VV, pe scurt: “You got civilized”

Well, Rock, let’s put it this way. Now, three years ago you was supernatural. But then the worst thing happened to you, that could happen to any fighter. You got civilized. But don’t worry kid. You know, presidents retire, horses retire, Man-o-war retired. They put him out to stud. That’s what you should’ve done, retired“.

Mickey către Rocky Balboa, înainte de prima înfruntare cu Clubber Lang. Rocky 3, pentru cine chiar nu știe la ce mă refer.

Și lui VV, și lui Rocky li s-a spus că și-o vor lua peste bot. Și și-au luat-o. Competențele lor au avut un final. Diferența este că Rocky a ieșit ca un bărbat din ring și a mers să-și oblojească rănile iar VV și-a scos la smiorcăit inclusiv femeia, autoare a unor patetisme halucinante pe Feisbuc. Luptător adevărat domnul VV, nu alta. Tefeloază completă, a lăsat doamna să sară la bătaie pentru el, să nu cumva să-și rănească el gleznuța epilată. Deh, așa se petrece când cei din colțul tău sunt departe de a înțelege că ar fi fost bine să arunce de ceva vreme prosopul.

Ce a urmat după asta? Păi Rocky s-a trezit din morți, a fost antrenat de Apollo Creed și i-a dat lui Clubber Lang de n-a putut să ducă în cea de-a doua întâlnire a lor. Lucru pe care VV nu-l va face. Când antrenorul tău se cheamă Dan Barna aș spune că singura luptă în care ai vreo șansă de succes este una cu Fernando de la Caransebeș. Un Dan Barna care i-a dăunat nu doar lui VV, dar a dăunat și va continua să dăuneze multor altor membri ai partidului.

Mai pe scurt, VV s-a civilizat. De fapt de când a apărut cocoțat pe un Guvern cu realizări zero, dar cocoțat pe o emoție colectivă cum nu a mai existat vreodată, lui VV i s-a întâmplat ceva mult mai grav. A devenit politician. Am văzut asta atât din circul iscat de dorința sa de a fi viceprimar, cât și de atitudinea ca ministru, una mereu superioară (la modul negativ), flegmatică, sfidătoare. Dus în continuare în spate de unii a căror busolă este dereglată din naștere, VV s-a transformat din micul boxer cu suflet în marele politician cu agresivitate. Iar asta nu a folosit niciodată nimănui, nici măcar aici în România unde teoretic te poți folosi de orice. Lang agresivul a pierdut în fața lui Rocky sufletistul, suflet din care și-a rafinat răspunsul pentru al doilea meci al lor.

VV a uitat de emoție. De empatie. De nosocomiale. De zâmbetul cald pe care-l avea cândva. De atenția cu care trebuie să asculte. De finețea cu care trebuie să se comporte la conducerea unui asemenea minister. Susținut din plin de antrenorul său, care a spus că așa ceva este acceptabil, a scos oameni afară din spital la ceas de noapte. Altădată se bătea să le găsească loc la ceas de noapte, nu să-i evacueze în portbagajul mașinilor particulare. A uitat de toate. Desigur, dacă acele toate au fost vreodată aievea, dacă sub ele nu s-a ascuns de fapt mereu persoana venală de azi, gata să speculeze absolut orice îi poate aduce un post din care să fie văzut și admirat în ciuda incompetenței și cinismului de care dă dovadă. Când unii mureau infectați iar el umbla cu camera să se filmeze ai putea spune că ai rezerve serioase față de cine și ce este VV cu adevărat.

Cam asta s-a petrecut cu VV. Rocky s-a trezit din civilizarea aia, sclipirea din ochi i-a revenit, și-a regăsit sufletul de luptător și și-a câștigat lupta din care făcea parte și pe care o merita.

Din nefericire din a deveni politician nu te mai trezești.

Așa că vă spun acum, să nu fiți dezamăgiți mai târziu: nu vă așteptați la meciul ăla mișto cu Ivan Drago, nu va avea loc…

2 thoughts on “VV, pe scurt: “You got civilized”

 1. De ce VV a fost împins non stop în față? Pe baza căror criterii? Emoție, ok, dar de ce mulți din social media tot îi găsesc circumstanțe atenuante?Îți trebuie pentru sistemul medical, un foarte bun manager, ordonator de credite, iar până acum nu a fost niciunul. Remember Banicioiu, vedea-a-las ars ca pe oamenii din Colectiv, medic și loaza de ministru? Și restul dinaintea lui? Unde sunt spitalele alea noi?Unde ne putea trata și noi civilizat, unde putem muri civilizat și mai ales când?

  Like

  1. Bune întrebări. Cine naiba să răspundă la ele?
   Cât despre Bănicioiu, mă văd turnând benzină pe el și apoi aprinzând bricheta Zippo din dotare (1995 made). Și uitându-mă ceva vreme la el cu ea aprinsă pentru a surprinde momentul în care chiar își dă seama că am s-o fac. El, Piedone, Oprea, Cîrstoiu, Ponta, Arafat. Și eu zâmbind fericit. Nimic nu mă va face să iert animalele alea.

   Cât despre susținerea pentru el, ei bine, aia mă depășește. Este incompetent din toate punctele de vedere profesionale. Nu are de unde. Nu pot înțelege cum nu se vede asta.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s