Din drum #157

Yoth Iria – Under His Sway (2020)

Un EP de black metal sosit de la o trupă grecească, treabă care trebuie să recunoașteți că dispune de sens. Ce m-a frapat prima oară a fost cât de tare seamănă cu Rotting Christ pe unele porțiuni, cu Rotting Christ pe vremea când erau serioși și băgau de voie. Recomand produsul ăsta discografic, aduce aminte de zile bune, cu muzici din alea serioase în materie de metal. Luați la ascultat.

Exa – Cut the Past (2020)

Metal germănesc, mai precis thrash metal combinat pe ici și pe colo cu ceva heavy. Iese ceva din asta? Posibil. Primul lucru care trebuie spus este că albumul e accesibil majorității ascultătorilor de rock, adică nici pe departe așa de dur. Este ritmat, pe alocuri este melodic, unele lucruri sunt al naibii de cunoscute. Este agreabil, așa, ca idee, dar nu impresionează cu absolut nimic. Recomand, totuși.

Lostboys – Lost And Found (1990)

Un album din câte se vede vechi, de care am aflat de curând. Hard-rock/hair și discutăm de State. O formație obscură. Și vreau să zic că este un album bun, adună multe din muzica vremurilor acelea, sună a cam tot ce vreți să sune. Îl recomand, e păcat să nu ne aducem aminte de cum se cânta atunci și regret că nu s-a auzit sau nu am auzit mai mult de trupa asta. Atenție, vocea e uneori enervantă 🙂

Odious Mortem – Synesthesia (2020)

Technical brutal death metal, așa este caracterizată trupa asta și așa o caracterizez și eu, trupă care tot din State, ca cea de mai sus, vine. Asta și cântă oamenii pe acolo, numai că la mine au eșuat complet să mă impresioneze. Aș spune că eram cât se poate de ok dacă nu ascultam albumul ăsta, dar na, s-a nimerit să fie. Nimic nou, nimic deosebit, nu recomand, devine repede plictisitor.

Wormhole – The Weakest Among Us (2020)

Cam tot ce se cântă mai sus, tot din State, numai că frații Kumar (Sanjay și Sanil) pun problema altfel. Un album de ascultat cu mintea deschisă, pentru că oferă atât de multe încât nici nu pot povesti. E bine de tot ce este acolo, e neomenesc, e aproape de inuman, vocea rupe, riff-urile te înțepenesc, ce mai, tot ce trebuie pentru o seară liniștită acasă, alături de persoanele dragi. Băgați cu spor, zic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s