ACCEPT execută un atac la adresa societății și democrației

Desigur, nu discutăm de trupa Accept. Aia-i altă treabă.

Pe scurt, ACCEPT s-a supărat că Primăria nu le permite să organizeze parada LGBTetc anuală pe Calea Victoriei. Și a început să chițăie că-s lipsiți de drepturi, că e homofobie, că este abuz, că discriminare, din astea.

Primăria le-a explicat câteva lucruri băieților:

– Pe Calea Victoriei se mai organizează un eveniment, acela al străzilor deschise, adică amenajarea acelor zone pietonale pe care te poți plimba fără teamă că te calcă mașina (desigur, însă cu teamă că te calcă trotineta…)
– Tot din zona aia începe și un eveniment al celor de la AUR, eveniment care va avea traseul Piața Victoriei- Piața Romană-Piața Universității- Piața Unirii (poate că nu ar fi bine ca taberele astea două să se vadă-n direct…)
– Cei 10.000 de participanți despre care vorbește ACCEPT sunt un lucru inacceptabil în condițiile în care numărul maxim de participanți la asemenea adunări este de 500 de persoane, asta în condiții de pandemie (de cealaltă parte AUR are un eveniment care respectă legislația în vigoare, 500 de persoane)

Drept pentru care Primăria le-a oferit mai multe variante pentru ca ei să-și poată ține parada. Observați ce abuz din partea Primăriei, ce homofobă este și cum îi lipsește pe săracii oameni de drepturile lor. Mai mult, nu i-a dus la periferie, prin Ferentari sau Rahova, le-a propus să se mute cu manifestația fie pe Kiseleff, fie pe Magheru. Ce primărie rea și nesimțită și care lipsește săracele persoane de drepturi, auzi tu, să le ofere alte două locuri tot în buricul târgului, tot cu maximum de vizibilitate…

Discriminare, huooo!

Desigur, Asociația ACCEPT a refuzat oferta și a spus răspicat că indiferent de situație parada se va ține acolo unde vrea ea, la ora anunțată, cu numărul de persoane pe care-l vrea ea.

Primul lucru pe care-l remarc este cum oamenii ăștia încă nu au priceput că nimănui nu-i pasă cu cine se fu* ei și-n ce gaură se fu* ei. Mie personal nu-mi pasă. Tuturor celor pe care-i cunosc, și sunt sute sau mii de oameni, nu le pasă. Că vorba aia, și noi avem treaba noastră, futu**l nostru, găurile noastre preferate și nu prea pricepem de ce ne-ar păsa de ceea ce se petrece din punct de vedere sexual la alții-n casă. Treaba lor, plăcerea lor.

Al doilea lucru este că încă nu pricep de ce ai face un miting/paradă/orice pentru a afirma că ești ceva. De ce ai afirma pe strada mare că ești gay sau hetero sau vegan sau fecesebist sau orice altceva din lumea asta? La ce îți folosește? O să-ți dea vreunul de pe stradă un salariu mai mare pentru că ești gay? O să-ți cumpere casa aia mișto la care visezi pentru că ești fecesebist? O să fie așa de impresionat că ești vegan încât o să-ți cumpere Audi-ul ăla de la bătrânica din Germania la care bălești de luni întregi? Pu** mea, nu pricep și pace.

Al treilea lucru, și aici deja începe să doară, este că ei, exact cei care vor altă abordare, altă viziune, o schimbare de mentalitate, ei, exact ei sunt primii care se piș* pe lege. Au voie două evenimente în același loc? Nu. Au voie să organizeze acest eveniment extrem de aproape de un altul, al treilea, un eveniment al unei tabere care din nefericire poate fi considerată ca adversă? Nu. Au voie să se strângă atâția oameni pe stradă din punct de vedere al legilor ce însoțesc situația actuală legată de pandemie? Nu. Wow, civilizație, viitor, drepturi, legalitate, din astea… se piș* de sus pe ele. Exact ei, cei care le cer și care afirmă că sunt lipsiți de ele.

Ei bine, asta nu mai este atitudine. Asta este nesimțire, obrăznicie, orice vreți voi. Dacă eram în locul celor care au discutat cu ei atunci îi scoteam din sală și aveam grijă ca-n ziua desfășurării evenimentului zona aia să le fie inaccesibilă. Poliția, Jandarmeria, Locala, avea cine să facă asta. Atât de simplu este. Ceri drepturi când respecți drepturile celorlalți și legile țării. Nu le respecți, ei, atunci nu ai ce să ceri, discuția s-a terminat, marș la căc**.

