Pardon Cafe: ne scuzați că nu suntem în centru

Probabil cam ultimul review în ceea ce privește așezămintele de cultură gastro-alcoolică din Drumul Taberei. Ar mai fi câteva, doar că din câte știu despre ele șansele de a ajunge acolo sunt aproape nule, din diferite motive, unele care țin de faună, altele care țin de faptul că știu ce se petrece pe acolo și nu vreau să contribui la nesimțire.

Așa. Acum, despre Pardon.

Pardon Cafe este o cafenea așezată în spatele complexului de la Favorit, motto-ul după care funcționează fiind “ne scuzați că nu suntem în centru”. Și este foarte bine așa, dacă era în centru ar fi ajuns aceeași adunătură de hipsteri ciudați, pe fițe și figuri. Primul lucru care te lovește când ajungi la Pardon este că lumea se cunoaște. Aproape că te simți ca acasă, indiferent dacă-ți găsești loc la masă sau la butoaie, pe terasă sau sus, la etaj. Fantastic, zic. Mai rar așa ceva, aproape spre deloc, dar asta se întâmplă când clienții se cern din diferite motive și când calitatea bate cantitatea.

Al doilea lucru fantastic acolo este muzica. Pentru că da, asta ajută mai mereu. Și muzica este spre rock, mai precis hard-rock din ăla bun, serios, simpatic, de consumație, plus evergreen-uri și oldies but goldies. Excelent. Să ajungi în așa ceva este de asemenea un lucru rar într-un oraș sufocat de mizeriile care se dau pe FM și care-ți fac până și șnițelul din farfurie să o ia la goană, oripilat de lipsa de calitate a muzicii și de versurile inepte ale zilei. Fantastic și asta, zic.

Acum să spunem că la Pardon Cafe se vine să se bea. Un vin, o bere, un cocktail, un ceai, un ce vrea fiecare. Oferta este destul de bogată și aș spune că prețurile sunt excelente, nu găsiți așa de ușor scorurile de aici. Dacă vreți să băgați la maț, ei, aveți ceva variante și pentru asta, discutăm de alune, floricele și alte lucruri care se fac rapid și susțin stomacul pentru o seară mai lungă. La un moment dat am văzut că fusese adusă o comandă de la un restaurant din zonă, aș estima că cei la cafenea acceptă și asta. Vorba aia, mănânci o pizza, te simți mai bine, mai bagi o bere. De ce nu?

Mai trebuie să știți că Pardon Cafe este pet friendly. Foarte așa este, mai precis veți avea șansa ca pe seară să fiți înconjurat de mulți căței simpatici care fie se plimbă printre mese, fie zburdă în voie prin grădina din apropiere. Dacă aveți o problemă cu asta nu veniți, că nu este de voi. Pe mine personal mă binedispune și mă face să mă simt extrem de bine. Aveți unde să vă legați și bicicletele, dacă e să sosiți cu ele. Și, foarte important, au un Citroen 2CV pe acolo, ăla din filmele cu Louis De Funes, mor după el 🙂

Mno, pentru mine e principalul loc în care merg vara la o bere sau o cafea sau ce ne mai dă prin cap să luăm. Dacă veniți aici lăsați fițele acasă, fiți direcți și bucurați-vă că Pardon Cafe nu este în centru. Până la urmă despre asta este vorba, ieși să te bucuri de momentul ăla, să cunoști, să te saluți cu oamenii, să devii parte a locului dacă-ți place și știi că ai să mai revii. E exact genul ăla de cafenea cu atmosferă familiară.

Pardon Cafe. Rețineți. Când sunteți prin zonă… nu ezitați.

2 thoughts on “Pardon Cafe: ne scuzați că nu suntem în centru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s