Bruce Springsteen & E Street Band – Letter to you (2020)

Există pe lumea asta lucruri care sunt standard. Nu se pot schimba, nu există nimic să poată trece peste ele și să lase urme. Lucruri pe care le recunoști oriunde ai fi și în orice situație. Lucruri care știi că așa trebuie să fie.

Unul dintre aceste lucruri este sound-ul legendarei E Street Band. Poate mai puțin pregnant pe albumele scoase împreună, periate tehnic, dar impecabila și probabil inegalabila mașină de concert care a stat aproape mereu în spatele lui Bruce Springsteen. Acea chestie despre care te întrebai cum naiba de poate suna așa în condiții live.

Ei bine, Bruce Springsteen și E Street Band au adus acel sunet de concert în studio și l-au pus pe acest Letter To You. Rezultatul? Nu cred că poate fi explicat ușor.

Sună a toamnă frumoasă și liniștită. Sună a pâine caldă. Sună a clopotul care anunță terminarea programului. Sună a 4 iulie alături de prieteni, lângă grătarul străjuit de Stars and Stripes. Sună a micul dejun luat la restaurantul de pe marginea lui Route 66, pierdut în imensitatea unui stat pe care nici nu mai contează cum îl cheamă, e oricum parte din America, acea America. Sună a autobuzul care te duce dimineața la lucru, navigând tăcut prin ceața care abia se ridică. Sună a metroul în care intri și-i lași un dolar artistului stradal care tocmai interpretează propria versiune de Born to run.

Sună probabil a tot ce poate suna mai frumos pe lume. Nu am ascultat așa ceva în toată discografia Springsteen, nu cred că există un asemenea disc în toți anii săi de muzică. Este, nici nu știu bine ce să spun că este, este o declarație de dragoste pentru tot ce iubește el mai mult, inclusiv publicul și muzica care-i curge și acum prin vene și America care-i pune notele pe partitură.

Bruce Springsteen și E Street Band ne transmit că se întorc acasă. Vor coborî din Greyhound într-o seară tăcută, după sute de mile petrecute într-o diversitate cum nu există, îndreptându-se spre locurile în care au crescut și din care-și trag seva.

Și ca să știm că vin au ales să ne scrie o scrisoare.

Eu am primit-o.

4 thoughts on “Bruce Springsteen & E Street Band – Letter to you (2020)

 1. Chiar mă întrebam cât de repede o să scrii de el. Băi, puțin spus magnific. Pentru o clipă sau mai multe, băieții te fac vezi route 66 nu intrarea în Urziceni.

  Like

  1. Exact. Ai câteva clipe când parcă ești acolo, ai o cafea în față, vezi cum în parcarea restaurantului oprește un TIR, te uiți la drum, știi că trebuie să continui și zici un “p*** mea, asta este” 🙂

   Like

 2. Frunzarind pe la tine, când emoțiile te copleșesc, cum cântau unii pe la noi, scrii absolut bestial. Emoții prin toți porii, pe fiecare litera

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s