Eminescu să ne judece

Tot stau să mă gândesc la ce să scriu. Îmi doream să bag o postare care să conteze, dar se pare că nu-mi iese. Lucrez la prea multe în același timp plus că am avut și treabă, am mai instalat un sistem. De data asta al meu, în timp ce mă chinuiam să scot un pachet din vamă, că na, mai nou se pare că aitistu’ se ocupă și de așa ceva.

Nu, nu mi-a căzut Windows-ul, nu-s genul care reinstalează la 6 luni, nu mi-am pierdut toate parolele, nu mi-a dispărut placa de rețea din device-uri, nu a dat blue screen.

Am văzut că sunt mulți specialiști de Windows care pățesc diverse. Sistemele mele de operare au avut mereu lifetime-uri de ani, s-au despărțit de mine doar când am vândut sau donat hardware-ul. Dar pentru asta ai nevoie să știi niște chestii. Pregătesc o postare și pe tema asta. O să fie simpatică. Nu pentru toți.

Dar să trecem la treabă.

Am văzut cu coada ochiului oameni care s-au bucurat de moartea lui Stanoevici. Da, poate a fost un dobitoc, poate a transmis ceea ce nu doreați să transmită, dar peste toate a fost om și a murit în condițiile în care mai putea trăi. Nu, nu așa trebuie să funcționeze karma. Sau dacă asta considerați voi a fi karma, atunci este defectă, ați învățat-o la seral. Nu vă mai bucurați de moartea oamenilor. Nu când nu au făcut ceva ca să merite asta.

Tot cu coada ochiului am văzut că a fost halimai că s-a vaccinat Iohannis. Tot aia ieșea și dacă nu se vaccina. Dacă faci sex în pi*** ești cur**, dacă faci anal atunci ești târf**. Țara asta nu este obișnuită cu jumătăți de măsură, orice ai face îți găsește ea ceva de reproșat. Știți bancul cu doctorul? Un tip ajunge la doctor. Acesta, amabil, îl întreabă: Fumezi? Nu. Bei? Nu. Pierzi nopțile? Nu. Doctorul se uită un pic la pacient și-i spune: nu râde, dobitocule, tot îți găsesc eu ceva. Ei, doctorul ăsta sunt românii, la modul generalizat.

A ieșit Nicușor pe sticlă. A ieșit degeaba, n-a spus nimic. Ah, ba da, că vrea ca Primăria să achiziționeze Elcen, adică exact ce dorea și #duamna pe vremuri. Pe-atunci nu era bine, acum pinguinii trotinetiști aplaudă de mama focului, uite ce deștept e Nicușor. De voi, ăștia care aplaudați orice doar pentru simplul motivul că vine dintr-o anume parte, mi-e cel mai teamă. Nu scârbă. Teamă. Când își furau PSD-iștii studiile săreați de cur în sus, când și-a colibănit ăla de la Brașov CV-ul s-au găsit mii de scuze. Marș.

A apărut și Voiculescu, acest mare om de stat cu film anexat. Apropo, v-ați gândit vreodată cum de cineva a filmat imaginile alea chiar atunci? Nu? Nasol. Că na, nu se aștepta nimeni pe vremea aia să iasă un film, nu? Trecând de asta, Voiculescu ne-a spus că a apelat la pile ca să-și facă vaccinul antigripal. Este ministru al Sănătății în clipa asta, când a spus ceea ce a spus. Sper să vă placă de el. Pare de viitor. Și de încredere. Saltimbacilor…

Steaua lui Becali a bifat o nouă premieră fantastică pentru fotbalul românesc. După ce a câștigat CCE în 1986 și Supercupa Europei în 1987, jucând în același an o finală a Cupei Intercontinentale și în 1989 o altă finală de CCE, Steaua a jucat acum 2 zile un meci într-o competiție care începe peste 2 săptămâni. Dacă asta nu este de la Dumnezeu, atunci eu nu știu ce mai este. Desigur, mizeria asta făcută pentru a nu intra în carantină pricep că este girată și de autoritățile sanitare, și de FRF. Pe cine să mai mire ceva?

