De acasă #41

Munich (2005)

Știm povestea. Desigur că aici avem de-a face cu o variantă ceva mai romanțată a ei, dar ceea ce trebuie reținut este că poporul evreu nu a lăsat și nu va lăsa nimic neplătit. Și-a urmărit mereu dușmanii, cei care i-au făcut rău, și i-a redus la tăcere. Așa ceva nu pot decât aprecia. Așa se trăiește, așa se rămâne în viață.

Holy goalie (2017)

O comedie spaniolă legată de fotbal și credință. Da, există și ceva legături între ele. Cum există și dorința de a ironiza catolicismul și apucăturile sale. Na, nimic nu este perfect. Deși discutăm de un film european eu aș spune că este slab și că nu merită neapărat atenția. Nici măcar duminică seara, când plouă.

I am Ali (2014)

Ali nu a fost cel mai mare. Ali a fost peste cel mai mare. I-au furat cei mai buni ani ca boxer, au vrut să-l crucifice pentru că nu a vrut să ucidă oameni care nu-i făcuseră rău, dar Ali a rămas Ali. Sau Cassius. Un documentar mai ales despre el ca om. Și a fost un om. Un om total aparte. Neapărat de văzut, ăsta nu a fost un simplu Ghiță, Daniel Ghiță, fără creier.

The father (2020)

Well, #speachless. Nu ai ce să spui. Nu se poate vorbi despre așa ceva. Un Anthony Hopkins absolut magistral, undeva între Shakespeare și Dante, storcând și ultima picătură de energie din tine. Ăsta nu este film, ăsta este manual de actorie. Un film crunt, atenție când îl vedeți, este trist, tare-tare-tare trist. Și este trist pentru că prezintă o realitate. Din nou, Hopkins este… este peste orice știu eu că trebuie să fie un actor.

The holiday (2006)

Iar și-o trage Cameron Diaz. Eu am spus că fătuca asta va termina cu actoria când nu va mai putea face pe ingenua care-și deschide picioarele. Am avut perfectă dreptate, s-a retras, probabil că-i atârnă prea multe lucruri ca să-i mai iasă pasiența. Searbăd film chiar și cu ea încă bine. Comedie de aia low-cost. Nope, do not even try.

My spy (2020)

Singurul lucru de reținut din filmul ăsta este Dave Bautista. Bă, e mare. E mare rău de tot. Nu are cine știe ce talent actoricesc, asta clar, dar compensează prin cât de mare este, până la urmă asta și-au și dorit. În rest aș spune că este un film de acțiune eșuat. Dolph Lundgren la vârsta lui făcea treabă mai bună, putea juca mai bine.

Blackhat (2015)

Ceva cu hackeri, cu din astea. Prost film. Atât de prost încât nu știi de unde să începi să spui că este prost. Dar este cu Chris Hemsworth, are pătrățele, arată decent, e blond, merge. Mă rog, el merge o tură, filmul nu merge mai deloc, am văzut o porcărie. Dar hei, este cu Chris Hemsworth, LOL. Cultură, nu alta.

Enrico Piaggio – Vespa (2019)

Italienii au romanțat mult povestea asta. Însă na, amore, alea-alea, nu te poți băga în sufletul lor. Și desigur, în mândria lor. Cumva un documentar pe jumătate mascat într-un film de televiziune. Nu trebuie să spun ce este Piaggio sau Vespa. Aici vedeți cum s-a ajuns la legenda asta. Îl recomand chiar și romanțat,are destule calități care să compenseze.

The family (2013)

Un comedy/thriller semnat de Luc Besson, numai că Luc Besson a obosit. Și chiar dacă Robert De Niro și Michelle Pfeiffer se chinuie să scoată filmul la capăt eu aș spune că nu le iese. Mai avem și-un Tommy Lee Jones pe acolo, dar degeaba și el. Nu este așa de horror doar că este plin de clișee și jucat la minimum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s