Din drum #273

Warkill – Total Extinction (2021)

Un album mexican de thrash. Un album bun, poate chiar prea bun pentru ce mă așteptam eu în clipa aia să fie. Și ar fi meritat o producție mult mai bună chiar dacă nu se poate spune că ar fi dat chix cu ea, că nu au dat. Așa că sud-americanii arată din nou că au ceva supărări și că din ele mai apare câte un album absolut decent, uman și de ascultat.

Keys of Solomon – Transgression (2021)

Nu-mi dau seama ce-a dorit albumul ăsta, progresiv clar a vrut, mai are și niște black pe-acolo, dar parcă nu se decide deloc pe ce să stea. În plus mai este și vocea, are unul o voce acolo de-ți vine să-i dai peste degete, mă rog, treaba lor, problema lor dacă le place. Eu îl consider un album slab, ce nu merită atenția.

Marcin Pajak – Sound of the Trees (2021)

Un album de prog sosit din Polonia. Un album excelent, zic eu. Nu-n genul unui Dream Theater, să te trezești obosit după ce-l asculți, ci un album din care să rămâi cu ceva și care să te ajute să ai o experiență umană pe perioada ascultării. Na, iar fac vecinii muzică mai bună ca noi, dar asta este deja regulă, nu ne putem atinge de Bulgaria și Polonia.

Annihilator – Downright Dominate (2021) – single

Un single alături de Alexu Laiho, Dave Lombardo și Stu Block. Un single care arată din nou ce trupă mare este Annihilator și ce big five trebuia să fie acel big four, doar că na, nu se poate. Waters e pe metereze, nu face nimic deosebit, dar ceea ce face e bine și se păstrează în nota trupei, absolut excelentă. Bună piesă, sper și la album acum.

Ride For Revenge – Feed The Infamy (2021)

Ceva black experimental de pe însoritele plaiuri ale Finlandei. Abundă de clișee sonore albumul ăsta, aș spune că nu am auzit absolut nici măcar o notă nouă. Dar măcar este agresiv și-n viteză, asta-l mai ajută să scape de palme peste ceafă. Poate fi pus pe boxa bluetooth când mergeți la Auchan, va contracara colindele din dotare. Însă nu recomand 🙂

Urgent – Point of No Return (2021)

Hard-rock franțuzesc. Care putea să sune mult mai bine, trupa arată că avea fără probleme capacitatea asta. Dar la final nu a fost să fie, nu știu ce-au făcut cu discul ăsta însă au avut grijă să dea cu el de pământ. Mno, poate le iese la următorul, repet, au capacitatea de a scoate ceva foarte bun.

Mau Olhado – Filhos do Diabo (2020) – EP

Thrash și Portugalia. N-au nici o treabă băieții cu genul ăsta, au arunat ceva acolo, au apăsat un pic pedala, s-au apucat să țipe și apoi au zis că ăsta este album de thrash metal, mă rog, EP. Nu este și nici nu va fi. Și sper să se oprească aici sau să continue să producă pentru prieteni. Pe restul îi pot lăsa-n pace, nu merită să dea de așa ceva.

Cannibal Invader – Death By Injection (2021)

Thrash, de data asta canadian, frumoasă țară, mâine aș pleca acolo. Nu neapărat ca să ascult sau văd trupa asta. Discul per ansamblu nu se poate spune că este rău. Problema este că-i lipsește ceva, și nu-mi dau seama ce, care să-l facă să reziste până la final, să păstreze o notă bună. Parcă s-au plictisit pe drum chiar și de clișee și au lăsat-o așa. Ciudat.

Avdagata – Damnatio Cursus (2021) – EP

Aici avem de-a face cu o trupă suedeză de melodic black metal. Și ceea ce livrează ei este exact ce spun că este, fără nici un fel de floricică inutilă sau alte chestii de profil. Nu este un EP fantastic, dar este unul curat și cinstit pentru gen și zic eu că asta merită apreciat. Cu mai multă atenție pot produce și lucruri mult mai bune.

Liquid Tension Experiment – 3 (2021)

Absolut monstruos, așa cum de altfel mă așteptam să fie. Nu le poți reproșa absolut nimic oamenilor ăștia, iar Portnoy la tobe este absolut genial. Dream Theater ar avea un concurent serios pe felia lor, însă norocul este că LTE apar mult mai rar cu un disc și din ce știu și live nu sunt prea des de văzut. În rest, din nou, absolut monstruos disc.

Midnattsvrede – You Call Me Death (2021)

Black metal norvegian. La prima vedere asta ar trebui să asigure succesul, însă-n cazul deloc particular al acestui disc este departe de a fi așa. Avem un album plictisitor, plin de clișee, plin de riff-uri pe care le-am mai ascultat, auzit, văzut la alții cu nume. Na, au făcut și băieții un album, au zis că poate le iese și nu se prinde lumea. Slab. Slab de tot.

I Am The Great Rebellion – Repolarization Of Light (2021)

Simfonic black metal, Suedia ca țară de proveniență. Ei, ăsta este un disc decent. Adică face ce promite că face, livrează ce te-ai aștepta să livreze și chiar dacă nu dă pe dinafară de genialitate reușește să fie un album care să te țină cumva alert în timp ce-l asculți. Nu e neapărat obligatoriu de ascultat, însă dacă dai de el nu ai să suferi prea tare.

10 thoughts on “Din drum #273

 1. Warkill, o producție cu o treaptă mai sus și mexicanii deja se situau la alt nivel. Îmi place că de ceva timp albumele de gen, sud americane, asiatice au renunțat să le copieze pe cele europene sau nord americane si dau tușa aia locală.
  Annihilator, daca 50% din album se ridică la nivelul single ului, am pus-o bine de tot.

  Liked by 1 person

  1. Partea nasoală cu Annihilator este că uneori Jeff nu știu cum face însă nu se ia în serios așa cum ar trebui. În rest aș spune că trupa aia este bombă și de multe ori a fost cu mult peste Megadeth sau Anthrax, asta ca să mă refer doar la ce este în Big 4. De Big 4 german nu vorbesc, două trupe de acolo sunt niște glume, mă refer la Sodom și Tankard 🙂

   Mexicanii ăia sunt bine de tot. Genul de album ucis un pic sau un pic mai mult de producție, dar tot reușește să se audă ce trebuie de pe el 🙂

   Like

   1. Uite, grecii ăștia, Khirki – Κτηνωδία și pe mine și pe Krossfire și nu numai ne’au lăsat cu gura căscată. Album de debut dar ce fel de album.

    Like

 2. Marcin Pajak, ascultabil,știi că la progresiv explorez timid.
  I Am The Great Rebellion, greu pe felia asta să faci lucrurile să iasă în față.Cei mai mulți merg pe rețeta sigură. Este bine și așa.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s