Managementul stresului și trainingurile inutile

Bag un training the soft skills. You know, chestii din alea corporatiste cu care trebuie să fii din când în când spălat pe creier, altfel nu se poate, nu ești un tefeleu de viitor. Și-acum sunt la partea cu stres și managementul stresului. Și citesc pe-acolo chestii, și-mi fac cruci, și văd treburi legate de taskuri, micromanagement, overloading și alte alea. Na, cică are lumea probleme de stres și chestiile amintite, plus altele, ar fi printre principalele motive ale stresului. Și-mi vine să vomit.
 
Sunt două lucruri esențiale pentru ca stresul de la birou să nu existe.
 
Primul este acela de a face cu adevărat ceea ce-ți place. Desigur, asta nu se poate aplica peste tot, sunt oameni care sunt obligați să facă alte lucruri decât cele pentru care sunt făcuți, viața are regulile ei.
 
Al doilea, și cel mai important, este să nu ai grija zilei de mâine. Să ai un salariu care să te ferească de dozatul banilor, să ai un salariu care să-ți permită ceva mai mult decât să termini luna cu facturile plătite și masa luată zilnic.
 
Ei, aici suntem în România și mai ales aici asemenea lucruri nu se aplică. Câtă vreme angajatul va fi plătit pe modelul sclavilor din plantația de bumbac, câtă vreme angajatul se va teme și va face zilnic calcule despre cum să se mai ajungă cu banii, stresul o să fie acolo.
 
Nu situațiile produc stres. Nu oamenii produc stres. Nesiguranța supraviețuirii produce stres. Rezolvați-o pe asta și le rezolvați și pe celelalte.
 
Este drept, asta vine și cu un downside: undeva, cineva dintr-un departament va fi nevoit să producă mai puține traininguri cu care să te ștergi undeva…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s