Din drum #286

Episodul ăsta este un fel de supliment. “Vinovat” de el este Alex Revenco, mi-a pus la dispoziție niște muzici, așa că pe el să-l “înjurați” că vă scot din nou din război și pandemie 🙂 Și-i mulțumesc și pe această cale.

Trebuie să zic de la început că nu sunt sigur că aveți de unde să le ascultați legal în clipa de față, toate urmează să fie lansate în perioada imediat următoare. În funcție de ceea ce văd la datele de lansare aș spune că de la jumătatea lui aprilie vor fi toate disponibile pe platformele obișnuite, unele chiar mai devreme. Așa că de data asta nu vă aduc prezentul, vă ofer chiar viitorul.

Acestea fiind spuse, hai la treabă 🙂

The South/East – Exciting sounds from the village (2022)

Ceva hard-rock cu southern și în care s-au strecurat și niște chestii progresive/psihedelice, dar și ceva ce duce spre punk. Finlanda. O să vă întrebați ce a ieșit din asta. Păi a ieșit ceva ce trebuie să decidă fiecare ce este. Eu personal sunt mulțumit de ceea ce am auzit, însă discul ăsta nu este așa de ușor cum pare la prima vedere.

Kaamos Warriors – Spirit From The Void (2022)

Rămânem în Finlanda și ascultăm ceva dark metal. Nu este chiar genul meu preferat, însă trebuie să recunosc, băieții ăștia se descurcă. Atmosfera este ceea ce trebuie, par a fi instrumentiști buni, vocalul știe și el ce face. Iar producția îi ajută și ea, discul sună bine, te ajută să-l asculți. Un plus și pentru trupa asta, merge de ascultat.

Varjo-Orkesteri – Prima Volta (2022)

Continuăm în Finlanda și ne ducem pe progresiv. Sau pe o combinație de progresiv cu heavy. Mă rog, și aici se cântă destule chestii conexe. Trecând de limba care face imposibilă înțelegerea mesajului, aș spune că despre muzică nu am nimic de comentat. E bine, e bine de tot și curge așa cum trebuie. De ascultat și ăsta.

Cerebral Mist – Age of Mist (2022)

Ați ghicit, stăm pe Finlanda, dar băgăm ceva melodic death. Ei, discul ăsta nu m-a impresionat mai deloc. Da, este ceea ce trebuie pentru genul respectiv, însă parcă este prea melodic pentru metal. Și pare că nici nu este unul pe care ideile să fie finisate, ceva mi se pare în aer pe fiecare piesă pe care am auzit-o. Mă rog, ce să zic, altora sunt sigur că le va plăcea.

Light Beneath – s/t (2022)

Normal, tot Finlanda. Numai că de data asta mergem la post-metal. Mă rog, aș spune că-i și ceva black/death inclus pe acolo, mai ales din punct de vedere al vocii. Băi, un album bun și ăsta, să știți. Nu am multe să-i reproșez, curge cum trebuie în ceea ce privește genul. Plus vocea, care face o chestie aparte din el. De ascultat.

2 thoughts on “Din drum #286

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s