Black Friday 2020: starea nației

A mai trecut un BF.

Mă rog, încă nu a trecut, abia a început, dar suntem într-un nou an în care avem parte de mizeria asta. Am văzut ceva reportaje la TV, am văzut ceva postări și pe blogurile celor mai contează în online, am văzut ce și cum zace în social-media și anul ăsta pe tema enunțată.

Am citit la Vali (zoso.ro) că suntem în al 10-lea an de BF. Nu știam. Îl cred pe cuvânt, el știe mult mai bine ca mine, plus că este și implicat cumva direct în treaba asta. 10 ani de când avem BF în România. Wow. Ar trebui să ne bucurăm. Din nefericire numai motiv de bucurie nu este.

Este al 10-lea an de când românii reacționeză la fel la BF.

Vai, au mărit prețurile cu o zi înainte. Vai, au avut doar două bucăți din produsul pe care-l doream eu. Vai, este o conspirație prin care ne păcălesc și noi de fapt cumpărăm mai scump decât am cumpăra același produs la preț normal. Vai, serverele sunt de că***, nu am putut să le accesez, abia se mișcau. Vai, eu nu doream să cumpăr nimic, nu m-a interesat vreodată BF, nu sunt fraier, nu știu mai nimic despre el dar ceea ce știu este că este de rah**.

An după an. În fiecare an la fel.

Pot crede fără probleme că BF-ul neoaș este atins de fiecare dată de romulanism și mucidavism. Adică de faptul că trăim în Romulania cu capitala la Mucidava. Da, probabil că afară este mai reglementat. Probabil că afară se minte mai puțin. Probabil că afară sunt oferte mai multe și mai bune. Pot crede toate astea. Sau le pot bănui, intui, orice alt verb în zona asta.

Ceea ce mă sperie este că de 10 ani românii reacționează la fel în perioada asta. Că sunt la fel de proști. Sau că sunt din ce în ce mai proști. Că deși au la îndemână totul pentru a se informa și alege, ei continuă să facă Valea Plângerii în locurile care contează cât de cât. Că uneori vorbesc doar pentru a se auzi. Că-și transmit incapacitatea lor celorlalți, căutând mereu un vinovat care clar că nu există, dar care să le dea lor micul confort de a se simți bine în pielea de imbecili.

Pentru mine BF nu este despre cumpărături, reduceri și restul. Nu am făcut vreodată parte din el și nici nu voi face, am cumpărat lucrurile pe care le-am vrut atunci când le-am vrut și am avut micul noroc de a reuși să mă descurc să le găsesc la prețurile pe care să le consider competitive.

Pentru mine BF este despre starea nației.

Iar starea nației din 2020 este aceeași din 2010, pe alocuri chiar mai rea. Stagnăm, mai rău, degenerăm.

Și mai știți că am spus asta, nouă nu ne place să avansăm, nouă ne place doar să mâncăm…

Ei bine, să nu ne mai mirăm atunci de faptul că-n magazinul Europei suntem trecuți la solduri.

2 thoughts on “Black Friday 2020: starea nației

    1. Exact. Nu e genul meu. Am nevoie de ceva… întreb și caut. Găsesc întotdeauna ce trebuie la un preț care poate fi socotit decent. Să stau să mă înghesui cu toți nebunii în zilele alea nu, nu e genul meu 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s