Tot cu coada ochiului am văzut oameni care au schimbat taberele. Este ușor să faci asta, linia e tare subțire. Dar când te întorci din noua tabără cu o agresivitate crescută și eviți să iei în seamă argumente și știri care acreditează că nici cealaltă tabără nu este de aruncat, ei, avem o problemă. Sau mă rog, nu avem, că nu răspund. Ce să răspunzi la așa ceva?

Mno, cam asta. Am adunat o zi sau două în câteva exemple. Fiecare dintre treburile de mai sus sunt un nou Colectiv. Cui mai pasă de asta? Îl trăim și asta este, hai că la final de lună ne luăm salariul și vin cărțile alea noi de la Bookster. Mă rog, cui vin, eu nu pun vreodată mâna pe așa ceva, sper să-mi pot cumpăra mereu cărțile pe care vreau să le citesc.

Închei. S-a terminat 15 ianuarie în România. Mâine vine o alta, alte fapte ca toate cele de mai sus. Ce, s-a petrecut ceva? Ce, s-a întâmplat ceva? Ce, cu ăștia e mai rău decât cu ceilalți? Alooo! Alooo! Stați liniștiți la locurile voastre, acuși vine mâncarea de la Glovo.

Eminescu să ne judece.

10 thoughts on “Eminescu să ne judece

  1. Dacă nu se vaccina era că știa el masonii varsasera roabe de cipuri în el, dacă s-a vaccinat, ce jegos a sărit peste rând și că ce vrea el să demonstreze.
    Doar proștii pupători de moaște useriste își puteau închipui că a venit Nicușor și în patru ani rezolvă el. Băi, adevărul că dacă te bat cu pietre pesedistii sau useristii tot cucuiul ăla este.
    Vlăduț, acest rect pupat cu evlavie de hipsteri, alt salvator și ăsta. Pe hârtie.
    Vezi că te face lumea pesedist că pe mine m-a făcut deja.
    Și eu cu Windows-ul sunt pe lifetime ul hardwerului. Eu mai am prostul obicei să instalez in dual o distribuție de Linux. Cam asta este maximul itistic la mine un dual boot win 10 cu Arch Linux, pe moment, că am avut și alte distro. Mai compilez amatoristic câte un distro.
    Am ascultat acu câteva minute, Last year’s tragedy – Among lion’s. Si Kenya are rock mai bun ca al nostru. Decent și chiar m-a surprins.

    Like

    1. Cu Voiculescu încep să am probleme din ce în ce mai mari. Dar din ce în ce mai mari. Cu Nicușor mai treacă-meargă, a și spus că e totul praștie și că poate-n 2 ani mai vedem și noi căldură și apă caldă, dar Voiculescu nu ratează absolut nici o șansă de a face praf minimum de imagine pe care îl acordam. Trist. Tare trist.

      Aș putea pune și eu o distribuție de Linux, am mai avut, doar ca să fie. Prefer Mint din motive de eye-candy și acomodare rapidă, dar la modul general poate fi orice. Minus Ubuntu, urăsc interfața aia și mi-e lene să stau eu să o schimb și să revin la un Gnome cinstit. Dar mă laud măcar că-mi rezistă sistemele. O să detaliez și motivele, mă distrează oamenii care se plâng dar nu-și dau seama că ei sunt de fapt problema dintre tastatură și OS :))

      Cât despre Kenya, ehehe, nu mă miră. Am dat de ceva trupe din Taipei care sunau de îngropau orice prin țara asta. Dar, ca idee, încearcă Girish and The Chronicles (Rock the highway – 2020), trebuie să fie pe Deezer sau Spotify. Să vezi trupă indiană care sună ca Whitesnake. Și care sună bine de tot. Și-ți faci cruci și te întrebi de unde pana mea are India legături cu rocu’ :))

      Like

      1. Girish, bro, sună bine tare, cinstit, băieții au vocal, au instrumente acolo unde trebuie. Puține views pentru calitatea lor.

