Din drum #164

Jorn Lande – Heavy rock radio 2: executing the classics (2020)

Jorn are o voce extraordinară. Am spus de multe ori, este printre cei mai în formă soliști vocali, și asta de ani buni încoace. Și se poate adapta cam la orice, ceea ce e tare rar. Însă de albumele sale de cover-uri eu personal sunt sătul. Le cântă bine, le dă o notă de metal, dar asta este tot. Mă rog, asta poate pentru că piese proprii bune nu a avut vreodată. Nu recomand. Nu este rău, dar nu recomand.

Comfort In Distortion – Engineered To Epiphany (2020)

Progresiv american, instrumental. Într-un fel mai bine, pe progresiv este tare greu cu vocea, dacă alegi prost trântești cam totul de podea. Albumul nu este rău, chiar dacă pe alocuri se dovedește linear și reușește destul de rar să iasă din matca sa. Aș spune că este de ascultat mai ales pentru absența vocii, nu știu cine se descurca acolo. Dați o ureche, cred că o să fie bine.

The Manflows – Harsh blues (2020)

Ceva groove metal spaniol, pe unele locuri un pic mai diluat, deci ascultabil. Atât de ascultabil încât personal nu-l recomand. M-am plictisit de el destul de rapid, nu are ce să ofere și aș spune că a doua oară nu risc să mai ascult ceva de la acești stimați domni. Dacă doriți să auziți ceva fără sare și piper, fără inventivitate, fără nimic, atunci riscați pe pielea voastră.

Deadbeat Blackout – Void Of Silence (2020)

Nu-mi dau seama ce se dorește discul ăsta. Avem hard, avem heavy, avem AOR, cu toate acestea așa ceva nu poate fi ascultat. Chiar nu poate. O bătaie de joc la adresa muzicii, doamna care prestează ca vocal este de o penibilitate pe care rar am întâlnit-o, și trecând și de asta, aș spune că muzica lor este exact ce iese când ești și beat și prost instrumentist. Treceți peste, e jale mare.

Sunwheel Psychedelic – Misanthrophic Moods (2020)

Ceva heavy, ceva hard, și americanii au crezut că totul este bine. Așa cred ei mereu. Numai că nu este. Execuția este o glumă, mixajul la fel, inventivitatea nu există, iar vocea este ceva care zgârie pe creier cam cum se zgâria banda de casetofon pe vremuri. Nu pricep ce și-au dorit de la acest disc, dar clar nu le-a ieșit, măcar din punctul meu de vedere. Treceți peste, nu veți regreta. Adică săriți mizeria asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s