Din drum #263

Trivium – In The Court Of The Dragon (2021)

Am văzut că discul este destul de lăudat de către criticii de profesie certă, mie nu mi-a spus absolut nimic. Nu este ca și cum nu am auzit ce se cântă pe el, dacă asta a fost și intenția atunci pot spune că a reușit, da, este un album bun. Altfel mi s-a părut extrem de plictisitor și repetitiv, aproape că am fost nevoit să sar peste unele piese.

Artillery – X (2021)

Aproape o legendă, danezii au participat la dezvoltarea thrash-ului, cu un album de debut venit în 1985. Ce să spun, discul este extrem de melodic și curge destul de bine în urechi, nu pune mari probleme la acomodare. Nu sare-n sus cu inventivitatea și execuția dar este decent și uman, poate fi luat în seamă la o ascultare.

Bleeding Malice – Thy Kingdom Come (2021)

Belarus și black-death metal. Aș spune că băieții nu se descurcă deloc rău și că am să mai iau încă o dată la ascultat albumul, așa am să văd mai bine ce a fost acolo. Un disc deloc de aruncat, așezat bine pe genul pe care spune că-l practică, oscilând însă un pic la execuție. Și cred că și producția putea să fie mai bună. Mă rog, e uman.

Trapped In The Morgue – Kleptocracy (2021)

Niște nenea deathări cu ceva influențe thrash, trupa vine din Columbia. Și din nou constat că pe acolo încă se mai găsește filonul ăla de ură și agresivitate de care ai nevoie pentru a presta cu adevărat așa ceva. Da, e bine albumul ăsta, nu sparge normele, nu este nimic genial, dar este bun, i se pot reproșa prea puține.

U.D.O. – Game over (2021)

Trupa nu mai are chiar forța de acum ceva albume, însă asta nu înseamnă nici pe departe că nu are ce spune. Metal vrem, metal primim și tataia Udo îl livrează cu o naturalețe care la vârsta asta aș putea spune chiar că sperie. Un album bun, decent, serios, sănătos, nu dă pe dinafară dar este neapărat de ascultat. Udo is back, baby and it’s still metal.

Zych – Dante’s Inferno Part I (2021)

Americani și progresiv. Progresiv din ăla care papă rapid creierul, uneori aș spune că Dream Theater sunt mai digerabili. Dar bun album, chiar bun. Nu am priceput totul din el, cred că mai trebuie să mai dau o ascultare, însă ce am auzit prima oară aș spune că mi-a plăcut. Mai rar album de progresiv să-mi meargă din prima, dar uite că mai există.

Cradle Of Filth – Existence Is Futile (2021)

Am ascultat albumul ăsta la fel de impresionat precum aș asculta un nou album Holograf, și eu Holograf nu mai ascult. Exact, cam atât de multe mi-a spus. Nu zic, nu este rău, este în zona care a consacrat trupa, avem tot ce trebuie acolo când vine vorba de ei dar cam atât. La final a fost doar un alt album peste care am trecut și nimic altceva.

Massacre – Resurgence (2021)

Americanii vin cu death-metal destul de basic aș spune eu, chestie peste care se adaugă o producție ce mie personal nu mi-a plăcut și o lipsă de inventivitate pe care o pto considera atroce. Nu pot spune că e un album de vai de mama lui, dar nu văd cum de mi-aș mai aminti de el peste ceva vreme.

Dream Theater – A View from the Top of the World (2021)

Albumul ăsta nu face decât să spună că-n materie de prog lucrurile stau la fel de ceva ani de zile: există Dream Theater și există ceilalți. Monstruos disc, pe alocuri ceva mai accesibil, nu mult, cât să nu sperie. Trupa se mișcă excelent și rămâne în continuare la cârma unui gen în care după ei nu se mai poate scrie sau face nimic nou.

Cryptic Shift – Visitations from Enceladus (2020)

Mi-a fost recomandat. Technical death metal cât cuprinde, uneori mai tehnical decât este nevoie, mai puțin death decât ar trebui. Poate de aici și mica sa opțiune de thrash, insesizabilă, inutil să ne gândim la asta. Nu este un album chiar rău dar este departe de a reprezenta un mare punct de atracție.

