Consecvența Martorilor lui Nole

Aflat undeva într-un teritoriu în care am putea spune la modul general că tot ce mișcă este gata, poate și mai și vrea să te omoare, posesorul de ceva ce seamănă a tigaie a devenit peste noapte eroul anti-vaxxerilor, conspiraționiștilor și naționaliștilor de 2 lei cu mucii pe piept. De la gospodinele care încă se întreabă dacă Jamila este cea care dispune de adevărata rețetă a eclerului până la licențiații Feisbucului în drepturi universale, o întreagă haită de protozoare ale empatiei, înțelegerii și responsabilității și-au găsit acum Zeul suprem al luptei lor împotriva celor care doresc să le îngrădească drepturile. Desigur, nedându-și seama că trăiesc într-o imensă eroare câtă vreme cel mai important drept al lor, acela de a fi prost fără urmări, este nu doar în vigoare, dar le este chiar apărat și protejat de rețelele sociale pe care se desfășoară.

La fel ca și ei, și eroul lor este fără de pată. Anti-vaxxer convins, organizând el însuși un turneu de tenis cu care a sfidat eforturile de a închide această pandemie, prezentând acte care atestă infectarea dar fiind prezent la numai o zi de la infectare în mijlocul celor mici, declarând că nu a călătorit în alte țări, dar fiind surprins în Spania, dând un interviu unui jurnalist în condițiile în care știa deja că se infectase, acest Isus, Spartacus, Asterix, Obelix și Idefix la un loc reprezintă perfect ceea ce a ajuns societatea de azi: o cocină în care supraviețuirea, evoluția și succesul sunt strict legate de gradul de prostie acumulat anterior. Fac o pauză și-mi prezint scuze lui Idefix, săracul patruped nu are nici o vină, plus că el se pișă în tufiș, nu pe aleea din fața blocului.

Sper, vreau să sper din tot sufletul că de mâine toată această adunătură a Martorilor lui Nole ne va dovedi că este departe de a fi ipocrită și se va comporta consecvent. Vreau ca de mâine ei să ceară încetarea urmăririi penale împotriva lui Mario Iorgulescu. Vreau ca de mâine ei să ceară încetarea dosarelor Revoluției și Mineriadei și să-l lase în pace pe Ion Iliescu. Vreau ca de mâine să-i văd cerându-i scuze lui Huidu pentru că mașina aialaltă nu s-a dat deoparte când a intrat el pe contrasens. Și mai ales vreau ca mâine să-i văd cerând, chiar prin proteste de amploare, anularea dosarelor Colectiv, dosare care hărțuiesc niște oameni nevinovați, pioși și iubitori de semeni, așa cum este de exemplu primarul Piedone, om care luptă pentru un sector 5 mai catifelat.

Nu poți accepta permisul de șmecher al lui Nole dacă nu accepți permisul de șmecher al tuturor celorlalți. Mai ales, subliniez, mai ales, nu poți fi luptător pentru libertăți dacă nu lupți pentru libertățile tuturor.

Acordați-le, dragi Martori, și celorlalți oameni permisul pe care i-l acordați acum lui Nole.

Altfel eu spun că ar fi păcat să dobândiți și certificatul de ipocrizie. Dacă-l aveți, eu cred că cel verde este suficient.

2 thoughts on “Consecvența Martorilor lui Nole

 1. Dragul meu, un tiz de-al meu, George Calinescu, spunea ca doar boul este consecvent.

  Strict pe faptele cunoscute acum cateva zile, Djokovic era o victima. Autoritatile australiene s-au purtat oribil cu el, fie intentionat, fie din prostie. Toate aceste lucruri puteau fi analizate si aflate cu el in Serbia, in casa lui.

  Faptul ca initial i s-a dat viza si apoi i-a fost retrasa este o problema. Chiar si tu ai recunoscut in privat ca se poarta oribil.

  Ca el a mintit si a dat un interviu infectat fiind este alta discutie. DIn punctul meu de vedere, va suferi pierderi ENORME in ceea ce priveste contractele de publicitate.

  Eu l-am aparat cand era de aparat. Cand este vinovat si-s dovezi clare in acest sens, nu mai am ce apara.

  Liked by 1 person

  1. Am recunoscut și public că autoritățile se poartă oribil, am și o postare pe tema asta. Doar că sunt lucruri diferite. Acolo erau ăia, normal că dacă l-au invitat pe sub mână și ajuns acolo s-au apucat să facă exemplu din el sunt niște mizerabili.
   După aia vine ce a făcut el. Adică tot ce poate ca să dovedească că dispune de un retard serios.
   Și postarea asta nu este pentru cei ca tine. Este pentru “martorii”. Specie aparte, cam ca useriștii “ăia”, știi tu ce zic. Că sunt și din ăștia când vine vorba de Nole :))

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s