România învinge mereu…

Uber. Bolt. Pe vremuri mai era și Yango, bucuria bloggerilor, dar de ăia am scăpat rapid. Dar poate că sosiseră aici doar ca să spele rapid o tură de bani, ce știu eu…

Ei bine, experiențele încep să nu mai fie așa de bune. Tarife nesimțite, absolut nesimțite. Da, știu că-i mai frumos să-ți ia Uber dijma prin aplicație decât să o primească taximetristul drept în mână, dar nesimțirea este nesimțire, și nesimțirea a început să fie mare. Apoi, uneori cauți mașini de o iei razna, la ore la care ar trebui să fie. Să nu uit, curse scurte care încep să fie anulate. Important, estimat de sosire care nu are nici o legătură cu momentul în care ajung mașinile, timpul se dilată de la 2 la 2 minute de zici că este elastic. Nu în cele din urmă, calitatea oamenilor și a șoferilor nu mai este de multă vreme aceea care ne atrăgea să apelăm la ride sharing.

Și nu, nu sunt doar experiențele mele. Sunt și experiențele altora. Nu sunt multe, dar nu sunt nici puține și procentul începe să se modifice. Și dacă lucrurile merg în ritmul ăsta, mai ales în contextul în care Bolt dă rateuri repetate în a-ți oferi o cursă iar Uber o are imediat, dar la o sumă care depășește delirul prețurilor din Expirat, eu zic că se va întâmpla un lucru. Vor reveni la modă taxiurile galbene și va crește numărul de instalări ale aplicației Free Now. Vorba aia, cămătar să fie, da’ p*** mea, și cămătarii au decența lor. Pentru că și Uber și Bolt se îndepărtează pe zi ce trece de ideea de dai un ban, dar știi că te deplasezi frumos.

Și uite așa constatăm încă o dată că țara asta este un cerc, că este mică și că are câteva mese.

România învinge mereu. Totul.

2 thoughts on “România învinge mereu…

  1. Las’ că iei permisul.
    P. S. Nu mai apăsa ambreiajul când trebuie să pui frână. Instructorul tău este pe modelul ai, n-ai mingea, tragi la poartă.

    Like

    1. Mă omoară cu asta. Ambreiaj neapărat apăsat înainte de a pune frână, dacă nu fac asta imediat mă face atent și mă enervează. Cum m-a enervat și pentru că las toți bombardierii să treacă chiar dacă am eu prioritate și când m-a enervat s-a trezit că bag a treia, apăs și ies cu 60 pe drumul meu. Că na, am mai condus cândva și a mai rămas ceva din ce am făcut atunci, chiar dacă nu făceam chiar ce trebuie. Mor cu ambreiajul ăla, pricep că ajută la schimbare rapidă de viteză dacă nu oprești și vei continua, dar este total nesănătos pentru cursivitatea condusului 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s