        Like

      2. Absolut excelent. Este una dintre cele mai bune voci pe care le-am auzit pe zona aia și zona aia este plină de voci. Na, India. Nu mai zic de altele, ascultam acum un The Hu cântând ceva Metallica, îi îngroapă pe Ulrich și compania. Sau ăștia de mai jos, cântă din 87 și au paișpe mii de ani. Unde mai pui că sunt doar trei. Dacă vede DeMaio ce face ăla cu basul, se sinucide 🙂

        Like

      3. Îi știu pe japonezi de ceva timp. Indienii ii au și pe Kryptos, ăia au un speed metal bun și pe aia Bloody wood, îi văzui in 2019 la Wacken. Acolo a fost primul meu contact cu rock-ul indian. Și mai au niște trupe chiar nervoase.
        Mă bucur că apar multe trupe din regiuni exotice care își integrează tradiția în piese. Sună viu. Și în rock la noi s-ar putea face,cam cum face Subcarpați pe alta felie.
        Bucovina, nu, nu au copiat și ăia de afară nimic, ca Iris.
        Nu gen Phoenix, acolo vezi șaptezeciu în linia melodica, ceva actual.

        Like

      4. La noi ar mai fi și Bucium, deși au sărit și ei un pic linia.
        Și desigur, Celelalte Cuvinte, numai că acolo se merge și mai departe, băieții ăia sunt nebuni 🙂

        Iar zonele exotice, mă rog, așa le spunem noi când vine vorba de metal, încep să capete întreaga mea atenție. Pare-se că pe aici, pe aproape, s-a epuizat benzina, e vremea să căutăm mai departe 🙂

        Like

  2. Celelalte cuvinte, joacă în altă ligă, din nefericire pentru ei aveau nevoie de altă țară.
    Ai spus tu, polii se schimbă și așa și trebuie. Da, rock-ul are nevoie de profesioniști, dar are nevoie și de entuziasm. Ca fotbalul din favele. Acolo încă se joacă zâmbind.
    Ma uitam cu soția, cu copiii și am găsit poze de la primul meu Wacken, cel din 2013,cel mai bun, părerea mea. Nightwish cu Floor, parcă de abia venită în band. Prietene, nici crocodilii nu au gura căscată cum le aveam noi în public. Știu, Tarja, dar cu Floor atunci și heaven felt that shit.

    Like

    1. Asta-i spuneam și prietenului de familie al lui Călin, bun prieten de-al meu, acum în Anglia, că trupa aia avea nevoie de altă țară. Mâine te citez, cu voia ta :)))

      N-am prins un Wacken până acum, nu a fost să fie. Poate vine unul. Însă îmi dau perfect seama ce ai simțit. Cam ce am simțit eu când am văzut-o pe Tarja la București, solo, cântând piese Nightwish. Și Floor da, cred că-n 2012 a sosit în Nightwish.

      Cât despre poli, așa și trebuie să fie. Schimbările de tot felul aduc inclusiv schimbări muzicale. Da, e ciudat să vezi că-n India se cântă ca-n Britania (bine, nu chiar ciudat, au o legătură :d) și că japonezii dau lecții de metal greu chiar și-n limba aia imposibilă, dar na, dacă asta este atunci asta luăm. Vorba lui Girish, metalu’ nu moare 🙂

      Like

  3. BTW, apropo de Vlăduț,de ce naiba este atâta grabă cu redeschiderea școlilor. Și declarația aia a lui că vedem ce se întâmplă.Și ăsta este ministrul ăla idealizat în bulă. Salvarea sistemului. Nu sunt destui imunizați, ăia de la școală or să ducă virusul in familie,o să fie bine. Și culmea părinții, băi, părinții că se distruge viitorul copiilor cu școala online, că trebuie copiii in bănci. Asta și aia cu armata. Și aia cu pe vremea mea. Ăștia nu realizează ce groapă este învățământul romanesc.

    Like

    1. Din punctul meu de vedere redeschiderea școlilor este o loterie imensă. Vrem să ne jucăm cu ea, perfect pentru mine, dar cineva să-și asume răspunderea pentru ceea ce poate deriva din asta. Un singur copil infectat într-o școală poate genera o rată de infectare fantastică. Nu mai vorbesc despre faptul că niște profesori care nu vor să se vaccineze nu sunt chiar cel mai bun exemplu pentru elevii lor. E o nebunie, sunt de acord că școlile trebuie deschise, școala online a cam fost la mișto, dar nu o deschizi doar așa pentru că ai tu senzația că o să fie bine. Mă rog, organizarea românească este întoteauna fantastică iar logica noastră nu o bate nimeni, LOL, știm deja asta 🙂

      Like

Leave a comment