Din drum #274

Hyperboreus – Fighting With God (2021)

Death-metal în care ucrainenii au băgat și niște chestii progresive, extrem de tehnice. Ei le-au băgat, nimic de zis, doar că la final ciorba asta n-a ținut, undeva s-a blocat combinația. Așa că discul poate fi considerat o încercare de a ni se arăta ce mușchi au ei, doar că au cedat mușchii de la prea multe întăritoare de sistem. Nu recomand.

Gaslarm – …and the World Became a Grave (2021)

Thrash cu ceva speed, combinație prestată de ceva suedezi. Suedezi din ăia buni, nu din ceilalți, ca să fie clar. Trebuie să recunosc, băieții au câteva locuri prin care le reușesc niște riff-uri și asta nu-i deloc rău, până la urmă asta așteptăm. Am ceva probleme cu vocea, nu mi se pare că are ce să caute pe disc, dar na, chestie de gusturi. Merge ascultat.

Razor Attack – Poison From Within (2021)

Ceva heavy/power de Suedia. Slab disc, atât de slab încât consider că ar trebui interzis. Ideile sunt puține și fixe, vocea dă rateuri la fiecare pas și oricum nu este cine știe ce iar producția este și ea în zona discului, adică aproape că lipsește cu desăvârșire. Pe scurt avem un album masacrat de prostie și nici nu cred că produsele viitoare vor fi mai bune.

Gajanas – Cihkkojuvvon (2021)

Un fel de progresiv, sosit din Finlanda. Spun un fel de pentru că se aud și alte lucruri pe discul ăsta, lucruri nu neapărat rele. Spre exemplu folk, teme specifice finlandeze, inserate bine de tot în ceea ce se petrece pe album. Îl cam recomand, merită ascultat chiar dacă temele populare îl fac un pic mai greu de digerat. E bun bine.

Narcissistic Necrosis – Secrets in Flesh and Sin (2021) – EP

Technical thrash/death metal, vine din Canada. Nu era neapărat să iasă de acolo dar na, ce să faci, nu sunt toate așa cum le-aș dori eu. Un album leșinat chiar dacă este în viteză, un eșec și la nivel de idei, și de execuție, iar producția bună nu-l ajută cu nimic, ba dimpotrivă, îi subliniază găurile de care dispune.

Sand’n’Roll – Pathological Nature Of Human Stupidity (2021)

Niscai ruși cu ceva între stoner, doom și heavy. Tehnic nu sunt deloc răi, acum cu ideile mai este ceva de discutat. Aș spune că nu-i nimic nou acolo și că au întins de piese în speranța că le va ieși ceva. Și nu le-a ieșit mai nimic, recunosc că m-am plictisit de nu se poate ascultându-l. Na, eject și mai departe.

Skjord – Celestial (2021)

NWOBHM, power, heavy, hard, toate aruncate la un loc într-un creuzet suedez. Din care a ieșit exact ceea ce era de așteptat să iasă, adică nimic, șaorma cu de toate, din aia de cantitate. Vocea m-a călcat pe nervi de la cap la coadă iar în materie de instrument aș spune că-mi iau oricând chitară din nou și mă alătur lor. Slab disc, tare slab.

Kane Rebell – Caligari (2021)

Un fel de hard cu heavy, sosește din Peru și se desfășoară în limba aferentă. Ceva-ceva știu ei despre genul, din nefericire ce știu nu le este deloc de ajuns. Așa că avem unele începuturi chiar bune de piese, dar care se prăbușesc după vreo 30 de secunde și lasă loc plictiselii. Și nu-i ajută nici limba, chiar deloc aș spune.

Santtu Niemelä – Mountain Of Fear (2021)

Heavy cu power și parcă am mai detectat și niște mici, extrem de mici bucățele de punk. Și din nou este clar că toată amestecătura asta nu ține. Baza e pe power și se vede clar că băieții nu stăpânesc genul și-atunci încearcă fel de fel de prostioare sperând că se vor scoate. Nici o șansă, discul este la fel de slab ca echipa Dinamo.