Duel – In Carne Persona (2021)

Mi-a fost recomandat. Din punctul meu de vedere este un NWOBHM cât se poate de aproape de puritatea celui de-atunci. Unele bucăți aproape că sună a Maiden pe primele albume, păstrând însă proporțiile. Un album deloc rău, cred că merită atenția chiar dacă pe a mea nu a avut-o la final. Însă a fost interesant să ascult discul.

Green Lung – Black Harvest (2021)

Mi-a fost recomandat. Stoner, unul aducând foarte mult a hard-rock-ul ăla clasic de bază. Sună foarte mult a Deep Purple, anumite chestii am avut senzația că-s copiate voit. Nu e un disc rău și recomand să-l ascultați chiar dacă mie la final nu mi-a făcut o impresie foarte puternică, urmând să-l mai ascult cândva încă o dată.

14 thoughts on “Din drum #263

 1. U.D.O. – Game over, eu îl văd un disc făcut să arate lumii că tataia mai trăiește. Departe de ce eram obișnuit. Cum ai spus, decent si atât. 3/5
  Trivium – In The Court Of The Dragon ,tehnic corect, așezat bine dar după ce am terminat de ascultat, am uitat ce am ascultat. Si nici nu simt nevoia să schimb asta.2/5
  Cryptic Shift – Visitations from Enceladus, mie mi’a plăcut. Cred ca de totuși pe multe pasaje se străduiesc prea mult, încarcă sunetul inutil. 4/5
  Duel – In Carne Persona, pe mine albumul m-a atins unde trebuie. Poate m-a prins în starea aia care trebuie. L’am ascultat pe stradă, în mașină,l’am pus lejer în top20 albume pa 2021.4/5
  Same with Green Lung.
  Cradle Of Filth – Existence Is Futile, oamenii știu muzică, fanii or fi in extaz, eu l’as asculta încă o dată ca si pe Velea. Legat.3/5
  Dream Theater, am primit notificarea că a apărut. Nu am avut tupeu, încă, să apăs play. Aștept starea. O să îl ascult, văd eu cum. Un amic a rezumat în trecut “atracția” mea fata de anumite banduri, stiluri, un tanc nu cântă la vioară.
  Multumesc de listă.
  Uite, 1914 – Where Fear and Weapons Meet, i’am ascultat pe ăștia. Nu înțeleg cum poți compune muzică atât de plină dar să ai o producție care anulează aproape tot. Pt mine albumul ăsta de 4,5/5.

  Like

  1. DT fac exact ce știu ei să facă. Tehnic este monstruos de bun. Cu restul s-ar putea să fie probleme însă nu este ca și cum ei și-ar dori să transmită neapărat o stare. E mai mult o truă de forță tehnică, cam asta este ce livrează de multă vreme. Bine măcar că la ei sună bine, nu au producția lui Malmsteen, aia din piață :))

   Like

   1. Ca si thrasher / deather /Motorhead fan, asta este, atât am putut până la aproape 50 de veri,privesc puțin altfel de când te citesc progresiv ul. Nu’s all in ca tine dar nici nu mai spun, nici să nu aud, close, stau pe margine si admir ca un chibiț tradițional virtuozitatea. Iar DT, hmm, la ei iau loc si pe o bancă. Însă rar DT îmi dă starea aia pe care o obții în mod sigur tu. Și probabil că nu o să se întâmple asta. Majoritatea prietenilor, amicilor sunt pe felia ta, mulți fosti deatheri/blackeri, acu le senectute se retrag pe solouri armonice, pe chill. Eu nu am putut si se pare că sângele meu cere drujbe.
    Si tu si ăia de îi cunosc, mă enervați maxim, îmi dă impresiavca faceți parte dintr-un club select si io cu muzică de peizani agresivi.

