Din drum #155

Victorius – Space Ninjas from Hell (2020)

Power-metal nemțălesc. Adică de pe acolo de unde ar cam trebui să vină, nemții au experiență serioasă pe zona asta și au tot produs trupe de profil. Asta nu este una dintre cele mai bune dintre ele. Plictiseala se instalează repede, inventivitatea e la fel de ușor de găsit ca brânza în pateurile de la Fornetti, iar vocea se chinuie și ea să țină linia cea bună. Nu reușește mereu. Nu recomand, treceți peste.

Bonded – Rest In Violence (2020)

Thrash combinat cu ceva mai heavy, poate chiar mai spre power, un alt album semnat de o trupă nemțească. Nu sună chiar rău. Adică așteptam mai mult, speram să fie mai bun, dar este măcar ascultabil. Cu vocea am mici probleme, dar aici e treabă de gusturi, altora poate să le placă. Eu cred că o ascultare nu are de ce să strice, albumul este în mare măcar decent. Nu rupe norii, dar decent.

…And You Will Know Us By the Trail of Dead – X: The Godless Void and Other Stories (2020)

Trupa asta cu un nume care m-a lăsat mască provine din SUA și bagă progresiv. Ori măcar încearcă să o facă. E progresiv combinat pe alocuri cu chestii care sună a Oasis, treabă care m-a călcat pe nervi la modul serios. Nimic deosebit în acest album, o amestecătură care pe alocuri sună bine, dar pe care nu pot recomanda. Dream Theater au spus tot pe zona asta, luați orice album, gata, progresiv.

DarkTribe – Voici l’homme (2020)

Francezi și ceva power-metal, dar nu numai. Bine legat album. Nu este doar power acolo. Nu este genial, nu rupe normele, nu face nimic deosebit, este doar un album curat și cinstit de power combinat inclusiv cu ceva treburi legate de prog. Eu recomand o ascultare, francezii se descurcă bine. De remarcat și cheful de cântat, se simte de pe album că le-a plăcut să-l facă.

Raven Heretic – Under The Sign (2020)

O trupă de heavy-metal din Suedia. Ar fi trebuit să fie bine cumva, doar că nu este. Un album sălciu, expirat, pe alocuri atât de plictisitor încât îți vine să iei de la vecin compilația aia de manele noi. Ei, glumesc, nici chiar așa, dar nu foarte departe. Nu recomand acest album, nu am nici cel mai mic motiv să o fac și dacă nu iubeam atât muzica aș spune că renunțam să-l ascult după prima piesă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s