Autoritățile române sunt suma idioților pe care-i conduc

Se iau cele trei chestii de mai jos:

A. Controlori însoțiți de poliție care vor decide că niște oameni trebuie dați jos din mijlocul de transport dacă acesta este prea plin.

B. Șoferi care nu vor permite călătorilor să urce în mijlocul de transport dacă aceștia nu poartă mască de protecție.

C. La metrou, pentru evitarea aglomerației, există posibilitatea să se intre pe rând.

Sunt doar trei dintre măsurile vehiculate de autoritățile noastre, măsuri care ar putea intra în vigoare după data de 15 mai, dacă aceasta va fi data de la care starea de urgență va începe să fie relaxată în pași mici. Sunt măsuri care mi se par lejer ilegale și anticonstituționale, dar poate că greșesc eu și oricum nu despre asta vreau să discut acum.

Voi vă dați seama că javrele astea care ne conduc trăiesc într-o realitate paralelă? Că nu au circulat probabil în viața lor cu STB și Metrorex sau că au făcut asta undeva prin preistoricul existenței lor? Cele trei puncte de mai sus ar trebui să genereze întrebări până și pentru o persoană care nu a avut în viața ei legătură cu transportul în comun. Ia să vedem câteva dintre ele:

1. Pe baza căror reguli și proceduri vor putea decide controlorii că un mijloc de transport este prea plin?
2. Pe baza căror reguli și proceduri vor putea decide evacuarea unor călători, care vor fi motivele pentru care vor alege o parte din ei în timp ce o altă parte va fi lăsată să-și continue călătoria?
3. Controlorii vor putea elibera adeverințe care să ateste motivul întârzierii angajatului când acesta va ajunge într-un final la birou?
4. Dacă mijlocul de transport din care sunt debarcați călătorii este aglomerat, următorul care vine nu va deveni și el automat aglomerat, așadar cât va fi ținut un călător ca idiotul în stație până să i se permită să-și continue drumul?
5. Conform căror mandate legale și constituționale va acționa șoferul care este pus să nu permită urcarea călătorilor ce nu dețin mască de protecție?
6. Cum va fi șoferul protejat de persoanele care, să spunem, nu vor fi neapărat de acord cu decizia sa și vor încerca să poarte cu acesta ceva discuții legate de importanța actuală a operei lui Kafka?
7. Călătoria deja validată pe mijlocul de transport va fi valabilă și pe următorul și dacă da atunci cine va fi cel care va oferi garanția aceasta în cazul în care un eventual control va constata situația?
8. Care este fluxul de intrare la metrou care va asigura fluiditatea circulației în așa fel încât miile de oameni care merg dimineață spre nordul Bucureștiului să nu ajungă acolo la prânz?
9. Vor fi suplimentate cu garnituri de metrou liniile nevralgice sau se va circula cu același parc de trenuri, ceea ce va face oricum inutilă măsura intrării pe rând?
10. Din nou, conform căror reguli și proceduri se va decide cât de aglomerată este o garnitură de tren, câte persoane vor fi lăsate să intre pe peron și care sunt ele?
11. Din nou, cum vor ajuta autoritățile călătorii în justificarea întârzierilor masive care vor exista?

Și astea sunt doar câteva dintre întrebările care se pun. Unele pe care decidenții sau cei care vorbesc azi despre toate acestea nu și le-au pus. Nu și le-au pus pentru că habar nu au despre ce vorbesc. Pentru că sunt niște gargaragii ieftini. Pentru că nu au nici măcar idee despre cum stau lucrurile, dar au libertatea de a-și bate joc de ceilalți și iată că o fac.

Toate acestea sunt situații care pot duce ușor la abuzuri. Nu te place controlorul că ai părul mare, jos cu tine, e prea aglomerat. Nu te place controlorul pentru că ai căști Bose pe urechi și pari îmbrăcat cu bani mai mulți, pac-pac, amendă că nu ai taxat, ce, cum adică ai fost dat jos, lasă domnule, astea sunt povești. Pari că te grăbești, nasol, nu vrea șmecherul să te lase pe peron, mai așteaptă un pic, uite, tura asta lăsăm să intre patru babe și cinci gravide.

Și tot așa.

Concluzia este că trăim într-o țară de cretini în care autoritățile sunt oglinda exactă a coeficientului de inteligență al neamului.

O să fie mișto. Prevăd multe lucruri distractive dacă se ajunge la măsurile de mai sus. Floricele să avem, că de rest ne descurcăm noi cumva…

2 thoughts on “Autoritățile române sunt suma idioților pe care-i conduc

    1. În clipa asta? Nici una. Pentru următorii 5 ani? Da, dar cu greu și doar dacă se vrea, ceea ce nu se vrea, sunt alte interese de slujit. Dar se poate face. Mărirea parcului STB și Metrorex, scăderea intervalului de succedare pe linii, mai ales pe cele care-s intens folosite, benzi unice pentru transportul în comun, transformarea cât mai multor linii de tramvai în metrou ușor pentru a evita ca gibonii să se mai urce cu mașinia pe linie (adică despărțirea liniilor de carosabil prin garduri), crearea de piste reale și logice pentru transport alternativ, taxarea reală și serioasă a traficului în centrul Capitalei, așa cum se face mai peste tot în țările normale, extinderea rețelei de metrou către zonele neacoperite în clipa de față, crearea de noi parcări pentru mașini, mai ales subterane, în apropierea unor stații de metrou etc etc etc. Sunt chestii de bază care funcționează, vorba aia, nu trebuie să fie vreun geniu în viață pe aici ca să ne spună ceea ce știm cu toții că ar rezolva măcar o parte din situație 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s