Whitesnake – The Purple Tour (2018)

Mno, tocmai am terminat de văzut The Purple Tour, adică montarea video a turneului ce a pornit după lansarea albumului The Purple Album. Album pe care, desigur, David Coverdale și gașca sa cântă piese Deep Purple, vorba aia, până la urmă a fost vocalistul pe probabil cele mai bune trei albume ale trupei cunoscute ca avându-l la voce pe Ian Gillan.

Ce pot eu să zic despre acest concert?

Păi în primul rând că Whitesnake este încă o mașină de sunet. Nu mai este la fel de punctată, puternică și impetuoasă ca pe Live… In The Still Of The Night, dar nici nu mai are cum. Coverdale nu mai este acela. Din 2006 până-n 2018 lucrurile s-au schimbat. A câștigat însă foarte mult pe partea de suflet, nu că nu avea. Tommy Aldridge (tobe) și Michael Devin (bass) formează o secție ritmică redutabilă, Michele Luppi este un clăpar care pare a nu dori să se amestece acolo unde nu trebuie, drept urmare apare exact când și cât este nevoie iar perechea de chitariști Reb Beach-Joel Hoekstra este absolut genială.

Despre David se poate spune că știe ce face. Cântă cu un registru mai jos, nu mai poate sub nici o formă să urce unde urca, este ajutat de trupă care cântă mai mereu cu el, dar este același Coverdale pentru care te uiți la formația asta. Vorba aia, omul ăsta chiar face ceva. La vârsta la care alții ies în fața blocului ca să se bășească în aer liber și să toace mărunt noutățile, stimatul David Coverdale este pe scenă și continuă să cânte. Și o face absolut decent chiar dacă, așa cum am zis, este și ajutat să facă asta. E Coverdale, nene. E Coverdale.

Concertul, extrem de bun, face parte din seria concertelor care mi-au spus ceva despre Coverdale: se simte extrem de bine acasă și acolo dă tot ce are. Dacă cel din 2006 cu care am făcut comparație mai sus vine din Londra, acesta din 2018 vine din Birmingham. Undeva în el este ceva care-l face să urce peste absolut orice alte prestații când este acasă. E imbatabil acolo. Dacă l-ai pus în Anglia nu-l poți bate. E neamul lui, țara lui, treaba lui, seva lui. Și Birmingham-ul l-a răsplătit. Nu la nivelul la care a făcut-o Londra în 2006, publicul de atunci și de acolo a fost absolut dement, dar a avut ceea ce merita. Dragoste. Căldură. Apreciere.

Cât despre setlist, ei, doar vreo patru sau cinci piese din 13 sunt din zona Purple. Și chiar dacă turneul se cheamă cum se cheamă și trebuia să se axeze pe ce anunța, ei, e greu să te desparți de unele lucruri. Nu te poți chema Whitesnake și să pleci de pe scenă fără să cânți unele lucruri. Nu ai cum. Am lăsat piesele mai jos ca să vă faceți o idee.

Mno, cam asta este. Merită văzut. E bătrân, la un moment dat se vede că și obosește, dar face absolut tot ce poate și duce nebunia la capăt de o manieră care trebuie să te facă să-l apreciezi. Și este de apreciat. În plus ce face trupa pe lângă el este un alt spectacol și ăla este la fel de mișto ca spectacolul său. Oamenii ăia sunt super-profi, nene.

Setlist The Purple Tour:

 1. “Burn”
 2. “Bad Boys”
 3. “Love Ain’t No Stranger”
 4. “The Gypsy”
 5. “Give Me All Your Love”
 6. “Ain’t No Love In The Heart Of The City”
 7. “Mistreated”
 8. “You Fool No One”
 9. “Soldier of Fortune”
 10. “Is This Love”
 11. “Fool For Your Loving”
 12. “Here I Go Again”
 13. “Still of the Night”

4 thoughts on “Whitesnake – The Purple Tour (2018)

  1. Eee, eu am găsit varianta de 21,blu rayul, dar nu l’am dat. O să îl savurez mai târziu. Săptămâna viitoare. Mulțumesc mult. Mi’a prins bine recenzia ta, a ridicat bine cota apelor. Am așteptări mari.

   Like

   1. Bunnn, că eu habar nu aveam cum să fac. BR e și ăsta, dar am folosit strict fișierul principal, 00004.m2ts. Vezi că nu poți face casting de pe el și cel mai bine rulează cu VLC Media Player, pe alte playere am avut surpriza să văd că nu rulează sunetul sau este sacadat. Nici de pe USB direct pe TV nu am reușit să rulez, așa că am cuplat PC-ul la TV-ul extern :))

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s