    Like

   2. Culmea este că nici măcar mie nu-mi mai spun ceva ca atmosferă sau altceva. Ascult tehnica din altă lume și cam asta este. Iar la nivel de lirică, apoi aș spune că versurile pe albumul ăsta în câteva cazuri se poate spune că suferă de un anume grad de retard.
    Un album de prog mult mai bun este al celor de la Zych. Are multe lucruri aparte și simpatice. Dar na, după aia vin DT și… 🙂

    Like

   3. Uite, bro, pe lista mea permanenta este din ’98 încoace, Monster Magnet cu Powertrip. Si eram in plină forța de drujbe sataniste dar mi’a plăcut albumul ăla maxim. Îmi place si azi. Asa cum Hall of the mountain king îmi pare una dintre cele mai tari melodii everm, mult pe orice de pe Streets a rock opera. Fiecare cu piticii lui muzicali.

    Like

   4. Monster Magnet au scos album cu treaba aia. Bun album. O vreme i-am urmărit, după ce au venit cu Metallica la București am devenit interesant de viața lor 🙂

    Like

 2. De azi sunt restricțiile.Nu am înțeles de ce de azi. Stii câte persoane am văzut cu mască? None. La fel si orice fel de miliție. Abur. Nimic.

  Like

  1. N-am ieșit încă pe stradă, dar la mine-n sat pot spune că ieri erau fascinant de multe persoane care purtau mască. Și vorba aia, nu am cea mai desăvârșită populație în zona asta 🙂

   Like

 3. Am recomandat DT pe blogul lui Vasilescu, catalogat de tine ca fiind monstruos.
  Green lung, a plăcut si altora de pe blogul lui mult😛.
  Am dat link, cu permisiunea autorului spre blogul tău, sper că nu te superi.

  Like

   1. Păi, este cam simplu, nu știu dacă mai este alt blog în Ro cu atâta rock în el. Știu, mai face si Krossfire dar nu îl poți lua in serios când vezi acolo Powerwolf 😂😂😂 la albume bune.Simt nevoia să tachinez un fan de pauăr.
    Deci, ce faci tu aici merită fiecare rând, cel puțin pentru mine.

    Liked by 1 person

   2. Eh, mai sunt, vorba ta, uite Vlad (Krossfire) 🙂 Dar din nou, mulțumesc de gândurile bune, De multe ori mă gândesc să scriu lucruri mai “serioase”. mai “cu miez”, dar de fiecare dată ajung la concluzia că nimic nu este mai cu miez ca muzica sau ca filmele. Și tot pe ele ajung să le povestesc de fiecare dată. Cred că am obosit să mai scriu și altceva și am ales să păstrez doar miezul 🙂

    Like

 4. In caz ca n-ai vazut, tataia Udo a anuntat turneu pentru anul viitor. 25 martie la Bucuresti. Asta daca se intampla o minune si se desteapta romanii (ma rog, sub semnul incertitudinii e si restul Europei… Dropkick Murphys tocmai au amanat turneul european din ianuarie-februarie pana in 2023). Acum cat se poate de sincer… mi-am pastrat mai toate biletele pentru concertele din afara, dar nimic aici. Si nu ma vad cumparand ceva nou la noi. Cel putin nu in perioada urmatoare. E vorba atat de incertitudine, cat si de atitudinea iaBilet fata de ea. Stii, e ca la Helloween in 2017 cand magarul de la Romanian Security Systems mi-a cerut 700 de lei sa-mi dea pana care imi fusese aruncata mie si cazuse de cealalta parte a gardului. Am marait la el si m-am carat. Si m-am dus sa-i vad iar in Suedia si Germania. Zero regrete. Asa cum am zero regrete ca am fost in Austria ca sa bifez ca am vazut ceva pe anul asta in loc sa merg la vreun concert aici.

  Like

  1. Știu. Și nici eu nu iau bilet la nimic până când nu sunt sigur. UDO, Dream Theater cu Devin Townsend, Foreigner, Judas Priest sau Opeth… toate sunt pe așteptare. Vedem în funcție de ce se petrece. Doar biletele la WASP sunt sigure și asta pentru că le-am luat de vreo 2 ani.
   Și da, îmi aduc aminte și de problema cu pana, mizerabilă de altfel. Dar na, Romârlania cu capitala la Mucidava.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s