Din drum #126

Adrian Benegas – The Revenant (2019)

Paraguayanul, aflat la primul său album solo, oscilează undeva între simfonic metal și power metal, chestii care sunt, orice s-ar spune, extrem de înrudite. Albumul nu este neapărat rău, dar este plictisitor, iar prezența unor invitați ca Ralf Scheepers sau Henning Basse aș spune că nu aduce prea multe. Nu sunt încântat de el, dar puteți da o ascultare, nu este așa de prost încât să nu fie audibil.

Tygers of Pan Tang – Ritual (2019)

Niște heavy din ăla drăguț, combinat cu ceva hard-rock, chestii de alea care vin din NWOBHM. Ciudat să mai auzi așa ceva azi, dar britanicii se pare că nu se lasă de treaba asta. Cât despre album ce să zic, este ok, este treaba aia pe care se poate face orice, care poate fi ascultată oricând. E un album simpatic, deloc rău făcut, cu o doză de inventivitate care te face să treci cu bucurie de la o piesă la alta.

Metal De Facto – Imperium Romanum (2019)

Când albumul poartă un asemenea nume este clar că discutăm de power metal. Numai că trupa, în ciuda numelui, vine din Finlanda. Băi, deloc răul albumul. Adică e power, dar e un power din ăla digerabil, power din ăla de așa natură să te facă să-l asculți. Este drept, are și multe chestii heavy, poate de la asta i se trage. Eu zic să dați o ascultare, nu o să doară, deloc-deloc nu o să doară.

Grand Slam – Hit The Ground (2019)

Un album de hard-rock care vine tocmai din Suedia. Adică na, de ce să nu vină de acolo? Este un album pe care-l consider solid și care încorporează destule părți moderne pentru a fi ce trebuie. În plus vocea, vocea aia care aduce cu cea a lui Phil Lynott și chiar unele piese care aduc a Thin Lizzy. Nene, mie mi-a plăcut cu spume, așa că-l recomand, e simpatic foc. Neașteptat de simpatic, aș spune.

Avatarium – The Fire I Long For (2019)

Tot Suedia, ca mai sus, dar de data asta discutăm de doom metal. Pe scurt, albumul mi s-a părut a suna foarte mult a acel Black Sabbath de mai de ceva vreme. Cu vocea nu m-am împăcat deloc, dar aici poate sunt subiectiv, însă gagica aia nu pare a avea ce să caute acolo. Una peste alta nu este un album rău, dar nu-l recomand neapărat, e ceva ce oricum ați mai ascultat și-n alte dăți.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s