Dar poate că e mai bine așa. Poate că băieții de la ACCEPT se vor întâlni cu cei de la AUR. Așa, ca două tabere aflate față-n față, ca la un wall of death de proporții. De o parte avem oamenii asociației, vizibil emoționați, arcuind din poșetuțe și strigând către ceilalți Sărim, sărim/La cu* vă babardim. De cealaltă parte avem familiștii tradiționali, având tricolor și cușme dacice, rotind în aer ce-a găsit fiecare pe acasă, nu neapărat de firmă, dar contondent, strigând și ei la rîndul lor Dumnezeu ne spune nouă/Doar femeia face ouă. Ca pe stadion. Apoi, la climax, sărind unii pe ceilați. Și vedem ce mai rămâne și, mai ales, de la cine mai rămâne.

Arbitru de centru, hm, nu știu cine ar putea să se bage la așa ceva. Poate nenea ăla care a condus dispozitivul de caftit de pe 10 august. Părea cuprins de un clar sentiment naționalist și în același timp fulăruțul ăla sau eșarfa îi dădea un anume accent gay. Cred că s-ar potrivi perfect cu ambele tabere, altul mai bun nu poate fi.

Pe cuvânt, aș plăti să văd așa ceva. Mi-aș lua cu mine un Csiki Sör, poate chiar două, deși estimez că ajunge jumătate de sticlă pentru o cafteală de genul ăsta, și-aș privi amuzat. Eventual aș lua notițe sau aș transmite live, poate cu drona. Că altfel nu se mai poate, cineva trebuie să plece acasă cu capul spart pentru a înțelee cu toții că una este protestul și dreptul și alta sunt nesimțirea și ștersul la cur cu legea.

Cam asta a fost.

Mizerabilă atitudinea celor de la ACCEPT, absolut mizerabilă. Alți turmentați intelectual care au senzația că lumea se oprește la ei.

Atitudinea lor este fără probleme un atac la adresa societății, a democrației, a statului de drept, a ce vreți voi din punct de vedere legal.

Hai, să fie bine mâine. Lungă și pe-a două și să se dea bufa.

___

Bibliografie informații:

Adevărul și Hotnews.

Bibliografie Wall Of Death, pentru cine nu cunoaște:

4 thoughts on “ACCEPT execută un atac la adresa societății și democrației

 1. Sincer eu mi’a ajuns până peste toate capetele atitudinea asta: suntem gay și avem dreptul la tot, oricând, suntem negri, shame on you white boy. In DE aveam un vecin, negru care stătea lejer pe Hartz și avea tricouri cu Black power și alte blackpantherisme din astea. Mi’am luat și o singură dată un tricou cu White and proud, mi-l trimisese un amic din Ro,ca replică, nemernicul a chemat polizei, ca’s rasist, nazist, holocaustist.
  Sunt un nene in general destul de lax dar agresivitatea asta a unora care vor drepturi mai multe ca majoritatea ma face să devin x2 agresiv.
  Trebuie să îmi fie rușine ca sunt alb, heterosexual?
  Btw, ascultat :
  War Curse, Eradication, bine legat
  Exhorder, Mourn of nu mai știu cum, este ok
  Acid Reign, britanicii ăștia mă bagara în ceață densă. Știam ca în tinerețe ascultasem ceva thrash livrat de ei. Google și, da, ăștia au scos după 20 de ani de silence, album. Un amestec de thrash old school cu elemente de punk, cu touchul ăla pure british. Sincer mi’a plăcut. Producție excelenta. Mno, cum spui tu, posibil ca ție să nu îți placă.
  Am reascultat și Death Angel cu Humanicide, oamenii livrează înca bine. Mă bucur, nu cer foarte multe, este greu să mă mai facă ceva să sar în sus, când vad ceva închegat și executat pro. Este cazul lui Overkill, nu sunt acolo cu restul la nivel de Years of Decay dar un Ironbound se apropie bine. Au viață.
  Te salut și take care.

  Like

  1. Mdeah, cam aia este problema cu atitudinea. Mă pregătesc și eu de un tricou de gen, am ajuns la un punct la care mi s-a cam urcat la cap și trebuie să le explic oamenilor câte ceva. Nimeni nu face shaming cu mine, vorba aia, nu are de ce.

   În rest am lăsat-o mai ușor cu muzica, aranjarea apartamentului papă cam toată energia pe care o am și-mi mai trebuie și la școala auto, dar mă întorc și pe zona asta 🙂

   Like

 2. 🤣🤣🤣🤣🤣
  “Acid Reign – The Age of Entitlement (2019)

  S-ar vrea niște thrash metal, dar iese trash rău de tot. Pe scurt sau pe lung, britanicii ăștia au aceeași legătură cu genul ăsta ca aia pe care o am eu cu BOR. Nimic să fie digerabil, nimic să fie bine făcut, pe undeva amintesc de începuturile genului, dar aș spune că doar amintesc, nu și mai mult. Nu recomand, nu văd de ce aș recomanda. Poate trece fără probleme pe lângă voi.

  Mno, vezi păreri și păreri. De aia este frumoasă muzica.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s