Din drum #156

Veritates – Killing Time (2020)

Power și heavy sosind de la o formație din Germania. Un album care nu este deloc rău și pe care-l consider cumva mai proaspăt decât altele. Desigur, sosind din zona asta de sunet ne este clar că la capitolul inventivitate nu are cum să stea bine, tot ce trebuia să se facă s-a făcut, dar este drăguț de ascultat. Plus că vocalul pare a avea treaba sa și o face bine. Recomand o ascultare.

Moon Halo – Chroma (2020)

Teoretic aș spune că britanicii ăștia sunt pe progresiv. Numai că avem și niște pop de zile mari acolo, plus ceva AOR. Una peste alta eu zic despre acest album că este bun și că este de ascultat. Ce se face acolo se face bine. E echilibrat, e bine lucrat, e melodic, e ce trebuie. Dați o ascultare, pierdeți dacă nu faceți asta. Nu-s sigur că este de păstrat, dar este clar de ascultat, restul decideți voi.

Mindless Sinner – Poltergeist (2020)

Heavy metal de pe plaiuri suedeze, că tot vă place ambasada de profil de la București. Ce să zic eu de albumul ăsta în afara faptului că este slab? Păi zic doar că este slab. Slab bine. Mă rog, poate exagerez puțin, dar nu am găsit la el nimic să mă atragă. E așa, o chestie care curge de la un cap la altul fără să lase vreo impresie. Cred că nici trupa nu a fost impresionată, dar na. Nu recomand.

Elfika – Secretum Secretorum (2020)

Seamănă a ceva metal simfonic și vine din Franța. Un album bun, bine legat, cântat așa cum trebuie. Extrem de melodic, aș spune eu, poate merge oricum și oricând. Vocea tipei mă calcă un pic pe nervi, nu prea are treabă cu ce se cântă acolo, dar până la urmă face ea ceva și reușești să te acomodezi și să accepți. Este de ascultat măcar o dată.

Mark Morton – Ether (EP) (2020)

Nu știu de ce treaba asta a fost considerată rock. Dar na, hai să fie. So, avem ceva piese lălăite, numai bune de barurile de mâna a doua, ceva ca-n filmele sau poveștile alea cu rockeri puternici care se retrag și ajung să compună piese moi, pe care să le cânte corporatiștilor dotați cu trotinete și ăia să zică că-s geniale muzicile alea. Nu recomand nici dacă sunt rugat, nu am ce.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s