Din drum #222

Soen – Imperial (2021)

Un album departe de a fi rău. Ba chiar aș spune că nu este deloc rău. E progresiv, dar un cu totul alt tip de progresiv. Frumos închegat, impecabil executat in punct de vedere tehnic și cu destule idei care să te țină treaz alături de el. Neașteptat, nu mă omoram după suedezi, dar au făcut bine ce au făcut. Bravo, e treabă. Bun cu spume, pe scurt, că am tot glumit. Nu-l ratați 🙂

Crystal Viper – The Cult (2021)

Heavy-power polonez, nene. Cu prima piesă m-au spart. Am zis că am dat de ceva care nu se mai repetă ușor. Rupere e aia. Din nefericire după aia au coborât puțin garda și albumul a început să sune al naibii de previzibil și plicticos. Păcat, mă așteptam la ceva surprinzător de al dracului de bun. Nu este rău, să fie clar, dar în final eșuează.

Black & Damned – Heavenly Creatures (2021)

Tot un fel de heavy-power, dar din Germania. Ăștia au avut bunul simț de a spune din prima ce vor să ne transmită cu muzica lor: nimic. Și recunosc, dacă asta au vrut atunci le-a ieșit de minune. Sălciu album, nu cred că pot evidenția ceva de pe el chiar dacă are unele mici momente umane. Nope, nu am. Rebut, trecem la altul.

Art of Illusion – X Marks the Spot (2021)

Suedia. Și hard-rock. Și din nou o trupă care alege să meargă pe zona asta extrem de melodică și ușoară, ușor de dat de radio, adică AOR, numai bună pentru Rocefem dacă ar mai avea CD-uri pe care să copieze muzică. Mai greu de prins pentru că include și elemente progresive extrem de inteligent puse acolo, dar un album absolut excelent chiar și dacă nu vă place genul. Impecabil. Pleacă mai greu, dar impecabil.

Yoth Iria – As the Flame Withers (2021)

Un disc de black-metal care vine din Grecia. Țara aia are chestii serioase în materie de muzică, ne dă lecții oricând pe tema asta. Mno, black-ul celor de la Yoth Iria pare prea simplu și abordabil, parcă era loc de mai bine. Nu sunt idei rele acolo și chiar când sunt inspirate sunt măcar tratate decent. Cred că un fan al genului l-ar putea găsi simpatic.

Pounder – Breaking the World (2021)

Primul lucru de pus despre acest album american de hard-rock este că te lovește producția infectă. Despre restul aproape că nu pot vorbi, tare prost este ce am auzit, prost rău de tot. Iar cel mai mare deserviciu este făcut chiar de către vocal, sărmanul om nu are treabă cu muzica, dar putem aprecia că a avut curaj. Jenant album.

Gengis Khan – Colder Than Heaven (2021)

Heavy, power, speed, whatever, din Italia. Pizza quattro fromaggi, nene. Așa de bine combină rahaturile alea pe care vor să le cânte încât le ratează pe toate, cam la fel cum rata Claudiu Răducanu din fața porții. La un moment dat devine atât de penibil încât te apucă râsul. De evitat, mă rog, e doar un sfat 🙂

Tragedian – Seven Dimensions (2021)

Săracii, alții care se chinuie să facă muzică. Power cu heavy, Germania, atât de prost încât nu știi cum să spui cât de prost este. Muzica nu funcționează. Tehnica nu funcționează. Inventivitatea nu funcționează. Producția nu funcționează. Vocea nu funcționează. Dar au un album nou, lol. Prost disc. Prost bine.

Gale Force – Subhuman (2021)

Heavy american. Foarte diluat și ăsta, au ratat și ei din multe puncte de vedere. Vocea face și aici ravagii în ceea ce privește albumul, nu se potrivește și nici nu reușește să cânte ceea ce ar trebui să cânte. Trupa are ceva tehnică dar decide să o piardă în șabloane, așa că imaginea de final este a unui album extrem de prăfuit.

Rezet – Truth In Between (2021)

Un fel de thrash combinat cu ceva elemente de heavy, care provine din Germania. E posibil ca discul ăsta să nu-l pricep eu prea bine, dar mi se pare că au dat de pământ cu tot ce puteau da. Au câteva bucăți bine, câteva riff-uri extrem de catchy, dar aș spune că asta este tot și că nu ajunge. Păcat, puteau mai mult.

Ronin – Ronin (2021)

Ceva metal cu apucături de heavy, americănesc. Slab, foarte slab, extrem de repetitiv și plictisitor în treaba asta. Dacă stau să mă gândesc bine aș spune că trupa a avut o singură idee și au încercat să facă din ea X piese. Le-a ieșit maximum vreo jumătate, dar aia adunată din toate. Neascultabil, pe cuvânt.

Warzaw – Werewolves on Wheels (2021)

Heavy. Heavy foarte prost. Din Germania, am constatat că încep să vină destule chestii idioate de-acolo. Mno, de ce există acest disc este greu de spus. Nu aduce nimic. Nu vorbesc neapărat de nou, vorbesc la modul general. Este tare slab din toate punctele de vedere. O pierdere de timp, un album Direcția 5 era mai util.

Zofos – Erevothen (2021)

Grecii zic că atmosferic black metal, eu aș spune că pagan balck metal. Slab metal, tare slab. Făcut parcă la mișto, fără a se fi dorit să fie cumva legat, să fie cumva vizibil, de reținut. Doar o chestie acolo, pocpocpoc, bumbumbum, groh, care se dorește a fi muzică. Nu le ajunge, nu se descurcă nici cu lucrurile de bază.

7 thoughts on “Din drum #222

 1. Soen, nu este un album deloc rău, dar mie nu îmi plac. Muzical stau bine dar nu este pe felia mea.
  Crystal Viper, prima piesă rupere, albumul nu este rău dar este jos față de piesa de deschidere. Am cautat pe YouTube ăștia au gagică bună de bună la voce. Are voce este bunoacă bine, trecem cu vederea. Are influente power pe ritm sau am eu halucinații.
  Art of illusion, am ascultat ceva din album, pot să îi diger mai ușor ca Soen, ăia mă irită dar nu știu de ce. Poate în timp mă răzgândesc.

  Ultimul articol este ceva cu password protected.

  Like

   1. Eu am rămas blocat de Soen, nu știam că sună așa. Bine, îmi plac Leprous și sunt tare apropiați de ei, deci probabil de aia.

    Ultimul articol da, e deocamdată password protected. Încă lucrez la el. Diseară de la 8/8.30 pm va putea fi vizualizat 🙂 L-am pus așa ca să nu mă las pe tânjală și să știu că trebuie publicat :))

    Like

   2. Îmi este greu să spun. Dacă e power atunci e bine mascat. Bine, power în ziua de azi poate înseamna orice, multe lucruri. Clar nu este curat și clar este pus cumva de nu-l detectăm din prima.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s