Will Wallner & Vivien Vain – Prototype (2021)

În teorie este hard&heavy. Nu pot spune chiar foarte multe lucruri rele despre acest disc, din nefericire nu pot spune nici foarte multe bune. Instrumental este bine de tot ce-i acolo, însă discului îi lipsește acel ceva special care să-l facă să fie plăcut. Pur și simplu nu reușește să ajungă și la suflet chiar dacă așa ceva nu-i lipsește.

Khirki – Κτηνωδία (2021) *album semnalat*

Mi s-a spus că sunt defect dacă nu-mi place acest album de debut al grecilor. E probabil să fiu pe la jumătate, ce zic ei acolo nu poate fi socotit rău. Din nou, ceva din albumul ăsta nu a mers deloc bine cu mine sau poate m-a prins în pasă proastă, și spun asta pentru că la un moment dat m-am simțit plictisit. Dar recomand ascultare, poate discutăm.

The Jaxx – New World (2021)

Progresiv din Coreea. Coreea de Sud, doar nu vă așteptați să-i lase Kim pe ai lui să cânte. Bine, cu stomacul gol nici nu cred că ar avea cum să facă asta. Ce este de spus despre disc? Puternic, dar diluat ca idei, bine interpretat, fără mari valențe, însă ascultabil. Este amestecat și cu ceva heavy și asta-l face mai uman. Însă mare atenție nu merită.

7 thoughts on “Din drum #274

 1. Păi, nu eram sigur că Khirki nu o să te prindă, eram. Bine că îmi place mie. Am și cumpărat albumul.Ești singurul să știi. 🤣🤣
  Volta – Witness ai ascultat?
  Revin,acum ascult ceva hardcore cu pop și o să bag un black cu doom. Știu că îți plac mult stilurile astea imbarligate.
  Revin.

  Liked by 1 person

  1. Revino :))
   Nu e rău deloc albumul ăla, dar ceva din el nu merge cu mine. Habar nu am ce. Mi-am propus să trec și a doua oară peste el, ar putea să ajute. Vedem, s-au mai petrecut din astea 🙂

   Like

 2. Păi uite am pus listă pe unii Plebeian Grandstand-Rien ne suffit, francezi, normal. Review-uri beton, experimental, împins limitele, senzație. Știi că mie îmi plac chestiile dubioase în metalul extrem. Băi, nu am putut să îl înghit. L’am ascultat până la capăt. Nimic.
  Cu Ad Nauseam, italienii, prima dată, meh, a venit și recenzia ta, meh. Am mai ascultat că l’am văzut super cotat. Și după vreo 3 ascultări s-a schimbat părerea. Și uite așa italienii au devenit umii dintre preferații mei. Greu album, cu distorsuri voite pe instrumente.
  Dar, Significant Point cu Into the Storm, japonezi, heavy metal, au stabilit standardul pt 2021.

  Liked by 1 person

  1. Bun. Am cu ce să încep anul, am mai primit ceva și de la Alex Revenco, o să fie distracție după ce mă trezesc din beție. Bine, mai am de instalat și un laptop (om nou pe 3 ianuarie), dar ăsta este doar un amănunt, laptopurile pe metale sunt cele care ies cel mai bine :))

   Like

 3. Gajanas, l’am ascultat aseară puțin cam fumat și a mers. Doar așa recomand albumul pentru cei ca mine să fie fumați bine, pentru din cei ca tine probabil merge la cafeaua de dimineața dacă nu cu zahar cu un strop de reverie.

  Liked by 1 person

  1. Neah, nu merge pe stomacul gol. Aveam ceva alcool la bord. Altfel nu poți duce ce-i acolo, în stare normală nu intră :)) Dar na, finlandezi, nu este ca și cum nu ar ști cum e treaba cu alcoolul sau alte alea.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s