Din drum #275

Betrayal Devours Cowards – Xenoraza (2021)

Coreală. Încă nu-s perfect capabil să reușesc mereu diferența bună dintre ele, aș spune doar că eu cred că-i deathcore. Albumul vine din Chile. E demență ce-i pe album, se merge cu pedala apăsată de la cap la coadă, se simte cheful de a cânta cu ură, ura aia care a adus atât de multe lucruri bune muzicii. Nu-i pe felia mea, însă cred că merită o șansă.

Anbaric – Illusion Of The Holy (2021)

Heavy/hard, suesdez. Prima piesă m-a frapat cu solo-ul de chitară de la urmă, ceva în gen Malmsteen. Foarte tare și foarte cu suflet. Din nefericire cam cu asta am rămas după ce am terminat cu acest disc, cu un solo de chitară de pe o piesă. Păcat, cred că se putea mult mai mult, mai ales când ai un asemenea chitarist pe acolo.

Fernwah – Approaching Oblivion (2021)

Progresiv cu black sau black cu porgresiv sau poate altceva pe zona asta, ceva ce eu nu cunosc. Dar mă rog, așa le-am împerecheat de data asta. Americanii au încercat ei ceva, asta nu poate fi negat, doar că le-a ieșit prea puțin din ceea ce au încercat. Avem un disc fad, fără idei multe, repetitiv, fără orizont. După a doua piesă era chiar să mă las de el.

Insulter – Insane (2021)

Brazilia, thrash-death. O chestie la care în general sud-americanii se pricep. Și nici ăștia nu sunt chiar foarte răi, doar că le lipsește o idee generală și sunt absolut masacrați de solistul vocal. Nu are săracul nici o legătură cu piesele, e și el acolo ca să dea bine la microfon. Altfel ar fi un disc decent.

Pyramid – Validity (2021)

Progresiv metal sosit din SUA. Au și ceva chestii clasice pe acolo, așa-i frumos când e vorba de progresiv, arunci și ceva de străbuni, să vadă lumea de unde te tragi. Din nefericire pe mine m-a lăsat rece, cu progresivul am cam pus standarde și se intră-n ele nu foarte des. Dar albumul nu este deloc rău, merită o ascultare.

Ceuthonymus – Revelation (2021)

Grecia și black metal din ăla supărat, de făcut instrucție cu vecinii când răsucești potențiometrul de volum mai tare decât trebuie. Eu l-am ascultat cu o anume plăcere, nu este el minunea de pe lume dar este un album cinstit și curat, chiar și cu mici apucături melodice, na, să intre mai ușor la popor. Nu-l recomand, dar a picat în clipa în care era nevoie.

Third Sovereign – Perversion Swallowing Sanity (2016)

Death metal indian. Yup, ați citit bine, albumul ăsta bine din India. Și trebuie să zic că nu este deloc un disc rău, ba dimpotrivă, se descurcă de minune pe felia lui. Până și producția este apreciabilă, ajută din plin discul și-l împinge din spate acolo unde se simte că ideile nu sunt chiar multe și că se repetă. Merită ascultat măcar o dată.

Then Comes The Night – Chapter 1 (2022)

Heavy metal din Germania. Un heavy destul de bun, acceptabil, ferindu-se de porțiunile de power care au stricat mereu genul, porțiuni care sunt totuși acolo. Aș fi cerut ceva mai mult de la vocal, parcă nu se potrivește așa de mult cu ceea ce se cântă aici, dar merge și așa, e digerabil și el. Un disc pentru când conduci, te menține treaz la drumuri mai lungi.

6 thoughts on “Din drum #275

 1. Betrayal Devours Cowards, eu tocmai ascultam ultimul Whitechapel așa că ăștia sunt în ograda mea. Sunt brutali, sunt ok,deathcore cu ceva pasaje de grind.
  Third Sovereign, indienii sunt ok, am trecut acum vreo 3 ani prin ei. Sunt pentru zona aia foarte bine. Sub însă ce am ascultat din Europa sau State. Au o producție foarte bună.

  Liked by 1 person

 2. Pentru mine cea mai plăcută surpriză în materie de heavy a anului 2021 a venit din Japonia, Significant Point – Into the Storm. Un album atât de curar, cu riffuri care mi’au ridicat toate alea din și de pe mine.
  A fost locul 1 în materie de heavy pentru mine. Și cea mai mare dezamăgire, Helloween.

  Like

  1. Asta deși acel Helloween e mult mai bun decât mai tot ce a ieșit în domeniu în ultimii ani. Dar nu pare a fi ce trebuie. Na, au mai obosit și ei, ce să faci 🙂

   Like

 3. Indienii se misca bine de tot in zona de heavy metal in ultima vreme. La cat de multi sunt, poate o sa vedem si alte trupe in fata, nu doar Bloodywood si Kryptos.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s