Placebo sau HoReCa își scoate pârleala?

Nu știu dacă problema este la mine, așa că am zis să vă întreb și pe voi.

Poate că-n perioada asta de pandemie ați comandat și voi haleală prin aplicațiile lui pește. Și mă refer la comandat de mâncare de la restaurantele preferate, adică alea în care călcați de obicei când ne simțeam toți bine și nu concepeam că un virusache ne poate aduce într-o situație pe care o vedeam doar în filme.

Nu vi s-a părut mâncarea mult mai puțin calitativă față de cea ce vi se servea în mod normal la masă?

Eu am strict patru restaurante de unde consider că am primit aceeași mâncare. Și aici nu discut de fast-food-uri, indiferent de bucătăria pe care o abordează ele, aici vorbesc de restaurant/bodegă/pub cu mâncare pe care o cunosc bine, pe care am gustat-o, apreciat-o, chestii din astea.

Am avut multe surprize neplăcute pe tema asta, constatând că ceea ce am primit acasă este cu totul altceva decât ceea ce am primit la masă. Pot înțelege, lumea în lockdown, comenzile curg gârlă, haleala se face pe modul rapid ca să servești toată populația și să iei banul. Numai că nu pot pricepe că ajungi la punctul la care dai cu tot de pământ și servești mizerie doar ca să fie servită. Cine pana mea se mai întoarce la tine după ce se termină pandemia?

Nu mai zic de cantitate. La cantitate nu pot fi înșelat, se umblă la ea la modul extrem de serios.

Plus prețurile care au crescut. Imens. Al naibii de vizibil.

Și da, cine rezistă cel mai bine pe tema asta sunt fast-food-urile, nu le poți reproșa nimic, mâncarea mizerabilă pe care o primeai înainte o primești și acum, totul este neschimbat. Bine, cum am zis, ai mâncare mai puțină.

Aștept să văd dacă am eu un placebo sau dacă treaba e generalizată.

Cât despre cele patru pe care le apreciez, în caz că sunteți interesați, se cheamă Shogun și Urban House (ambele în Drumul Taberei), Weiss Beer Garden (Militari, Uverturii) și Have A Cigar (Rosetti/Dianei). Ceea ce am mâncat când am fost la ei la masă este exact ceea ce am primit și acasă, și din punct de vedere al calității, și din punct de vedere al cantității. Și cu același preț. Desigur, este vorba de gusturile mele, acelea pot să nu fie și ale voastre, vorbesc strict din punctul meu de vedere și zic că numele astea nu m-au trădat. De aia am să și revin în ele după ce se termină nebunia.

Și nu, nu sunt plătit să scriu asta. N-am să fiu vreodată plătit ca să scriu ce se dorește, am să scriu întotdeauna ceea ce se nimerește, de aia am și părăsit presa. Vorba aia, am o meserie, nu-s blogger de food, LOL.

Chiar sunt curios să aflu și experiențele voastre. Părerea mea este că HoReCa își cam scoate pârleala chiar și-n situația asta. Dar na, e frumos să continue să plângă, dă bine…

2 thoughts on “Placebo sau HoReCa își scoate pârleala?

 1. Avantajul unui oraș mic este că mâncarea este de căcat și la masă și aia adusă acasă. Unde se mănâncă bine, nu poți comanda. Sunt un bucătar mediu spre bun, așa spun toți care au mâncat la masa mea așa că pe mine chiar nu mă interesează Horeca. Eu gătesc foarte simplu, cu ingrediente cât mai proaspete , mă concentrez să scot cât mai mult gust din fiecare ingredient. Mai pe stil japonez așa.
  Îmi facusem griji că ai pățit ceva.

  Like

  1. Nope, sunt bine.
   Și noi băgăm mult acasă de când am luat grătarul ăla de la Tefal. Am și reușit să vedem de unde carnea este bună și de unde nu este bună. Și fac și niște omlete super de când am luat și tava de gătit.
   Na, cât a fost lock din ăla serios pe aici am mai comandat. Și pe majoritatea consider că am aruncat banii. Nu că mă miră 🙂 HoReCa să trăiască, draga de ea :))

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s