Din drum #228

Ablaze My Sorrow – Among Ashes and Monoliths (2021)

Melodic death metal de pe plaiuri suedeze. N-aș spune că trupa excelează, doar că pentru ce face ea cred că este de ajuns. De altfel nici genul ăsta nu este vreo mare minune a lumii, are posibilitățile sale și ele s-au cam terminat. E un album agreabil pentru ce se vrea, fără genialitate dar măcar cu dorința de a cânta ceea ce spun ei că vor să cânte.

Durbin – The Beast Awakens (2021)

Primele secunde spun cam totul. Când auzi că vor să sune cam cum sunau Iron Maiden la început parcă te apucă mila. Mă rog, și nu doar Maiden. Desigur, nu au nimic de spus pe zona asta, rulează așa, ca să o facă, iar vocea face mari deservicii trupei, mari de tot. N-am putut să nu constat că pe drum au încercat să facă și lucruri mai moderne, dar nici alea nu au ieșit.

Love And Death – Perfectly Preserved (2021)

Ceva metal modern din USA, poate și ceva nu-metal, pana mea mai știe ce este pe aici. Nu m-a fericit absolut nimic, încerc să accept ce este nou, știu că nu se mai poate cânta ca-n preferințele mele dar pe cuvânt, ceea ce vine din urmă este la modul general cel puțin atroce. Nimic nu-i de apreciat pe discul ăsta, absolut nimic. Mă întreb la modul serios de ce vor băieții ăștia să facă muzică…

God Is An Astronaut – Ghost Tapes #10 (2021)

N-am să pricep vreodată genul ăsta. E… nu are nici un fel de susținere care să țină de calitate. Ce am auzit acolo este o adunătură de note care nu spun nimic, nu dau nici o emoție, o idee, o ceva, băi, ceva care să te facă să zici că ești ok că ai ascultat un album. Nevasta spune că devin grumpy, dar rock-ul modern este o injurie la adresa a ceea ce poate fi considerat rock. Jalnic album. Jalnic rău.

Abiotic – Ikigai (2021)

Thrash, death, technical thrash, progresiv și poate și ceva black în acest album al americanilor. Well, amestecătura asta nu are neapărat cum să iasă bine, dar aș spune că are ceva al ei care te face să o asculți. Poate că este agresivitatea crescută, poate că sunt pasajele de chitară, cert este că a meritat să trec peste ea măcar o dată.

Humanity’s Last Breath – Välde (2021)

Pe undeva ca ăia de mai sus, doar că din Suedia și doar că declară că ei bagă deathcore, whatever. Nici album ăsta nu aș spune că m-a fericit, a trecut pe lângă mine cu aceeași intensitate cu care aș afla că întârziat acceleratul de Vaslui. Fără substanță, fără o idee clară, fără o unitate în compoziție și trebuie să recunosc, nici producția nu este cine știe ce.

Kreek – Kreek (2021)

Hard-rock din UK, ăștia de au ieșit din UE. Mno, au ei ceva idei, au ei și ceva și dorință de a face ceva, doar că nu par a avea capacitatea să pună toate astea în balanță și să aducă la iveală un disc legat. Nu poți să mergi în genul ăsta doar sperând că imitând ceea ce a fost vei prinde și tu o bucată din tort. E mult prea plin de valori ca să faci asta. Așa că avem un album eșuat.

Immortal Guardian – Psychosomatic (2021)

Progresiv și americani aflați la al doilea lor album de studio după ce de debut, din 2018. M-am uitat la componență: Carlos Zema, Gabriel Guardiola, Justin Piedimonte, Joshua Lopez. Toți americani puri. Băi, albumul sună foarte bine. Are niște părți melodice care-s foarte catchy, ceva riff-uri care sunt de luat în seamă și refuză să complice genul mai mult decât trebuie. De apreciat, aș spune că da, merită atenția.

Unknown Scribes – Blinded By Rage (2021)

Thrash cu ceva heavy, chestie care vine din Canada. Vine degeaba, dacă auziți vocea aia vă lăsați de album în primele 10 minute. În rest este o chestie cât se poate de banală, treabă pe care am mai auzit-o de câteva sute de ori, poate chiar făcută mai bine. Nu-i de ajuns să-ți fie frig și să cânți ca să te încălzești pentru a reuși un album. Dovadă chair chestia de față.

Jari Lindholm – Trajectories (2021)

Naiba știe ce se dorește a fi cântat aici, e undeva pe death și atmosferic, dar pare că ar mai fi incluse și alte chestii. M-am plictisit subit de la prima notă și albumul nu m-a trădat, a demonstrat că mă poate plictisi tot. Mno, lipsa de inventivitate și chef de cânta nu poate fi mascată de nimic așa că se vede și pe acest disc, se vede de departe. Evitați, nu pierdeți nimic.

Bann – Æschatologia (2009)

Da, 2009. Black metal atmosferic din Germania, cine știe cine naiba a cerut nebunia asta. Rău nu este, aș spune că-i chiar accesibil pentru o categorie mai mare de fani de metale, dar e mult până departe și asta se cunoaște de la prima piesă. Sunt niște limite acolo și este clar că trupa n-a putut trece peste ele.

Slaves To Fashion – The History Of Heavy Metal (2021)

Nu știu dacă asta-i istoria genului sau ce au vrut ei să facă acolo, dar norvegieni sunt departe de a fi logici. Vocea seamănă cu aia a lui Ozzy. Pe chestii mai doom merge, dar pe stilul gol, ca să zic așa, nici pe departe. A ieșit un amestec din care nu știi prea bine ce să alegi. Nu aș asculta a doua oară.

Regin – Her hvor intet lys finnes (2021)

Pe cuvânt, norvegienii ăștia și-au cumpărat setul de tobe de la Lidl, la săptămâna reducerilor. Altfel nu se poate explica ce aud acolo. Prost album din toate punctele de vedere, nu este nimic care să te facă să vrei să treci de jumătatea piesei care deschide albumul. Salvați-vă, treceți peste.

2 thoughts on “Din drum #228

  1. Păi să nu postez eu la tine cât este fânul proaspăt?
    God is astronaut, finally a ajuns și la tine că pe mine m-a înnebunit lumea cu ăștia. Băi, nu știu cum să spun, este ceva ce, nu, nu e bine, oamenii ăștia, băieții ăștia, fac un rahat, asta fac. Probabil sunt prea prost pentru subtilitățile acestui minunat curent. Să fie la ei.

    Like

    1. I-aș trimite la reeducare muzicală, pe cuvânt. Sau le-aș interzice să se mai atingă de instrumente pentru o perioadă între 3 și 5 ani, una în care poate învață ce este aia muzică :))

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s