Din drum #231

Mirror Of Haze – The End Is The Beginning (2021)

Ceva gothic cualte chestii mai electronice pe care chiar nu știu cum să le denumesc, ce fac ăștia în ziua de azi din muzică este foarte greu de denumit. Mie mi s-a părut un disc foarte slab, plictisitor, făcut doar ca să fie. După 10 secunde primă piesă te ia somnul și-ți vine să schimbi pe Direcția 5 sau Vunk.

Neptune is Dead – Chronos (2021)

Ceva hard and heavy ușurel, poate și pentru că vine din Grecia, e făcut mai pe vacanță. Nimic deosebit la el, ceva teme pe care deja le știm sau le-am mai auzit, singurul lucru este că trupa cântă cumva cu chef și asta-i mai salvează. În rest este un alt album ca toate celelalte.

Aūkels – Raynkaym (2021)

Black atmosferic, deși aș spune că partea cu atmosfericul nu este așa de pregnantă pe cât ar trebui să fie. polonezii se chinuie dar o fac cam degeaba, albumul nu are idei multe, alea care sunt sunt fixe și sunt tratate și cumva pe repede înainte. Producția trage și ea discul în jos.

Spire – Temple Of Khronos (2021)

Un black metal foarte lălăit și sălciu. Se vede că australienii nu au vreo mare legătură cu genul ăsta și că ceea ce fac ei acolo nu le este caracteristic. Practic aș spune că-i o adunătură pe sunete pe care ei o consideră black. Pentru mine e doar o adunătură de sunete, au găsit librăriile pe net.

Silo – Glitter & Gold (2021)

Niște conbinație din asta modernă, gen ceva hard rock cu poate ceva alternativ. Americanii nu o mânuiesc chiar rău, le iese lor ceva acolo, dar la final treaba asta refuză sub toate modurile să spună ceva. E prea simplă și accesibilă ca să însemne ceva. Mno, dezamăgitor, un album gol de conținut și suflet.

Coronary – Sinbad (2021)

Heavy-metal din Finlanda. Un album care lovește un pic prin sunetul care poate fi considerat ca fiind nu foarte bine finisat. E un heavy din ăla de bază, sound-ul te face să zâmbești un pic și probabil asta este și marea calitate a discului. În rest e un basic al genului, cântat cu o anume tehnică, nu mare.

Paranorm – Empyrean (2021)

Niște suedezi care amestecă niște thrash cu ceva elemente de progresiv. Și zic eu că nu amestecă chiar foarte rău. Desigur, albumul nu este nici pe departe ceva genial, dar este genul de abum care te poate țien atent pe perioada în care-l asculți. Cred că simpatic, a meritat atenția.

Myrholt – Sjelebot (2021)

Black de la norvegieni. Unii care clar abia au descoperit genul, pentru că discul este extrem de basic, de copilăresc, de începător. Dar ce să zic, de undeva trebuie să pornească toată lumea, așa că ei au pornit exact de aici. Le-a ieșit exact ce am spus, o chestie abordabilă și simplistă.

Chephreon – Call For Blood (2021)

Black/thrash finlandez. În viteză, cu nerv, fără mari apucături legate de inventivitate și tehnică doar că se ține bine pe viteza de care am vorbit. Nu este cine știe ce album, tot ceea ce am putut admira este pedala apăsată mai tot timpul. Poate data viitoare mai cresc, ceva șanse ar fi.

The Art of Wizarding – Tales of Blood and Revenge (2021)

Black atmosferic spaniolesc. Albumul are o producție care aproape te împiedică să-l asculți, face parte din albumele la care chiar ai nevoie de EQ ca să rezolvi ceva. În rest este fără mari idei, fără mari tehnică și nici vocea nu face vreun mare serviciu discului. Un album degeaba.

2 thoughts on “Din drum #231

 1. Paranorm, sincer mi’a plăcut instrumentalul. Destul de mult. Parcă vocea aia nu prea se pupa cu instrumentalul, ar fi mers altceva.
  În rest din lista aia parcă grecii par în viață. Cu un sunet mai clar, o producție mai buna ridicau puțin nivelul.
  Ceilalți, să te fereasca al de sus, al de jos, nu fac muzică. Se pare că nici nu prea au alte chestii de făcut.

  Like

  1. Grecii promit. Acum să vedem dacă vor putea mai mult. Oricum, ar merita să-i caut și să le zic să refacă trăznaia când fac rost de ceva bani 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s