Din drum #226

Evil – Possessed by Evil (2021)

Japonezii vin cu un thrash/death care probabil că din punctul lor de vedere s-ar dori tehnic. Nu este, genurile sunt tare amestecate, la limita la care nu știi ce cântă de fapt din ele, și ambele sunt diluate, mergând către un heavy ceva mai tare. Nimic deosebit, m-am plictisit repede și am trecut la următorul.

Grand Cadaver – Madness Comes EP (2021)

EP-ul suedezilor este clar unul despre death-metal. Nu unul foarte inspirat, nu unul foarte bine pus la punct, dar deaath. Ce pot să zic este că băieții se chinuie, doar că nu le ies foarte multe. Păcat, intuiesc eu cumva că trupa putea mai mult, doar că n-a putut de data asta. Poate data viitoare va fi mai bine.

Becoming The Entity – Beyond Cygnus (2021)

Death metal din Mexic. Și este exact așa cum te-ai aștepta la un album care vina din zona aia. Nu foarte articulat dar într-o viteză serioasă și extrem de agresiv. Na, cum stă bine la ceva ce vine din America de Sud. Am spus că doar pe acolo mai dai de așa ceva. Agreabil de ascultat. Se poate mai bine, dar nu-i deloc rău.

Teronation – Bloody Mess (2021)

Băieții sunt din Elveția și prestează thrash. Sau mă rog, măcar asta încearcă să facă. Sună cumva a Metallica de pe vremuri, mi-aduce aminte de Ride The Lightning și de câteva faze de pe Master Of Puppets. Pe alocuri sună un pic și a Testament. Urât să ieși cu o asemenea copie. Însă albumul nu sună chiar rău.

High Arctic – False Passage (2021)

Ceva chestie psihedelică de la niște americani. Prima problemă este că au greșit ciupercile, au mâncat din alea care nu ajută. Lălăit album, te face imediat să pui mâna pe ceva The Doors și aia nu este chiar o trupă de suportat. Na, chestiile astea nu se cântă când nu mai este vremea lor și nici nu mai ai ce aveau ăia la îndemână.

35 Tapes – Home (2021)

Progresiv din Norvegia. Recunosc, nu am auzit de trupa asta până acum și am citit apoi că ea trăiește încă de prin anii ’70. Pana mea. Foarte multe influențe Camel și Genesis, e normal să fie așa, trupa de pe acolo vine. Greu de ascultat album, nici măcar foarte bun, doar decent, dar greu de ascultat.

The Bedlam Furnaces – Fever Dream (2021)

Tot de progresiv și albumul ăsta, țara de proveniență fiind Anglia. Asta e și mai twisted decât cea de deasupra ei, dar măcar de data asta avem și ceva muzică mai ușor de ascultat. Stilul este tot pe zona de old-school, nimic nou, nimic a la Dream Theater sau Sons Of Apollo. Un album bun de exercițiu muzical.

Armaggedon – Trumpets Of Christian Holocaust (2021)

Black metal din Franța. Se vede de la mare depărtare că băieții erau supărați pentru că au dat de ceva brânză nașpa și au zis să o pună de un protesc muzical pe tema asta. Lăsând gluma, slab album, slab rău de tot, până și solo-urile sunt slabe, stau în pentatonic și asta este. Nimic deosebit la el, păcat de timpul pierdut.

Sinful Way – Resurrection (2021)

Hard/heavy americănesc. Mă rog, sosit de-acolo. Primul lucru remarcat este vocea, băiatul are coa** și le folosește cum trebuie. Altfel trupa este o clonă a unor trupe pe care le cunoaștem și le-am ascultat de X ori, nu-i nimic nou de găsit în muzica lor. Cine vrea să asculte ceva cu repetiție a nimerit însă bine, băieții mânuiesc decent genul.

Ruohtta – Reetessä (2021)

EP-ul suedezilor se duce spre black/dark. Pe acolo vrea să fie și reușește asta cumva cu o naturalețe care-i de apreciat. Nu este o operă de artă, producția este slabă, mixul deranjant, dar are o anume atmosferă și identitate ce face acest EP măcar unul ascultabil, dacă nu chiar de apreciat. Merită o tură.

Ad Nauseam – Imperative Imperceptible Impulse (2021)

Technical death-metal din Italia. Acum o fi el tehnic dar trebuie spus că este egal cu 0. Rar am văzut un album care să plictisească așa de repede, practic din primele 10 secunde ai priceput despre ce este vorba și poți trece liniștit mai departe. Păcat, mare păcat, genul permite multe doar că pentru asta trebuie să-l și cunoști la un anume nivel.

Dovorian – The Light & Dark (2021)

Heavy-metal american. Sincer, băieții ar trebui să lase genul ăsta pentru zona aia cu Suedia/Norvegia, e clar că au pierdut legătura cu el. Un album lălăit, care se dorește neapărat cantabil chiar dacă viteza nu-i permite, cântat prost, scris prost, simțit prost, mixat prost. Pe scurt… prost.

4 thoughts on “Din drum #226

 1. Mi’a venit și mie notificare cu Ad Nauseam, am ascultat cu un amic, ăla i-a găsit decenți, mie foarte slabi. Na, gusturi.
  Asa și cu Becoming The Entity,au fost decenți, cu o producție mai bună ar sărit câteva trepte. Ăstuia nu i-au plăcut deloc. Iarăși, na, gusturi.
  Apoi ne’am contrazis vreo juma de oră, el că ultimul Borknagar este o mizerie, eu că o dau bine și că asta a fost evoluția lor de la album la album. Pe urmă am dat-o în Stele, el cu CSA, eu cu Fcsb, mai aveam puțin și ne strângeam de gât, ceea ce nu este neapărat un lucru rău.

  Like

  1. =))))))))))))))))))))))))))))))))))
   Ahaha, exact în clipa am terminat de citit articolul referitor la amânarea procesului pe palmares. Plus de noua acțiune în justiție a CSA-ului, care cere FCSB-ului să-și închidă un site care are “steaua” în nume și redirecționează către FCSB oficial :))) Mooor, cum s-au potrivit astea :))

   Like

   1. Nu râde, bro, că suntem împărțiți unii cu CSA, alții cu Fcsb, ne înjurăm cu patos. Apoi ne aducem că suntem amici, prieteni, ne trece repede și ne înjurăm iar. Ne facem, nici nu știu cum să spun, dinamovisti. Eu îl detest pe boul de Gigi dar nici cu comuniștii ăia din armată nu îmi este rușine. Între CSA și Fcsb, aleg Fcsb.

    Like

   2. Io sunt din ăla care a călcat pe Ghencea de la 5 ani. În campania din 86 am văzut tot cu bunică-miu. Vejle, Honved, Kuusysi, Anderlecht. Și sunt cu echipa lui Gigi, nu cu el, pe ăla și pe Meme i-aș bate personal. Nu pot suporta formație de stat, mai ales când și-aduce ea aminte după atâția ani că are de luat ceva bani. Dar să se cheme Steaua și să bată Valencia, Ajax sau Chelsea le-a convenit. Mu** Armata, mă rog, Armata aia a lor de trăitori pe bani de stat :))

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s