Vine falimentu’…

Un studiu BCR, rece și la obiect, spune așa:

…cheltuielile cu salariile din sectorul public și pensiile insumeaza 96,3% din veniturile fiscale și contribuțiile sociale la buget în șapte luni din 2020, față de 81% la finele anului trecut.

Sună nasol. Sună al dracului de nasol. Sună a falimentul țării văzut de mine acum ceva ani de zile. Nu mulți, chiar s-a apropiat mai repede decât am estimat eu. Și situația se va adânci. Vor mai pleca români din țară. Se vor mai pierde locuri de muncă în urma crizei care va începe în câteva luni. Contribuțiile se vor micșora. Și se va ajunge la punctul la care nu se va mai putea.

Una peste alta aș spune că nu este neapărat rău. Nu poți căra la nesfârșit un mort în spate. Din nefericire va suferi toată lumea, nu doar cei care merită. Prin cei care merită mă refer la personajele care ne-au ținut 50 de ani în comunism și încă 30 de ani pe loc și a căror unică activitate a fost să stea cu mâna întinsă și să blocheze orice încercare de progres, de avans, de vindecare a ceea ce ducem cu noi. Personaje ca vita asta de vecin de-o am eu aici, vită de vecin care stă tot la ghenă deși i-au pus bancă pe alee, vită de vecin care consideră că nu este nevoie de metrou în Drumul Taberei, unde să se mai ducă lumea, s-a desființat toate fabricile și uzinele, Bogdane, ce, mai este unde să mergi? Exact ăia care gândesc așa, da.

Ce-o să facem în clipa aia? Mai nimic. O să suferim. Noi ne vom da seama că am ajuns să muncim chiar degeaba, ăia de mai sus nu vor pricepe că problemele lor vin exact din partea pe care o susțin, toată lumea se va aduna în piața publică și va dansa kumbaya în speranța în care asta va înșela puțin stomacul care urlă de foame. Probabil cei mai tineri vor pleca de urgență din țară, autostradă cu șase benzi, două pentru dus, patru pentru depășire, așa că situația va deveni și mai neagră.

Speranțe de viitor? Da. O altă clasă politică. Refacerea din temelii a tuturor aparatelor de care se folosește în clipa asta societatea. Numai că am ratat și varianta asta. Vă explică Valeriu Nicolae aici, vă dau citat din el:

Suntem într-un banc sinistru. Tot găsesc tineri de 18, 19 ani care au intrat în PSD sau PNL în anii de glorie când bubuia corupția aia cea mai nenorocită și nu au făcut nimic, dar nimic altceva. Toți cu părinți prin politică sau care depind de politică, care primar, care șef de consiliu județean, șef de sindicat, om de afaceri cu statul, director la primărie, sau deputat. Și mă întreb ce au gândit ei? Băi, eu vreau o carieră de om cinstit, de profesionist, de Doctor, de valoare de valoare! Mă fac Ponta sau Olguța!

Yup, rudele lor sunt aici. Curvele lor sunt aici. Tovarășii lor sunt aici. Cumetrii lor sunt aici. Adunătura lor de inutili este aici, cățărată deja pe posturi, căpușând în continuare un aparat de stat aproape terminat. Și ei au aceleași pretenții: să fie hrăniți din munca altora. Iar acei alții degeaba mai muncesc, s-a cam terminat, a sosit vremea în care munca lor nu le va mai asigura nici măcar lor cele necesare traiului.

Ăia care vă gândiți să plecați, zic să o faceți rapid. Și să fiți gata ca, dacă nu o faceți rapid, să o faceți mai târziu pe orice post vi se va oferi: spălător de vase, vânzător la Mc, măturător la KFC etc. Numai așa vă veți mai salva familia.

Ceilalți? Well, ultimele mele cuvinte vor fi moarte comuniștilor, nu am să mă las terminat altfel.

Distracție plăcută, România, drum bun spre locuri mai bune celor care mai pot face asta.

2 thoughts on “Vine falimentu’…

    1. Mark my words, la noi problema e ceva mai mare. Toată perioada asta privatul a fost pus la un stres enorm. În timpul acesta salariile bugetarilor au crescut. Pur și simplu nu se mai poate, e fundul sacului și ne ducem în cap către el și desigur, ne ducem în cap după el. Mai așteptăm #umpic, o să am dreptate, ce va fi aici va fi horror exact din punctul de vedere enunțat mai sus. Privatul nu mai poate duce statul. E Game Over, se știa de multă vreme că vine, acum e momentul său. Și-o să chițăim toți și parcă văd că ne alegem cu taxe de solidaritate, că na, trebuie să-i ținem în spate pe cei ce ne-au trântit de asfalt.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s