Vin concertele (sau nu), ce bancă sparg?

Mă uitam azi că încep să se adune concertele pentru anul viitor. Și aș vrea să văd destule, unele pentru că încă nu am apucat să văd trupa, altele pentru că va fi ultima oară când mai am șansa asta, trupe urmând să se retragă din activitate după acest turneu.

Și mi se face rău când mă gândesc la suma totală pe care o am de scos din buzunar. Buzunar, că buzunare n-am, nu sunt ministru din ăla cu nevoi normale de 10k lei pe lună.

Neapărat de văzut ar fi UDO, Iron Maiden, Foreigner, Dream Theater, Judas Priest, Kiss, Whitesnake, Nightwish, Uriah Heep. Dream Theater și Foreigner nu i-am văzut vreodată, cu DT am avut și nenoroc, i-am ratat de două ori. Kiss și Whitesnake se vor retrage după acest turneu, plus că pe Kiss din nou nu i-am văzut până acum, sunt prima oară-n România. Na, cimitirul elefanților.

Pe tura asta mare se adaugă WASP, însă cu ăștia sunt asigurat, am cumpărat bilete acum 2 ani și de atunci îi tot aștept să vină.

Pe lista mai mică ar fi de adăugat Soen și Opeth, nici pe astea nu le-am văzut până acum.

Și trebuie să mai zic că am să iau bilete chiar în preajma concertului, mi-e greu să cred că se vor ține toate sau că va veni cineva în România anul viitor, așa că prefer să nu pierd bani, returnarea banilor la noi e ceva glumeț mai ales când este executată de unii al căror unic scop este doar să adune.

Ia să fac o socoteală. 1.469 lei doar pentru mine, la cele neapărat de văzut. Hai 1.500 lei, adică 3.000 lei amândoi. Dacă adaug și Soen și Opeth atunci iese un cinstit și preacurat 1.744 lei. Hai 1.800 lei, adică 3.600 lei amândoi. La astea se adaugă transportul, și nu vreți să știți ce scoruri practică taximetriștii după concertele rock, plus consumația de la fața locului, dacă nu și cea de dinainte, trebuie să și mâncăm dacă tot ieșim. Hai să zic că scutesc transportul, o să am mașină, dar ce papuci fac, mă duc să văd concert rock și nu mă alcoolizez și eu?

Așa, ce doream de fapt să întreb: știe cineva care-i cea ușor de spart bancă în București? Întreb pentru un prieten, desigur 🙂

LATER EDIT – Tocmai am văzut că până acum luna mai e teroare: WASP, Iron Maiden, Dream Theater și Foreigner. Bă băiatule… 🙂

8 thoughts on “Vin concertele (sau nu), ce bancă sparg?

 1. Heh. Nu e o suma mare. Desigur, perspectiva cuiva care stie ca daca vrea X, nimic altceva nu mai conteaza, nimic altceva nu mai merita bani si efort. Depinde de cat de tare iti doresti ceva, iar la mine lipseste setarea “moderat”. Mi-am dorit cu disperare unele concerte si o multime de alte lucruri n-au fost deloc importante pentru mine si cam asta e, la asta se reduce totul.

  Iau in considerare KISS in Bucuresti. Altfel o sa spun pas la ce e organizat de stii tu cine si o sa merg altundeva. Inca am zeci de bilete de dinainte de pandemie in Germania, Scandinavia, Austria, Elvetia, o sa vad cum se pot combina cu turneele nou anuntate.

  Like

  1. So, dacă te duci la Kiss atunci o să vezi și Whitesnake și Powerwolf, că ăsta este Rock The City. Nice one, vezi ce trebuie.

   Dacă ar fi să aleg strict cu sufletul atunci aș alege UDO – Whitesnake – Foreigner – Uriah Heep și asta a fost. Dar na, sunt prea tentante și restul plus că Whitesnake oricum ar veni la pachet cu Kiss. Plus că mai este și doamna, merită și ea să vadă ceva 🙂

   Și da, știu, băiatul ăla nu merită frecventat, din nefericire însă a rămas cam singurul care mai aduce ceva serios aici în afară de ceea ce este mare.

   Like

 2. Vezi că românii de la Clouds au scos Despărțire. Un atmosferic /funeral/doom. Bine pus la punct, un album de stare.

  Like

  1. Îl trec pe listă însă nu sunt sigur că-s capabil să ascult așa ceva acum. Poate îl mai las un pic, mi-e că-l fac praștie și poate nu merită :))

   Like

 3. Btw știi că Dordeduh si Negură sunt prezenți în majoritatea topurilor din revistele de profil în primele 10 albume de black metal ale anului? Și că Har are șanse mari să prindă primul loc?Pentru mine valoarea se măsoară în expunerea și aprecierea externă iar Negură, Dordeduh fac asta cu succes.

  Liked by 1 person

  1. Da, nu este deloc rea ideea. Aici oricum piața este cea care este și cum este și e mai bine să ne raportăm la cea de afară. Până la urmă de-acolo se dă ora, să zic așa 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s