Ceva extrem de pun. Vezi ca pe Parsons îl iau și eu.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s