De acasă #35

Aloha (2015)

Bradley Cooper și Emma Stone într-o comedioară romantică sau ceva pe foarte aproape. Nu-i cine știe ce, aș spune însă că merge într-o amiază ploioasă. Scenariul e așa cum este, actorii reușesc însă să scoată tot ce se poate din el. A, și Emma Stone are momente când este secsi, poate că și asta salvează ceva din film.

The secret: dare to dream (2020)

Ceva cu gândire pozitivă, cu universul care va conspira alături de tine numai la lucruri bune, cu cea mai bună versiune a ta și restul de mizerii livrate pe bandă rulantă de gașca nelepistă. Filmul nu este rău, chiar nu este, dar știm cu toții că viața este departe de a fi ca predicile specialiștilor în domeniu. Well, măcar este o adaptare decentă, poate fi suportată.

Second act (2018)

Un film legat de momentul când vine vremea să te reinventezi, să profiți de absolut tot ce ai de dat când este nevoie să apuci pe o altă cale. O Jennifer Lopez total neconvingătoare, o Vanessa Hudgens care mai salvează ceva din film și un scenariu scris probabil pe malul unui lac colmatat, altfel nu pot explica atrocitatea.

Blitz (2011)

Recunosc, am vrut să văd ceva cu cafteală înainte de somn, mai aveam o bere, părea ceva numai bun pentru asta. Nope, n-a fost, a fost chiar mai prost decât mă așteptam eu. Paddy Considine și Aidan Gillen au jucat mult mai bine decât Jason Statham, iar Paddy are rol secundar. Nu-l recomand, nici măcar când trebuie văzut ceva prost. E prea prost.

How to be a latin lover (2017)

Singurele lucruri bune la filmul ăsta este că Salma Hayek este încă ursulețibilă, rotundă bine, dar ursulețibilă, și că Raquel Welch nu arată deloc rău la anii pe care îi are, desigur, neștiind câte operații are la activ pentru asta. În rest aș spune că este o prostie și că unii băieți risipesc prea mulți bani pe nimic.

Chemical hearts (2020)

Neașteptat de bună mini-drama asta adolescentină. Pune ceva probleme, cere să te și gândești la ele, este bine conturată, are parte de un scenariu decent. A, și mi-a plăcut tare mult cum a jucat Sarah Jones, a pus exact ce trebuie în rolul care i s-a dat. Neașteptat, un film absolut decent și zic eu că de văzut.

Love actually (2003)

Drăguț la modul mare, dar nu cine știe ce, n-aș spune că merită atenția. Sunt ceva nume mari în distribuție, singurul pe care l-am reținut este Bill Nighy care face din nou pe rockerul bătrân, chestie pe care o știe la perfecție din Still crazy, dar îi iese și acum. Și asta numai pentru vreo 5 minute. În rest aș spune că… pauză.

The age of stupid (2009)

Un documentar Amazon despre mediu. Da, nu sunt Greta Energeta dar asta nu înseamnă că nu mă preocupă mediul. Mno, ce să zic, unele lucruri sunt pic forțate ca să dea bine, știți voim chestii lacrimogene, dar ce este clar este că nu se poate merge înainte ca azi. Și așa mergem aiurea de multă vreme. Cred că de văzut.

Unpaused (2020)

Un film excelent care adună cinci mici povești din vremuri de pandemie, de #COVID. Film indian și aș spune că Hollywood-ul nu ar reuși niciodată așa ceva în materie de a explica depersonalizarea și desocializarea intervenite în noi. M-am uitat la el pe nerăsuflate. India face filme, nene. Și ăsta este unul dintre ele. Și stați calmi, se cântă doar de două ori, nu mult, și nu se dansează. Luați de vedeți cu încredere.

6 thoughts on “De acasă #35

 1. Aloha
  Emma Stone. Plunct. Clătești un ochi. Doar dacă ai de bătut covoare ca alternativa te poți uita la ăsta.
  Second act
  Doua assuri latine care nu salvează nimic. Slab rău
  Blitz
  Nu am putut. Am vrut dar nu am putut. Apoi nici nu am mai vrut să pot. Eject.
  How to be a Latin lover
  Salma, dar câta Salma să fie să salveze ceva. Te poți uita dacă ești naufragiat pe o insula și singurele femei sunt alea pe care le desenezi cu bățu pe plajă.
  The age of stupid
  Problema cu mediul este prea gravă pentru rasa noastră. O sa ne-o luăm.
  Pus pe listă Unpaused.
  Să trăiești.

  Like

  1. Emma Stone… yup. Chiar doi ochi. Filmul… jale mare.

   La Blitz am rămas și eu blocat. Cât de greu să fie să faci un film cu cafteală? Cât??? :))

   Aia cu mediul are calitatea că nu este făcută la modul Greta, ci friendly, să priceapă orice cretin de american. Eu aș spune că deja ne-am luat-o, și încă nu a început să se arate bine. Urmează să ne prindem noi de unele treburi.

   Unpaused, da, neașteptat. Și-s departe de a fi fan de itzikidana, itzikidana/mi hali pârnana sau ce papuci mai zic ei pe acolo. Dar este bine ce-au scos 🙂

   Like

   1. Lucrând cu pământul observi chestii.Problema că nu există modele de predicție serioase. Sunt simulări dar planeta nu a fost supusă niciodată unui asediu de către o rasă. Consumerismul dement o să fie cazmaua care ne sapă groapa. Eu nu înțeleg asta cu ne gândim la viitorul copiilor noștri dar ne doare în rect că le parjolim casa. Planeta asta nu are nevoie de noi. Oricum discuția este atât de lungă.

    Like

   2. Sunt de acord cu ce ai spus, chiar dacă nu am lucrat vreodată pământul. Au făcut-o ceva din rudele mele, știam doar că nu știau niciodată ce o să iasă, cât o să iasă și dacă o să iasă. Ăla e nivelul micro. La nivel macro e și mai rău, acolo vine dezechilibrul. Iar noi suntem la nivel macro în desfășurare, așa văd lucrurile.
    Consumerismul este molima capitalismului, la fel cum comunismul a fost a socialismului. Ambele au terminat benzina. Ideal ar fi combinația dintre cele două, cu mare atenție la ceea ce este ales, asta ar fi cumva alegerea de moment. Nu se va întâmpla, deși alta nu avem și deși urăsc din suflet socialismul, am văzut la ce duce. Dar înainte cu forma asta nu se poate merge, iar cu aia de dinainte nici atât.
    E o situația atât de jenantă încât este greu să te gândești la ea…

    Like

 2. Man, acu ca’s liber preț de maxim 5 cicluri respiratorii, îți urez ție și doamnei și tuturor celor care contează pentru voi, sănătate, de fericire, bani vă ocupați voi.
  Aseară în timp ce tocam asiduu legumele pt salata de beuf, ascultam muzica, band amp, purchase, Arhat, Dead life. Mulțumesc pt tot, de abia aștept să îți strâng mâna. Take care. U-haa.

  Like

  1. Toate cele bune și vouă, să ne auzim mereu cu bine 🙂 Acum mi-am revenit și eu după mica plimbare bahică de aseară :)) Să ne auzim numai cu bine și desigur, să apucăm cândva să stăm și la o vorbă 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s