Din drum #121

Ade – Rise of the Empire (2019)

Death metal combinat cu ceva ce ar putea să fie considerat folk, sosind din Italia. Băieții ăștia nu vor deloc să stea la canțonete, au chef numai de metale din astea grele. Așadar, cum este acest album semnat de Ade? Nu mi s-a părut deloc rău. Are ritm, are vână, are riff-uri, are ce trebuie pentru a fi agreabil pe zona lui. Recomand o ascultare, chiar nu are ce să strice.

Чёрный обелиск – Disco 2020 (2019)

Black Obelisk, așa veți găsi trupa pe Spotify, dar răspunde și la căutarea cu forma slavă. Mno, discutăm de o formație rusească, calată pe ceva thrash metal melodic cu apucături de heavy-metal. Ei bine, dacă aveți forța să treceți de limba rusă atunci veți descoperi un album serios, frumos făcut și dozat, numai bun de o ascultare. Îl recomand, pe cuvânt, ar fi păcat să-l ratați.

Slow – VI – Dantalion (2019)

Alt album numai bun de înmormântare sau de disperat maneliștii, de data asta sosind din Belgia. Un doom metal atmosferic numai bun s-o facă pe baba de pe palier să închidă ușa când coace vinete sau să amuțească pekinezul isteric al vecinului de sub tine. Trecând de asta aș spune că nu vă pot recomanda așa ceva, nu mă lasă inima. Nici mie nu mi-l recomandam, dar e cam târziu. Skip.

Devil Rolling Dice – The Catastrophic Sequence (2019)

Thrash metal grecesc. Destul de tehnic, destul de simpăticuț, destul de bine legat, destul de bine interpretat încât să te facă să asculți tot albumul. Desigur, nu este vreo minune a lumii, nu este ceva genial, e doar un album decent pe zona pe care o reprezintă, zonă în care am ascultat fel de fel de porcării. Eu zic să dați o ascultare, s-ar putea să vă placă și vouă. Grecia are metal.

Within Temptation – Resist (2019)

Albumul este atât de slab încât nici nu știu cum să explic cât de slab este. Nimic nu-i făcut să-mi placă acolo, poate doar vocea lui Sharon, singura chestie utilă care pare a fi în trupa aia. Și asta-n condițiile în care nu mi se pare că ar străluci. Un album atât de repetitiv și de diluat încât doare, nu că formația asta ar fi fost vreodată o minune. Nu-l recomand, ar fi păcat să fac mișto de voi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s